fbpx
Acasa Casa și grădina Cum scapi de energiile negative din casă

Cum scapi de energiile negative din casă

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 70 vizualizari 3 minute timp estimat

Simți că nu-ți găsești locul în casă, parcă nu te mai odihnești bine și ți-a pierit cheful de viață? Una dintre explicații poate fi energia negativă acumulată aici. Uite cum o îndepărtezi!

Unii cred că nu există așa ceva, dar acumularea unor obiecte vechi, curățenia deficitară și dezordinea ne influențează mai multe decât îți dai seama. Nu este o invenție a omului contemporan, ci nevoia de protecție a căminului a reprezentat o preocupare încă din cele mai vechi timpuri.

Până și bunicii noștri simțeau nevoia de a îndepărta energia negativă și acționau prin diverse practici, precum curățenia periodică (neapărat primăvara, toamna, înainte de Crăciun) ori păstrarea anumitor obiecte cu rol protector (icoane, cruci, flori sfințite, busuioc, usturoi, potcoave de cai). Același rol îl aveau sfințirea casei de către preot, tămâierea sau stropirea cu aghiazma păstrată cu grijă de la Paște sau Bobotează. Chiar dacă unele practici ți se par desuete, trebuie să recunoaștem că aveau un oarecare efect și că omul modern nu a renunțat la ele, doar le-a înlocuit cu altele.

Ca să scapi de energia negativă din casă, începe o curățenie generală temeinică, în care să iei toate obiectele la rând. Ajută mult și o nouă zugrăveală, dacă se poate. În orice caz, scapă de orice fir de praf (ai grijă la covoare, draperii, saltele mai ales), aruncă lucrurile stricate, ciobite, fisurate, donează-le pe cele bune, dar care nu-țimai vin sau folosesc.

Păstrează întotdeauna ordinea în dulapuri și în casă, nu lăsa hainele sau geanta pe jos, lasă spațiu liber sub pat, nu uita vasele murdare în chiuvetă până a doua zi. Pune la gunoi florile bolnave, aranjamentele cu plante uscate, animalele împăiate, cochiliile. Evită pe cât posibil plantele artificiale.

Decorează-ți casa în culori vii, dar nu face abuz. Schimbă des aspectul casei, pentru că îți va da impresia de prospețime, de noutate. Este suficient să schimbi aranjarea mobilei, cuvertura, 2-3 tablouri și fețele de pernă de pe canapea. Adaugă câteva flori de sezon, totul va arăta perfect. Cumpără ghivece cu plante, absorb energia negativă.

Adaptează după nevoie

Dacă-ți place să colecționezi obiecte vechi, nu le aduce în casă înainte de a fi bine șterse sau spălate și ținute în aer liber sau la soare măcar o zi. Dacă găsești pe stradă vreun lucru scăpat de cineva, evită să-l iei, nu îți va aduce bunăstare.

Înconjoară-te de lucruri care îți aduc bucurie (fotografia cuiva drag, cărți pe care le iubești, amintiri din călătorii), care au forme armonioase sau scot sunete melodioase. Pune la fereastră sau la ușa de la intrare clopoței de vânt. Ai grijă ca locuința ta să miroasă mereu plăcut, folosind lumânări parfumate, uleiuri esențiale.

Curățenie periodică și temeinică

Cu cât spațiul tău de locuit este mai curat și bine organizat, cu atât te vei simți mai bine. Aruncă des gunoiul menajer, preferabil în fiecare dimineață. Ai grijă ca frigiderul să nu conțină alimente de care ai uitat ori care s-au alterat.

 

1 comentariu

Costi 16/11/2020 - 21:58

Seara buna ! O solutie de a scapa de energiile negative din casa ar fi sa incepi o schimbare . Ca prim pas , si unul din cele mai usoare ar fi , schimbarea perdelelor si a draperiilor , cu unele mai deschise la culoare, mai vesele , alungand cele vechi deprimante de care se leaga amintiri poate nu tocmai frumoase .

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies