fbpx
Acasa Frumusețe Cum alegi produsele cosmetice pentru ca parfumul tău să persiste mai mult

Cum alegi produsele cosmetice pentru ca parfumul tău să persiste mai mult

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 972 vizualizari 9 minute timp estimat

Îți iubești parfumul! Te reprezintă, te încurajează, te face să te simți bine în pielea ta, îți dă energie. Poți să-i prelungești amprenta, devenind parte din tine, dacă vei respecta ritualul de îngrijire adecvat și dacă vei ști cum alegi produsele cosmetice și de îngrijire. Acestea vor face ca parfumul să persiste mai mult și să devină o veritabilă carte de vizită, pentru că oriunde vei merge, parfumul tău va fi alături de tine. Este extrem de feminin să fii recunoscută după parfum și dacă ești constantă în folosirea unor arome, acest lucru devine o semnătură a ta.

Ritualul de îngrijire ideal

Femeile au un simț olfactiv mai dezvoltat decât cel masculin, iar memoria olfactivă are o puternică încărcătură afectivă. De aceea, femeile au nevoie de un miros al lor, care să le reprezinte. Mai trebuie spus că există o veritabilă conexiune între o femeie și parfumul pe care aceasta îl poartă. Așa se explică de ce facem o pasiune pentru un anumit parfum și de ce îl folosim ani și ani în șir. 

În fapt, aceasta este și recomandarea marilor parfumieri. O femeie trebuie să se îndrăgostească de parfumul ei, pentru că doar așa îi va descoperi toate tainele, valențele și variațiile acestuia. Este ideal să folosești același parfum ani în șir. Se spune că o femeie își poate schimba parfumul când intră într-o nouă decadă de vârstă. Mai mult, parfumul prinde viață și va evolua împreună cu cea care îl folosește.

Există un ritual de îngrijire ideal, iar acesta începe mereu cu o piele perfect hidratată. Dacă vrei să faci din parfumul tău o amprentă a personalității tale, folosește toate produsele cosmetice din aceeași linie. În felul acesta, mirosul va rezista mai mult și va evolua magic pe parcursul zilei.

Pielea curată și bine hidratată va păstra parfumul multă vreme și va permite evoluția acestuia până la cele mai subtile și fine note ale lui. Contează foarte mult ce alegi, pentru că între o cremă, o loțiune și un unt de corp sunt câteva diferențe care pot influența inclusiv parfumul pe care îl porți. Grăsimile și uleiurile emoliente păstrează mai mult timp parfumul pe piele. Secretul este să alegi mereu produse din aceeași gamă cu parfumul pe care îl folosești, adică gel de duș, loțiune, cremă sau unt de corp și parfum.

👉 Crema de corp: cum o alegi pe cea potrivită pentru pielea ta

Loțiuni, creme sau unt de corp? 

Loțiunea de corp are o proporție mai mare de apă și mai puține grăsimi, fiind potrivită pentru orice tip de piele. Majoritatea hidratantelor pentru corp sunt loțiuni. Acestea intră repede în piele, refac nivelul de hidratare și sunt ideale pentru pielea grasă sau normală, fiind discret parfumate. 

Cremele de corp au o proporție mai mare de grăsimi și uleiuri, fiind recomandate pentru pielea normală și cea cu tendința de uscare. Cremele de corp sunt în principal emoliente, au capacitatea de a hidrata eficient și stimulează producția de colagen. Parfumul lor rămâne mai multă vreme pe piele, susținând parfumul pe care îl folosești. 

Untul de corp are cea mai puțină apă în compoziție, este bogat în grăsimi și alte ingrediente hidratante care acționează profund, fiind ideal pentru pielea uscată, dar poate fi util, din când în când, pentru toate tipurile de piele. Are, în plus, capacitatea de a absorbi și de a menține intens parfumul folosit.

Cum aplici parfumul ca să dureze mai mult

Există obiceiuri care trebuie să intre în rutina ta, pentru ca parfumul tău să dureze mai mult. În cazul în care, din diferite motive (piele sensibilă, de exemplu), nu folosești o cremă de corp cu parfum, alege o variantă fără parfum. Îți va hidrata pielea și va pune în evidență parfumul tău fără a interfera cu aroma acestuia.

Toate aceste soluții, care fac ca parfumul să dureze mai mult, sunt valabile și în cazul bărbaților. Și ei fac pasiuni pentru parfumurile lor, la fel ca femeile. Bărbații pot prelungi intensitatea parfumului lor, completându-l și susținându-l cu un gel de duș, cu after shave-ul sau cu deodorantul din aceeași linie.

Ține minte și aceste 9 trucuri, care te învață cum alegi produsele cosmetice astfel încât parfumul să dureze mai mult:

  1. Parfumează-te pe piele, în zonele vascularizate – încheieturile mâinii, în spatele genunchiului, sub sânul stâng, în dreptul inimii, pe gât, în zona carotidelor;
  2. Parfumul rezistă mai mult pe hainele din fibre naturale, se impregnează în perle și chihlimbar;
  3. Nu te parfuma sub braț și nici după ureche (ideal este să te parfumezi pe lobul urechii), pentru că secrețiile alterează mirosul, iar rezultatul nu este plăcut;
  4. Notele aceluiași parfum pot să varieze în funcție de nivelul unor hormoni feminini, pe parcursul ciclului lunar;
  5. Dacă folosești constant același parfum, el se simte și dacă nu-l utilizezi zilnic, pentru că pur și simplu intră în structura pielii tale, mai ales dacă îl asociezi cu un gel de duș sau o loțiune de corp;
  6. Un parfumier experimentat o să-ți recomande ca până la 30 de ani să folosești parfumuri cu notele principale fructate și florale, atât vara, cât și iarna, iar după 30 de ani, parfumuri cu esențe intense de vanilie, fum, lemn. Tot el o să-ți spună că poți folosi același parfum și iarna și vara, dar în formule diferite. Vara, poți folosi apa de toaletă a unui parfum, iar parfumul doar ocazional, în timp ce iarna, parfumul este prima alegere;
  7. Nu ezita să folosești un parfum bărbătesc, dacă acesta te reprezintă și dacă îți place. Este perfect, mai ales dacă îl adaptezi la o ținută mai sobră. Un parfum bărbătesc va mirosi diferit pe pielea unei femei comparativ cu cea a unui bărbat;
  8. Când alegi un parfum, este esențial să te identifici cu toate cele trei note ale lui: cea de vârf – prima sesizabilă, cea de mijloc – care se simte după circa 30-45 de minute și cea de bază – care iese în evidență după mai bine de o oră;
  9. Și mai trebuie să știi că niciodată un parfum nu miroase la fel pe două persoane, pentru că pH-ul pielii, nivelurile de hormoni și starea ta generală influențează evoluția acestuia. Stresul, teama, panică, nervozitatea, pigmentul natural al pielii modifică aroma unui parfum.

Simbioza perfectă cu parfumul tău se realizează atunci când îl alegi în funcție de stil, de felul de a fi și de personalitate, dar și atunci când ști cum alegi produsele cosmetice auxiliare. Mai mult, acesta trebuie adaptat cu modul în care te îmbraci și cu preocupările tale. Este nevoie de puțin timp pentru a deveni compatibili și pentru a descoperi toate secretele și valențele parfumului tău.

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies