fbpx
Acasa Lifestyle 3 documentare de pus pe listă!

3 documentare de pus pe listă!

Autor: Mihaela Rada
0 comentariu 133 vizualizari 7 minute timp estimat

Cătălin Anchidin, specialistul nostru în cinematografie, vine cu 3 documentare de pus pe listă, proaspăt lansate pe platformele de streaming!

BECKHAM

3 documentare de pus pe listă!

„Nu eram pasionată de fotbal atunci; nu sunt pasionată de fotbal nici acum”, este declarația Victoriei Beckham, soția celebrului fotbalist în primul episod din cel mai popular documentar al momentului pe platformele de streaming.

Chiar dacă nu ești microbistă, serialul documentar de patru episoade de pe Netflix te va face să-l vezi dintr-o răsuflare, pentru că efectiv nu o să știi când va trece timpul.

Deși serialul este o întreagă mașinărie de marketing care vine să susțină brandul Beckham, producția te va cuceri prin declarațiile pline de ironie ale celor doi soți celebri, avalanșa de staruri din lumea fotbalului intervievate în cadrul documentarului și, evident, condimentat de Spice Girls.

Serialul vine cu povești inedite spuse de părinții lui Beckham și nu evită momentele tumultuoase din cariera lui David Beckham, cel care a revoluționat lumea fotbalului, dar e și un adevărat trendsetter în modă.

KIM VS. KANYE: DIVORŢUL

3 documentare de pus pe listă!

Povestea din culise a unei bătălii juridice care a durat doi ani, spusă de cei direct implicați. În februarie 2021, Kim Kardashian intenta divorțul față de Kanye West. O știre care incendia zona mediatică mondială. Un caz cu o miză extraordinară (conform topului Forbes, cuplul valora două miliarde de dolari), care avea să scoată la iveală o mulțime de detalii sensibile, crâncen și tăios, abrupt și scandalos.

Divorțul este una dintre cele mai delicate proceduri din viața oricui ajunge în acest punct. Oamenii care divorțează trebuie să își rezolve problemele întrucât prețul poate fi mult prea scump. Documentarul disponibil pe HBO Max e structurat în două părți, prezentând cele două puncte de vedere ale părților: versiunea lui Kanye și versiunea lui Kim.

Timp de șase ani, Kim și Kanye au fost „iubiții Americii”, un cuplu spre care întreaga media era ațintită: rapperul hipster care avea o cu totul altă abordare muzicală, opera la nivel înalt în fashion, în vreme ce ea era faimoasă prin istoricul familiei și al reality show-ului care a consacrat-o.

O combinație efervescentă între o familie celebră, controlată în public cu o precizie infinitezimală, și cel mai necenzurat, direct și actual muzician în viață. Un subiect atât de generos! Revizuind cronologia evenimentelor, descoperi fragilitatea unei căsnicii cu foarte multe probleme, în ciuda imaginii perfecte pe care se străduiau să o mențină: patru copii, Kim Kardashian pășind spre o altă ligă a celebrității, îmbrăcată de casele de modă care nu se asociau cu ea până atunci, în vreme ce Kanye purta cu el trauma abandonului, simțea nevoia disperată de a ține familia împreună, luptându-se cu o bipolaritate pe post de bombă cu ceas.

Un bărbat căruia i se intentase divorțul pe care nu și-l dorea. Doi ani de zile de hărțuire emoțională, cei mai renumiți avocați specializați în divorțuri, puterea brandului Kardashian și sutele de milioane valorate, expunerea permanentă pe post de oxigen pentru Kim Kardashian, la polul opus față de stilul imprevizibil al lui Kanye și refuzul permanent de a fi sub lumina reflectoarelor, concentrat mai degrabă pe procesul artistic. Fiecare cu versiunea lui, fiecare cu nevoia de a se salva sau de a salva ce e în jurul său.

DEAR MAMA

3 documentare de pus pe listă!

La sfârșitul lunii septembrie 2023, când nimeni nu se mai aștepta, agențiile de presă din lumea întreagă anunțau că, după 27 de ani, a fost arestat, în sfârșit, un suspect în cazul uciderii unuia dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile: Tupac Shakur.

2 PAC a fost ucis în Las Vegas, în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-o mașină condusă de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight.
Timp de un sfert de secol, crima a fost învăluită în mister, devenind unul dintre cele mai frustrante cazuri din istoria modernă americană, alături de cazul uciderii fostului prieten al lui Tupac Shakur, Notorious BIG, omorât șase luni mai târziu în Los Angeles.

“Dear Mama”, documentarul Disney+, vine cu cinci episoade emoționante despre relația dintre Tupac Shakur și mama sa, membră a celebrei grupări activiste Black Panther, Afeni Shakur. Serialul documentar este o incursiune atât în universul celebrului artist, cât și în cel al activistei, despre lupta ei cu consumul de droguri și relația tumultuoasă cu fiul ei.

Lider al Panterelor Negre din Harlem, Afeni a fost arestată la sfârșitul anilor ‘60, cu câțiva ani înainte de nașterea lui Tupac, ca parte a grupului Pantera 21, un grup de Pantere Negre acuzat de conspirație în vederea unui atac terorist. Ulterior, ea s-a reprezentat singură în instanță, în ciuda faptului că nu avea o pregătire juridică, și a fost achitată, expunând în acest proces o conspirație a FBI-ului de a prezenta Panterele drept teroriști.

O producție care abundă în vedete, imagini de arhivă și povești pe care cu siguranță te vei bucura să le descoperi.

Foto: PR, partenerii menționați

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies