fbpx
Acasa FrumusețeModă De ce să optezi pentru haine din blană pentru damă? Avantajele blănurilor naturale

De ce să optezi pentru haine din blană pentru damă? Avantajele blănurilor naturale

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 138 vizualizari 4 minute timp estimat

Cauți o haină din blăniță damă și nu știi ce să alegi dintre blănurile naturale și cele sintetice? Ei bine, trebuie să știi că deși blănurile sintetice sunt mult mai accesibile ca preț, durata lor de utilizare va fi minimă.

Blănurile naturale, pe de altă parte, sunt durabile, menite să fie purtate generații la rând, datorită rezistenței sporite pe care o are acest tip de material. Nu este singurul avantaj de care să ții cont când iei decizia. Nu uita: nimic nu poate concura cu nivelul de confort termic pe care îl oferă o blanita dama concepută din blană naturală, indiferent de materialul subtitut.

 

Aspectul pe care îl are haina din blanita dama naturală versus artificială

Desigur, primul criteriu de care ținem cont atunci când ne alegem articolele vestimentare este aspectul. Haina din blană naturală este cea mai bună alegere, pentru că are un aspect autetic, plăcut, strălucitor. Persoanele care poartă haine premium din blană naturală evocă imaginea starurilor pe covorul roșu. Este normal să fie așa pentru că vorbim despre produse de lux, extrem de calitative, cu o strălucire ce nu poate fi redată de niciun alt material. La capătul celălalt, o blană sintetică poate cel mult să încerce să imite, la nivel minim, textura unei haine de blană naturală – dar nu va reuși niciodată. Înainte să cumperi, asigură-te că vezi produsul live.

 

Hainele din blană sintetică devin lipicioase în condiții de umiditate

Da, ai citit bine. Acest lucru este cauzat de interacțiunea dintre fibrele sintetice și umiditatea din aer. Poliesterul sau acrilul, fibre sintetice, rețin umiditatea din atmosferă, pe lângă faptul că atrag particulele fine de praf. Se întâmplă foarte frecvent ca femeile care poartă haine concepute din blănuri sintetice să observe că textura lor devine lipicioasă în condiții de umiditate. Există o explicație științifică la bază, ce ține de încărcătura electrostatică a fibrelor sintetice și a modului în care ele relaționează cu condițiile din atmosferă.  Dacă haina din blană naturală este incredibil de moale și de plăcută, lucrurile stau altfel în cazul blănurilor sintetice.

 

Confortul hainelor concepute din blană naturală nu poate fi egalat de materialele plastice

Chiar dacă există în magazine haine atractive din blană sintetică, ce îți vor câștiga atenția, trebuie să fii conștientă că nu vor reprezenta o investiție durabilă. Dar mai mult decât atât, nu vei rezolva problema confortului termic. Dacă nu ai purtat niciodată o haină de blană, nici sintetică, nici naturală, te ajutăm noi să estimezi nivelul de confort de care te vei bucura. De exemplu, o haină din blană sintetică echivalează la capitolul confort termic cu o geacă de fâș. Spre deosebire de acestea, o haină din blăniță damă naturală îți va ține de cald, fără doar și poate, chiar și în cele mai geroase zile de iarnă. Este firesc să fie astfel: natura le-a oferit animalelor toate condițiile pentru a supraviețui și celor mai aprige condiții de mediu.

 

Cele mai spectaculoase haine din blăniță pentru damă: veste de blană, haine lungi, chiar și accesorii

Găsești cele mai wow modele de veste de blana: https://www.blana.ro/veste-de-blana/, jachete, haine lungi, etole sau chiar și accesorii de cea mai bună calitate. La Casa de Blănuri MG ai parte de o experiență premium de cumpărare. Acest magazin de lux îți oferă consiliere vestimentară, dar și cea mai lungă perioadă de garanție de care poți beneficia (3 ani, deși legislația prevede 30 de zile).

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies