fbpx
Acasa Casa și grădina Când nu trebuie să folosești balsamul de rufe

Când nu trebuie să folosești balsamul de rufe

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 82 vizualizari 2 minute timp estimat

Balsamul de rufe este necesar în procesul de spălare în casă, dar nu tot ce ajunge în mașină de spălată are nevoie de balsam de rufe. Balsamul de rufe are proprietăți utile pentru haine: reduce electrizarea acestora, face fibrele moi și plăcute, miroase frumos, dar sunt și situații când poate fi dăunător țesăturilor și, în consecință, este nerecomandat.

În plus, balsamul de rufe are o reputație îndoielnică în ceea ce privește efectele pentru sănătate. Unele dintre acestea pot conține o combinație puternică de substanțe chimice care pot dăuna sănătății (alergii și probleme respiratorii, mai ales la copiii mici), dar și mediului.

Iată care sunt celelalte situațiile când nu trebuie adăugat:

Microfibre. Aceste țesături speciale au proprietăți specifice, respectiv o mare capacitate de absorbție și o crescuta capacitate de izolare termica. Tratate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd exact aceste proprietăți speciale. Mai mult, utilizat constant, acesta poate distruge fibra, iar obiectele făcute din microfibre își vor pierde forma și culoarea.

Hainele de sport. Toate hainele de sport sunt tratate cu anumite substanțe care ridica capacitatea de absorbție a transpirației și care sunt astfel concepute încât să participe activ la procesul de termoreglare. Balsamul de rufe face hainele de sport să-și piardă calitățile speciale pe care le au și pentru care, de regula, ai dat foarte mulți bani în plus.

Hainele cu proprietăți ignifuge. Hainele pentru bebeluși și hainele pentru copii sunt tratate în mod special cu substanțe nepericuloase care le fac rezistente la foc. Balsamul de rufe blochează aceasta capacitate și le face foarte inflamabile, deci balsamul de rufe este nerecomandat pentru hainele copiilor.

Prosoape. Toată lumea pune balsam de rufe la prosoape, deși este total nerecomandat. Principalul scop al prosoapelor este acela de a fi puternic absorbante. Culmea este că, daca le vei trata cu balsam de rufe, aceasta principala calitate a prosoapelor scade substanțial. Un prosop aspru este infinit mai absorbant decât unul moale. Cea mai buna soluție pentru a le menține moi și pufoase, fără balsam de rufe, este să le clătești în apa curata în care ai adăugat puțin bicarbonat de sodiu. Prosoapele rămân pufoase fără balsam și daca folosești o soluție care dedurizează apa.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies