fbpx
Acasa Familie 3 motive pentru care să colaborezi cu un anticariat care cumpără cărţi vechi

3 motive pentru care să colaborezi cu un anticariat care cumpără cărţi vechi

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 96 vizualizari 4 minute timp estimat

Asocierea dintre termenii „cărţi” şi „vechi” poate să ducă cu gândul la opere literare scrise cu ani şi ani în urmă sau, în cea mai neinspirata variantă, la volume scrise chiar şi într-o perioadă mai recentă, dar care nu mai sunt de interes pentru că sunt uzate.

Există cărţi vechi preţuite şi azi de cititorii împătimiţi, fiind în foarte multe cazuri şi cărţi rare, greu de găsit altfel decât pe rafturile unui anticariat sau la colecţionarii care ştiu să preţuiască cu adevărat o carte valoroasă atât prin subiect, cât şi din punctul de vedere al preţului care se poate obține pentru ea  atunci când se vinde.

Pe de altă parte, cărţile vechi sunt preţuite de achizitorii care cumpără cărţi indiferent de domeniul pentru care au fost scrise. De exemplu, echipa de achizitori de la Cumpăr Cărţi, un anticariat care cumpără cărţi vechi din toate domeniile literare, se deplasează oriunde îi sunt solicitate serviciile pentru a evalua şi cumpăra toate cărţile pe care vânzătorul i le propune.

Motive pentru care poţi solicita serviciile unui anticariat care cumpără cărţi vechi

Cărţile vechi pot avea o valoare economică semnificativă

A avea acasă obiecte folosite, cum ar fi cărțile, cu un grad mai mare sau mai mic de vechime, nu trebuie să fie sinonim cu acumularea de praf și cu a rămâne nefolosite pe rafturi. Cei care decid să le vândă pot beneficia de o anumită valoare economică, mai mare sau mai mică, stabilită  în funcţie de anumiţi factori. Între aceşti factori foarte importanți sunt următorii:

  • Raritatea cărţii îi poate creşte valoarea pe piaţă;
  • Autograful unui autor consacrat poate să crească, de asemenea, valoarea unei cărţi;
  • Ediţia poate contribui la o valoare mai mare a operei literare.

Anticariatul CumparCarti.ro achiziţionează inclusiv cărți vechi care nu au o mare valoare editorială, dar care au o estetică frumoasă, cum ar fi volumele de enciclopedie legate în piele sau similare.

Echipele de achizitori apreciază preţul corect al cărţii

Anticarii de la Cumpăr Cărţi au experienţă în ceea ce priveşte acest domeniu şi pot evalua într-un mod profesionist şi corect cărţile pentru vânzarea cărora le sunt solicitate serviciile. După evaluare pot să propună prețul, însă dacă vânzătorul nu îl agrează îl poate refuza şi se poate negocia. Chiar şi în aceste condiţii, dacă nu se ajuge la o înţelegere care să facă posibilă tranzacţia, vânzătorul nu va plăti nimic pentru evaluarea realizată de către achizitori sau pentru deplasarea acestora la locul în care au fost solicitaţi.

Serviciile anticariatului sunt utile chiar şi pentru lichidarea întregii biblioteci

Există persoane care decid ca la un moment dat să vândă întreaga bibliotecă pe care o deţin. Serviciile anticariatului online le facilitează această intenţie prin faptul că le pot cumpăra toate cărţile, indiferent că sunt noi sau vechi si indiferent de domeniu. Singura condiţie de care achizitorii ţin cont face referire la starea în care se află volumele pe care le cumpără – acestea nu trebuie să aibă pagini rupte sau o stare de uzură care să facă imposibilă citirea.

În concluzie, decizia de a-şi vinde cărţile aparţine în totalitate vânzătorului şi îi aduce avantaje semnificative!

Sursa Foto: Unsplash.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies