fbpx
Acasa FrumusețeModă Arta de a fi femeie. Povestea brandului Muliebrity

Arta de a fi femeie. Povestea brandului Muliebrity

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 190 vizualizari 13 minute timp estimat

În spatele brandului Muliebrity se află Codrina Apostol și Nicoleta Negură, cele două fiind creatoarele unui brand românesc ca o poezie modernă. Povestea o spune cu pasiune Codrina Apostol, într-un mod sincer și original. 

Descoperă creații couture fabuloase care frapează prin concept, detalii spectaculoase și design atipic ale brandului Muliebrity by Codrina Apostol & Nicoleta Negură.

Articol preluat și adaptat din revista FEMEIA (ai posibilitatea de a vedea integral revista și articolul în varianta digitală).

Cum a început? 

Codrina Apostol: Totul a început dintr-un gând pe care fiecare îl avea eu și Nicoleta Negură, independent încă din perioada în care nu ne cunoșteam. Am avut un vis comun plin de dorință și de activare pentru femei, însă ne lipsea reciproc jumătatea. Întâmplarea face că viața ne-a adus împreună într-un moment-cheie și a fost dragoste la prima vedere, după cum ne spunem sincer mereu. A fost echilibrul pe care îl căutam în aceeași măsură. 

brandul Muliebrity

Ce este Muliebrity?

Codrina Apostol:Muliebrity are la bază două viziuni asupra lumii modei: cea a unei femei pentru care stilul este redat de personalitatea și modul în care fiecare reușește să-și redea sinele prin ceea ce poartă și cea a femeii care a iubit dintotdeauna să transforme moda în atitudine prin orice material avut la îndemână. 

Muliebrity nu este despre haine, este despre experiența pe care o femeie o are alături de noi pe tot parcursul colaborării noastre, dar și dincolo de ea. În esență, croim rochii care să fie purtate de fiecare femeie în parte și nu rochia să o poarte pe ea. Muliebrity este precum un refugiu, în care poți deveni cine vrei, să te simți așa cum îți dorești și să fii sigură că nu ești judecată în niciun fel. Atunci când ne vizitezi, totul este despre tine. Numele brandului a ajuns pe buzele mele încă din facultate, atunci când studiam în Grecia, iar mulți ani mai târziu am știut că Muliebrity – Arta de a fi femeie! este alegerea ideală.

Prin ce se remarcă piesele voastre în comparație cu alte linii de lux?

Codrina Apostol:Muliebrity are la bază tehnici de lucru preluate din obiceiurile bunicilor noștri. Fiecare petală, care prin alăturare ia forma unei flori și are o anumită structură abstractă, este topită cu ajutorul unei lumânări astfel încât să fie ușor maleabilă și să ia înfățișarea pe care ne-o dorim. Punem accent pe moderație, colecțiile pe care le scoatem sunt limitate și unicate, scoatem fie o rochie nouă la un anumit interval de timp, fie serii mici. 

Ne concentrăm pe experiența clientei și ne dorim ca atunci când părăsește showroomul nostru să aibă o viziune clară asupra rezultatului final. Astfel, schițăm împreună rochia, alegem materialul (informăm clienta cu privire la materiale, la scopul acestora, cum se așază un anumit tip de material pe corp, de ce recomandăm un anumit tip de material în funcție de specificul rochiei) împreună, venim cu sugestii de pantofi, accesorii, pe care le avem în showroom, ca imaginea de ansamblu să fie completă și înțeleasă pe deplin. Cu alte cuvinte, sculptăm un vis în material și ne dorim ca acesta să fie după cum și-a dorit mereu.

brandului Muliebrity

Ce primează în colecțiile Muliebrity, designul sau povestea fiecărei piese în parte și emoția pe care o transmite?

Codrina Apostol: Suntem pătimașe ale poveștilor scrise și nescrise, am trăit în acest univers al istorisirilor, iar emoția care este purtată odată cu ele este de neclintit. Toate creațiile au povestea lor sinceră inspirată din fiecare bucată din noi și din ceea ce suntem. Aceasta apare din fiecare discuție cu clientele, din fiecare călătorie sau întâlnire cu echipa în atelier, dar dragostea pentru elementele care atribuie culoare și mișcare acestei lumi va rămâne intangibilă. 

Astfel, punem pe primul loc florile. Au o liniște aparte, pe care ne dorim să o surprindem cât de frumos pe rochiile pe care le creăm. Fiecare detaliu este cusut manual, cu grijă și atenție. Ne bucurăm întotdeauna de proces, deși este unul îndelungat și plin de încercări, însă odată ce vedem rezultatele și zâmbetul clientelor, găsim energia să o luăm de la început. Întotdeauna va fi despre emoție! Arta de a fi femeie înseamnă capacitatea de a fi parte din povestea ta.

Aveți în plan să deschideți un showroom în București?

Codrina Apostol: Am fost întrebate de-a lungul timpului dacă urmează să deschidem în București un showroom, însă deocamdată nu avem asta în plan, pentru că noi nu putem fi prezente acolo. Pentru noi showroomul este sufletul nostru, el trebuie să arate așa cum ne dorim, personalul să fie bine instruit conform, iar noi iubim să fim alături de el, în miezul lucrurilor. 

Nu putem gestiona tot ceea ce se poate întâmpla în București de la 390 km. Cu toate acestea, nu excludem să ne extindem internațional. Noi vindem rochii peste tot în țară și în diverse părți ale lumii, după cum sunt cerințele. Ne găsiți în Iași și Piatra Neamț, acolo unde se află și producția. Rămânem locali ca poziție pentru moment, însă rochiile noastre călătoresc peste tot și asta ne bucură nespus.

brand romanesc

Cum ai descrie clienta perfectă?

Codrina Apostol: Nu avem un ideal de client, însă iubim femeile care își doresc să își exprime individualitatea și care caută experiențe personalizate. Nu ne adresăm tuturor, într-adevăr, dar tindem să credem că avem rochii pentru toate bugetele. 

Suntem bucuroase atunci când ne calcă pragul cineva care apreciază originalitatea și care se bucură de hainele care o ajută să își exprime personalitatea și stilul său unic. Deschiderea către piesele inovatoare, creative și distincte, ne ajută să fim la rândul nostru mult mai creative. E foarte important să rezonezi cu cei care te vizitează, ca ei să înțeleagă valoarea și efortul din spatele creațiilor couture. 

Dar credem că în general atragem femei conștiente de efortul, timpul și măiestria necesară în acest domeniu, care apreciază munca manuală și procesul artistic implicat în realizarea fiecărei piese.

brandului Muliebrity

Cum reușiți să vă educați clientela să cumpere piese unicat?

Codrina Apostol: Suntem sincere! De multe ori se spune „comunicarea este cheia”, povestea și valorile sunt cele care ne-au legat întotdeauna, iar ceea ce dorim noi să insuflăm în lume rezonează cu multe femei, fapt confirmat de multe dintre ele, care ne-au vizitat în Iași sau Piatra Neamț. Vizitele pe care le primim au ca stâlp de susținere informația. 

Vorbim deschis despre avantajele de a achiziționa piese unicat, despre exprimarea individualității, le prezentăm procesul de creație. Le luăm cu noi în culisele Muliebrity pentru a vedea cum ia naștere o astfel de rochie și cât de multă atenție oferim detaliilor interioare. Oferim clientelor o experiență personalizată, unde sugerăm și ajutăm la alegerea pieselor unicat care li se potrivesc cel mai bine cu stilul și preferințele lor. Oferim, de asemenea, consultanță privind combinații și accesorizare, evidențiind astfel avantajele pieselor unicat.

brandului Muliebrity

Aveți unele dintre cele mai frumoase campanii, cu ce echipă lucrați și cum vă alegeți locațiile?

Codrina Apostol: Fiecare campanie are numele său, redată de accentele pe care le are noua colecție și inspirația ce stă la baza întregului concept. Alegem destinațiile care vin în completarea ideilor noastre pentru un tot unitar. 

Mărturisim că iubim Italia, astfel că anul acesta am ales din nou un oraș din această țară, capitala – Roma. 2023 a fost despre feminitate și curajul de a fi expresiv prin ceea ce porți, după cum simți și îți dorești. Despre reciprocitatea punerii în valoare. Ne-am inspirat, în elementele pe care le-am creionat pe unele rochii, din istoria Romei, din modul oamenilor de a fi, din tot ce înseamnă cultură și relaxare. Am făcut astfel un mix de contemporaneitate și povești.

Acestea sunt esențiale pentru un brand, așa că am avut parte de colaborări frumoase cu fotografi și stiliști pasionați de artă, de autenticitate și de poveste. Printre aceștia se numără Andrei Zamfirescu (care a fost premiat la concursuri internaționale), Iulia Brânză pentru partea de beauty și hairstyling (de asemenea, premiată în competiții internaționale), cât și colaboratori locali din Italia. Ne bucurăm că reușim să creăm experiențe și amintiri memorabile alături de acești oameni minunați și dedicați muncii lor.

brandului romanesc de hot cuture

Unde visați să ajungeți cu brandul?

Codrina Apostol: Am primit multe cereri de la clientele noastre din afara țării să ne extindem internațional. Este un plan pe care îl ținem aproape, după cum menționam anterior, și ne dorim să-i dăm glas în viitorul apropiat. Ne-am dori să extindem liniile de produse pentru femei, ca cele care ne trec pragul să aibă mai multe opțiuni din care pot alege, tot în această direcție couture, piese bijuterii, unicate specifice pentru anumite evenimente și accesorii care să vină cu acel touch personal.

  • FOTO: www.muliebrity.ro/ Tibi Vîntur
  • TEXT: Amelian Ana Nechita

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies