fbpx
Acasa Frumusețe Șamponul mov este util și pentru pentru brunete și roșcate, spun experții

Șamponul mov este util și pentru pentru brunete și roșcate, spun experții

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 43 vizualizari 4 minute timp estimat

Siguri că ai auzit vorbindu-se, adesea, de minunile pe care le face șamponul mov. Ba că te scapă de tonurile de galben care apar la ceva timp după vopsire, ba că dă un refresh culorii, dar mai ales că poate fi folosit acasă pentru a corecta culoarea părului. Ce zici? O fi adevărat ce ai auzit despre acest produs de îngrijire? Hai să aflăm împreună ce beneficii are șamponul mov.

De la blondul platinat la părul argintiu, șamponul mov este esențial pentru menținerea culorii între programările de la salon. Pentru că movul este opus tonurilor de galben, acesta nu face altceva decât să neutralizeze tonurile nedorite de pe păr. Chiar și brunetele și roșcatele sunt predispuse la aceste tonuri calde, ceea ce înseamnă că fiind atât de versatil, șamponul mov poate fi folosit chiar și de posesoarele de păr brunet sau roșcat, dar și pe părul decolorat.

Cum să folosești corect șamponul mov

În primul rând, trebuie să știi exact cât de des ar trebui să te speli cu șampon mov. Ei bine, acest obicei trebuie să-l ai în funcție de tonurile de galben care se găsesc în părul tău și cât de mult vrei să le controlezi. Dacă nuanța ta actuală este una de blond rece, încearcă să folosești săptămânal șamponul mov pentru a nu lăsa tonurile nedorite de galben să-ți strice look-ul.

În privința timpului de acționare, află că nu toate șampoanele mov sunt create la fel. Unele sunt mai puternice, în timp ce altele nu au aceeași capacitate de acțiune. Așadar,  pentru diferențe notabile ar putea fi nevoie de 10 minute sau chiar mai mult de atât. Șamponul INVIGO Blonde Recharge Cool Blonde Shampoo este un produs nou și lucrează excelent cu orice culoare a părului, de la tonurile naturale de blond, până la ciocolatiu. Există și alte opțiuni demne de luat în seamă, însă INVIGO Blonde  are o formulă care nu usucă și nici nu deteriorează părul. Mai mult, pigmentul mov doar va neutraliza culoarea. Se recomandă folosirea lui alături de un șampon normal și o mască sau un balsam pentru păr, mai ales dacă ai părul uscat.

Ce se întâmplă dacă folosești șampon mov pe părul uscat?

Se zvonește că poți folosi șamponul mov pe părul uscat. Unii spun că efectul ar fi potențat, la fel și beneficiile, dar specialiștii Wella Professionals nu recomandă acest truc. De ce? Pentru că părul este mai poros atunci când este uscat, iar șamponul mov poate fi absorbit neuniform, rezultând un efect pătat și mov. Ceea ce ne ducă către următoarea întrebare: Șamponul mov poate face părul mov? Ei bine, doar pentru că este un șampon mov, asta nu înseamnă că părul va deveni violet. Folosit pe un păr decolorat și vopsit, acesta este menit să neutralizeze tonurile calde fără să afecteze culoarea. Singurul mod în care un șampon mov ar putea determina părul să devină mov este atunci când este lăsat să acționeze prea mult timp. Așadar, asigură-te că îl clătești după cinci minute de când l-ai aplicat.

Q: Poți folosi șamponul mov pe părul blond, șaten sau roșcat?

A: „Da. Șamponul mov nu este destinat doar părului blond. De asemenea, el poate fi aplicat și pe părul roșcat pentru a estompa tonurile portocalii sau galbene, dar și pe părul șaten sau închis la culoare, mai ales dacă ai balayage,” arată specialistul Wella Professionals

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies