fbpx
Acasa Familie Decizia părinților de a recolta celule stem la naștere, o măsură pentru viitorul sigur al copilului

Decizia părinților de a recolta celule stem la naștere, o măsură pentru viitorul sigur al copilului

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 49 vizualizari 4 minute timp estimat

Din ce în ce mai mulți părinți iau decizia recoltării de celule stem la nașterea copilului, conștientizând rolul important pe care îl joacă această procedură pentru viitorul medical al micuțului.

În esență, recoltarea celulelor stem poate fi privită ca o investiție pentru sănătatea copilului în viitor. Potențialul lor de valorificare se dovedește a fi extrem de mare, în prezent existând numeroase afecțiuni care pot fi tratate prin folosirea celulelor stem.

Recoltarea celulelor stem – O decizie de importanță majoră luată în timpul sarcinii

Cordonul ombilical reprezintă o sursă bogată de celule stem. Aceste celule tinere dețin proprietatea de a se diferenția în celule specializate din care sunt formate țesuturile (de exemplu, celule nervoase, osoase etc). Practic, aceste celule prezintă capacitatea unică de a reînnoi și înmulți prin diviziune celulară, formând țesuturi. Important de menționat este că aceste celule stem tinere dețin proprietăți unice doar în momentul nașterii copilului.

Astfel, prin recoltarea sângelui de la cordonul ombilical și stocarea în bancă a celulelor stem, părinții au certitudinea unui acces rapid la numeroase tratamente în viitor, dacă copilul întâmpină probleme de sănătate.

Recoltarea de celule stem implică o procedură nedureroasă, neinvazivă și sigură atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Biogenis pune la dispoziția viitorilor părinți servicii de top în domeniul recoltării celulelor stem

Biogenis este o banca de celule stem privată, care face parte din grupul FamiCord, cel mai mare grup de bănci de celule stem din Europa. De peste 15 ani, Biogenis prelucrează și stochează celule stem recoltate din sângele cordonului ombilical.

De ce să opteze părinții pentru serviciile oferite de Biogenis?

Dacă părinții s-au decis să recolteze celule stem la nașterea copilului, aceștia trebuie să se informeze responsabil în vederea alegerii băncii de celule stem potrivite nevoilor și așteptărilor lor.

Cunoscută și apreciată pentru serviciile sale premium este Biogenis, aceasta fiind alături de viitorii părinți cu informații prețioase despre întreaga procedură ce privește recoltarea celulelor stem.

Încrederea, seriozitatea și vasta experiență în domeniu sunt atribute care definesc cel mai bine activitatea desfășurată de Biogenis. Laboratorul Biogenis deține acreditarea Autorității Naționale de Transplant, garantând totodată cadrul sigur pentru prelucrarea și stocarea celulelor stem.

Cum are loc stocarea celulelor stem?

  • Sângele recoltat din cordonul ombilical după nașterea copilului este transportat în cele mai optime și sigure condiții la laborator pentru analizare. Doar în urma acestei analize, se poate valida sau nu pentru stocare.
  • Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, atunci se va realiza operațiunea de extragere a concentrației de celule stem în laborator. Mostrele obținute se vor înregistra și vor trece prin operațiunea de criogenare progresivă. Acest proces de răcire trebuie să se efectueze treptat, în condiții speciale, fiind necesar a fi respectați anumiți parametrii standard.
  • Cadrul de stocare și dotările laboratorului Biogenis îndeplinesc cele mai riguroase standarde stabilite în domeniu, echipamentele folosite fiind de ultimă generație și în dublu exemplar, garantând astfel o funcționare continuă optimă.
  • În plus, Biogenis este singura bancă de celule stem din România care furnizează un serviciu unic – Navigator de pacienți. Acest serviciu presupune oferirea unei persoane specializate care să fie alături de pacient în drumul său medical.

Concluzii

Optând pentru recoltarea celulelor stem, părinții valorifică o oportunitate unică prin intermediul căreia protejează sănătatea copilului în viitor. Părinții conștientizează importanța acestor celule stem în tratarea anumitor afecțiuni care pot apărea în viața unui copil. În plus, există șanse mari ca celulele stem recoltate să se potrivească și membrilor familiei copilului.

Prin urmare, recoltarea celulelor stem la naștere este o primă decizie importantă pe care o iau părinții pentru a garanta un viitor sigur copilului lor.

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies