fbpx
Acasa SănătateNutriție și diete Ceapa, praz și usturoi. Trei legume cu beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa, praz și usturoi. Trei legume cu beneficii uriașe pentru sănătate

Autor: Echipa Femeia
1 comentariu 260 vizualizari 3 minute timp estimat

Începem cu un sfat: mănâncă ceapă, praz și usturoi! Aceste legume: ceapă, praz și usturoi fac un trio imbatabil cu imense benedicii pentru sanantatea ta.

Toate trei (ceapă, praz și usturoi) conțin nutrienți unici care luptă împotriva cancerului și curață corpul de efectele fumului de țigară, fie că ești fumător activ sau pasiv. Cele trei legume: ceapă, praz și usturoi, intră în categoria antibioticelelor naturale. Răceala, bronșita, artrita sau crizele de gută pot fi combătute în mod natural cu ajutorul celor trei legume.

Toate trei conțin sulfiți care au proprietatea de a detoxifia organismul, chiar dacă sunt consumate în cantități mici și au o mare contribuție în imunitatea organismului. Cu o singură condiție: să fie consumate cât mai des posibil.

Ceapă, praz și usturoi – ce conțin

Caloriile din ceapă nu se pun la socoteală. În 100 de grame de ceapă sunt doar 34 de calorii, ceea ce face din ceapă unul din cele mai puțin calorice legume, alături de țelină, dovlecei și varză. Foarte bogată în vitamina C și A, conține vitaminele B1, B2, B3, B6 și B12, între 3 și 9% din doză zilnică recomandată, dar și o cantitate importantă de vitamina D și K. Ceapa are și calciu, potasiu, sulf, fosfor, zinc și seleniu, estebogată în fibre, 100 de grame de ceapă asigurând 10% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Și, în plus,  scade glicemia, previne și vindecă infecțiile respiratorii și previne cancerul de colon.

Prazul este cea mai calorică legumă din seria ceapă, praz și usturoi. În 100 de grame de legumă sunt 50 de calorii, dar are în schimb capacitatea de a tăia senzația de foame. Prazul este foarte bogat în fibre. Prazul este una din legumele care stimulează eliminarea apei din organism, fiind un foarte bun diuretic natural. Este deosebit de bogat în potasiu, fier, vitamina C, PP și B6, magneziu și calciu. Este un inamic adevărat împotriva arteriosclerozei și al tulburărilor cardiace. Mâncat constant, de trei – patru ori pe săptămâna, combatere acneea și roșeața tenului.

În ceea ce privește usturoiul acesta este un veritabil antibiotic natural. Are capacitatea de a topi grăsimi, este eficient în tratarea unor infecții localizate la nivelul urechilor, gurii sau gâtului, învinge bateriile intestinale din grupul listeria, salmonella, E.coli și diverși stafilococi. În plus, tratează acneea, acționând din interior. Usturoiul crud sau copt scade glicemia, este ideal pentru cei care suferă de astm și este un puternic expectorant natural.

Toate legumele din acest trio: ceapa, praz si usturoi sunt ideale consumate crude.

sursa foto: pixabay.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies