fbpx
Acasa Noutăți INTERVIU Cristina Ivasuc, General Manager SABON România

INTERVIU Cristina Ivasuc, General Manager SABON România

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 369 vizualizari 9 minute timp estimat

Cu o experiență vastă în sectorul bancar și retail, Cristina Ivasuc a transformat pasiunea pentru industria de beauty și aprecierea produselor de înaltă calitate într-o rețetă de succes. A combinat cunoștințele și competențele dobândite pentru a conduce SABON România, reușind să păstreze autenticitatea brandului într-un mediu comercial modern. 

Te invităm să citești un interviu plin de esență, interviu ce se regăsește și în noua ediție a revistei #Femeia.

 

Ce v-a inspirat să vă alăturați echipei SABON și care a fost drumul dvs. către poziția de General Manager al SABON România?

Pot afirma că inspirația de a mă alătura echipei SABON a venit de la sine, din pasiunea mea pentru această industrie, pasiune care a existat încă de la începutul carierei mele, dar nu a fost exploatată așa cum ar fi trebuit. Iar apoi, referitor strict la SABON, produsele de înaltă calitate și dorința de a lucra într-un mediu creativ și plin de frumos m-au convins să fac un pas major în cariera mea. SABON este o marcă recunoscută pentru angajamentul său față de calitate, tradiție și autenticitate, iar aceste valori rezonează profund cu mine și ceea ce îmi doresc să ofer și să primesc în viitor.

Drumul meu către această poziție a fost unul divers și plin de învățăminte. Am acumulat peste 10 ani de experiență în sectorul bancar, unde am parcurs un drum lin, dar dinamic, am ocupat diverse poziții în diferite departamente. Iar această perioadă mi-a oferit o înțelegere solidă a finanțelor și strategiei de business, elemente esențiale în dezvoltarea oricărei afaceri.

După banking, am făcut un pas important în cariera mea, schimbând macazul înspre zona de retail unde am avut ocazia să înțeleg industria, iar această schimbare a fost esențială, deoarece mi-a permis să îmi extind cunoștințele și competențele în zona de retail, unde comportamentul consumatorilor este cu totul diferit de zona bancară. Când a apărut oportunitatea de a mă alătura SABON, am văzut-o ca pe o provocare și o oportunitate de a combina toate cunoștințele și experiențele mele anterioare, pentru a contribui la succesul unui brand pe care îl admir de mult timp.

Cum ați reușit să integrați elementele tradiționale ale brandului SABON într-un mediu comercial modern și în continuă schimbare?

A fost dintotdeauna o provocare captivantă și o oportunitate extraordinară de a îmbina tradiția cu inovația. Dintotdeauna, în orice situație, o urmă subtilă de tradiționalism a dat oricărui brand o stare mai aparte, dar în același timp a ține pasul cu trendurile este un element obligatoriu pentru a atrage toate tipologiile de clienți.

Pentru a reuși acest lucru, am urmat câteva principii esențiale:

  • Păstrarea autenticității brandului – am acordat o atenție deosebită menținerii autenticității și valorilor fundamentale ale brandului SABON. Produsele noastre sunt create cu aceleași rețete tradiționale și ingrediente naturale de înaltă calitate, care au făcut din SABON un brand iubit de consumatori. Astfel, am reușit să păstrăm esența și moștenirea SABON, chiar și într-un mediu comercial modern.
  • Inovație în prezentare și distribuție – am modernizat ambalajele și prezentările produselor pentru a le face atractive pentru consumatorii de astăzi, fără a compromite identitatea tradițională a brandului. În plus, ne-am extins prezența online în zonele din proximitatea țării noastre, asigurând astfel accesibilitatea și conectarea cu o audiență mai largă.
  • Experiențe memorabile în magazine – am creat un mediu care reflectă farmecul și eleganța SABON, oferind clienților o experiență de cumpărare unică. Magazinele noastre sunt concepute pentru a oferi o atmosferă caldă și primitoare, unde clienții pot experimenta produsele noastre într-un mod personalizat și relaxant, utilizând fântâna care a devenit deja un leitmotiv pentru brandul nostru.
  • Sustenabilitate și responsabilitate – am integrat practici sustenabile în toate aspectele brandului nostru, de la aprovizionarea responsabilă cu ingrediente, până la ambalajele ecologice, dar și reciclarea acestora în cadrul magazinelor noastre. Aceasta nu numai că respectă valorile tradiționale ale SABON, dar răspunde și preocupărilor contemporane legate de protecția mediului.
  • Prin combinarea acestor strategii, am reușit să păstrăm elementele tradiționale ale brandului Sabon, în timp ce ne-am adaptat la un mediu comercial modern și dinamic. Aceasta ne-a permis să creștem și să ne dezvoltăm, păstrând în același timp esența și valorile care au făcut SABON un brand de încredere.

Dacă ar fi să transpuneți esența brandului Sabon într-o piesă de artă, cum ar arăta acea piesă și ce mesaj ar transmite privitorilor?

Imaginați-vă o pânză mare, cu un fundal de culori pastelate care se îmbină armonios – nuanțe de verde, albastru și crem, simbolizând naturalețea și puritatea ingredientelor Sabon. În centrul compoziției ar fi o femeie într-o rochie delicată, din materiale vaporoase, inspirată de stilurile vintage. Aceasta reprezintă feminitatea și grația, caracteristici esențiale ale brandului. Toată această capodoperă ar transmite un mesaj de armonie între natură și rafinament, evidențiind cum SABON reușește să îmbine tradiția cu luxul modern.

Cum vedeți influența tehnologiei asupra viitorului industriei produselor de lux și cum se pregătește SABON România pentru această schimbare?

Tehnologia are un impact profund asupra industriei, transformând modul în care brandurile interacționează cu clienții și își desfășoară activitatea. În viitor, ne așteptăm ca această influență să crească, aducând atât oportunități, cât și provocări. SABON se pregătește să îmbrățișeze aceste schimbări printr-o serie de inițiative strategice, de la reformulări de produse astfel încât să reflecte cât mai bine naturalețea compozițiilor, până la personalizarea experienței clienților atât în magazinele fizice, prin deschideri noi sau renovări a celor existente, cât și în magazinul online, care oferă îmbunătățiri continue din punct de vedere UI/UX.

Care este gama de produse SABON care se bucură de cea mai mare popularitate și de ce credeți că acestea sunt preferate de clienți?

În ordinea popularității, dintotdeauna exfoliantele de corp au ocupat un loc important în preferințele clienților, datorită formulelor și proprietăților unice care combină săruri minerale de la Marea Moartă cu uleiuri esențiale naturale, oferind o experiență de îngrijire luxuriantă, lăsând pielea fină și hidratată.

Uleiurile de duș sunt de asemenea populare pentru textura lor bogată și capacitatea de a curăța și hidrata pielea în același timp. Formulate cu ingrediente naturale și uleiuri esențiale, aceste produse oferă o senzație de lux și răsfăț la fiecare utilizare. Clienții apreciază efectul lor de catifelare și parfumurile delicate, care transformă dușul zilnic într-un ritual de îngrijire personală.

Cum integrați conceptul de sustenabilitate și respect față de mediul înconjurător în procesul de dezvoltare și fabricație a produselor?

Conceptul de sustenabilitate și respect față de mediul înconjurător este încorporat în fiecare etapă a procesului nostru de dezvoltare și fabricație a produselor, de la selectarea responsabilă a ingredientelor, până la eficiența în utilizarea resurselor.

De asemenea, suntem mândri să anunțăm că am început să implementăm programe de reciclare a ambalajelor într-o parte din magazinele noastre. Prin această inițiativă, ne dorim să inspirăm și să mobilizăm comunitatea noastră să adopte practici de consum responsabil și să se alăture eforturilor noastre de conservare a mediului înconjurător.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies