fbpx
Acasa Frumusețe Tot ce trebuie să știi despre operația de mărire a sânilor, intervenția de ridicare și reducția mamară

Tot ce trebuie să știi despre operația de mărire a sânilor, intervenția de ridicare și reducția mamară

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 44 vizualizari 4 minute timp estimat

Astăzi, tot mai multe femei apelează la chirurgia estetică pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic și pentru a-și crește încrederea în sine. Cele mai populare proceduri de chirurgie estetică pentru sâni sunt operația de mărire a sânilor, intervenția de ridicare a sânilor și reducția mamară. 

Dacă și tu vrei să apelezi la una din aceste trei intervenții, trebuie să știi că este important să te consulți cu un specialist în domeniu, precum Dr Nemer Kamal, pentru a te asigura ca vei avea cele mai bune rezultate. În acest articol vom analiza detaliile fiecărei proceduri și te vom ajuta să determini care dintre ele este potrivită pentru nevoile tale.

 

Operația de mărire a sânilor (augmentarea mamară)

Operația de mărire a sânilor mai este  cunoscută și sub numele de augmentare mamară. Aceasta este o intervenție chirurgicală ideală pentru femeile care doresc să-și mărească dimensiunea sânilor, să corecteze asimetria sau să refacă forma și volumul sânilor după sarcină sau în urma pierderii în greutate.

Procedura implică introducerea de implanturi mamare, fie sub glanda mamară, fie sub mușchiul pectoral, în funcție de anatomia pacientei și recomandările medicului. Implanturile mamare pot fi umplute cu soluție salină sau cu gel de silicon, în funcție de preferințele pacientei și de indicațiile medicului. Rezultatele sunt, în general, naturale și durabile.

 

Intervenția de ridicare a sânilor (mastopexia)

Mastopexia, sau intervenția de ridicare a sânilor, este o procedură de chirurgie estetică menită să ridice și să întărească sânii lăsați, oferind un aspect mai ferm și mai tânăr. Aceasta este o opțiune excelentă pentru femeile care au sânii lăsați din cauza îmbătrânirii, a variațiilor de greutate sau a alăptării.

În timpul intervenției, chirurgul estetic îndepărtează excesul de piele și, dacă este necesar, ajustează poziția areolei și mamelonului. Rezultatul este un contur al sânului mai ferm și mai ridicat. Mastopexia poate fi efectuată și în combinație cu o augmentare mamară pentru a obține dimensiunea și forma dorită.

 

Reducția mamară (reducția mamelor)

Femeile cu sâni foarte mari pot suferi de dureri de spate, dureri cervicale, iritații ale pielii și probleme de postură. Reducția mamară este o procedură chirurgicală care îndepărtează excesul de țesut mamar, grăsime și piele, rezultând în sâni mai mici și mai ușori. Această procedură poate ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de sâni foarte mari și poate îmbunătăți proporțiile corpului și aspectul general al pacientei.

Reductia mamară se realizează prin efectuarea unor incizii pe sâni, îndepărtarea excesului de țesut și remodelarea sânului pentru a crea un aspect mai proporționat și estetic. În unele cazuri, poate fi necesară și relocarea areolei și a mamelonului pentru a se potrivi cu noua formă a sânului.

Alegerea procedurii potrivite pentru nevoile tale depinde de o varietate de factori, inclusiv dimensiunea și forma sânilor tăi actuală, obiectivele tale estetice și istoricul medical. Este important să discuți cu un chirurg plastician experimentat înainte de a lua o decizie cu privire la oricare dintre aceste proceduri.

Chirurgia estetică a sânilor poate avea un impact semnificativ asupra încrederii în sine și a calității vieții, însă este esențial să ai așteptări realiste și să înțelegi riscurile și beneficiile fiecărei proceduri. 

 

Sursa foto: https://www.canva.com/photos/MAEGgSeGdEs/

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies