fbpx
Acasa Lifestyle Cele mai bune cărţi de dragoste din toate timpurile le găsești la anticariatul Printre Cărţi

Cele mai bune cărţi de dragoste din toate timpurile le găsești la anticariatul Printre Cărţi

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 245 vizualizari 5 minute timp estimat

Cele mai frumoase cărţi de dragoste din toate timpurile atrag şi astăzi un număr mare de cititori, indiferent de perioada în care au fost scrise. De altfel, în funcţie de modul în care criticii şi cititorii împătimiţi ai acestui gen literar le-au primit și apreciat la momentul publicării, au fost realizate o serie de topuri care le-au inclus pe cele mai bune. 

În mod cert, de pe o listă care să include cele mai bune cărţi de dragoste ale tuturor timpurilor, considerate a fi adevărate capodopere literare, nu ar trebui să lipsească cele care fac obiectul acestui articol.

Top 5 cele mai atractive cărţi de dragoste scrise de-a lungul timpului

“Mândrie și prejudecată” – de Jane Austen

Despre “Mândrie și prejudecată”, carte scrisă de Jane Austen, se spune că este una dintre primele comedii romantice literare şi una dintre cele mai mari opere ale literaturii engleze din secolul al XIX-lea. În mod evident, această operă a rămas un clasic atemporal. Ce are atât de special? Povestea surorilor Bennett în căutarea soțului perfect poarta cititorul în lumea societății englezești din acea vreme, pentru a-l transpune într-o lume a petrecerilor, a întâlnirilor clandestine și a dramelor pasionale. O poveste care a captivat şi continuă să facă acest lucru de-a lungul timpului.

“Jane Eyre” – de Charlotte Brontë

Charlotte Brontë a publicat “Jane Eyre” în anul 1847, prin urmare într-o perioadă în care femeile scriitoare nu erau atât de apreciate ca în prezent. Cunoscând bine această atitudine nefondată a cititorilor faţă de femei, autoarea şi-a publicat romanul sub un pseudonim, anume, Currer Bell. Asemenea autoarei, eroina principală este o tânără foarte dornică să-și găsească locul în lume. Cartea a avut un succes absolut după publicare, în plus de asta, după dezvăluirea identităţii autoarei, s-a dezvoltat şi un curent feminist care s-a dovedit foarte consolidat în secolul XX.

“Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell

Povestea de dragoste dintre Scarlet O`Hara și Rhett Butler este localizată în timpul Războiului Civil American, fiind publicată în 1936. În anul în care a apărut, doar în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a vândut în aproape un milion de exemplare. Acest record i-a adus un premiu Pulitzer autoarei. Celebra ecranizare cinematografică realizată cu 3 ani mai târziu de la apariţia cărţii, cu Vivien Leigh și Clark Gable în rolurile principale, crescând valoarea acestei opere.

“Dragoste în vremea holerei” de Gabriel García Márquez

Celebritatea lui Gabriel García Márquez a fost bifata printr-o altă carte scrisă de acesta, anume, “O sută de ani de singurătate”, însă cel mai romantic roman al autorului este “Dragoste pe vremea holerei”. Această operă celebră aduce în prim planul cititorului povestea de dragoste dintre Florentino Ariza și Fermina Daza, soția medicului Juvenal Urbino.

Anna Karenina” de Lev Tolstoi

Nu în ultimul rând, “Anna Karenina” de Lev Tolstoi este o carte care nu poate să lipsească de pe lista cu cele mai romantice titluri de carte scrise vreodată. Această carte a lui Tolstoi este considerată o capodoperă a realismului rusesc, Anna Karenina fiind de fapt personajul prin care autorul a recreat înalta societate rusă a vremii ca antiteză a unei lumi mai virtuoase și mai rurale.

Toate aceste cărţi pot fi achiziţionate la un preţ mic din anticariatul Printre Cărţi şi pot face deliciul unui timp preţios petrecut citind o carte bună, oricând.  De astfel, toate titlurile listate anterior fac parte dintre cele mai solicitate cărţi de vânzare în anticariat, o dovadă clară că cititorii ştiu să facă diferenţa şi să aleagă opere cu adevărat captivante.

PrintreCarti.ro este site-ul anticariatului si are pe rafturile sale virtuale mii de cărţi, din cele mai diferite domenii. Preţurile acestora sunt accesibile oricui, ceea ce înseamnă ca bucuria de a citi o carte bună nu este un privilegiu, ci o alegere!

 

Sursa Foto: Unsplash.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies