fbpx
Acasa Lifestyle Idei pentru cadouri de Secret Santa

Idei pentru cadouri de Secret Santa

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 304 vizualizari 12 minute timp estimat

Cadourile de Secret Santa deschid perioada sărbătorilor de iarnă. Devenit unul dintre cele mai frumoase obiceiuri și tradiții între colegii și prietenii, Secret Santa a fost preluat de elevii, de la puștii din școala generală până la liceeni.

Deși plăcut și generator de momente memorabile, schimbul de cadouri de Secret Santa implică o oarecare bătaie de cap, pentru că farmecul stă în a găsi darul perfect, care să producă plăcere, dar care să se încadreze într-un buget prestabilit, de regulă mic, mult mai rar mediu. Iar aici intervenim noi cu idei, soluții, inclusiv pentru misiunea provocatoare de a găsi cadoul perfect pentru fete și băieți în limita unui buget de 50 lei (aproape regulă de fier în școli și licee).

Inspirația este… secretul pentru darurile de Secret Santa! Prețuite sunt cadourile creative, practice, amuzante sau personalizate. Ca să mergi la sigur, ia în considerare culorile preferate, stilul de a fi, interesele de top sau hobby-urile recente ale celui sau celei pentru care ești Moș Crăciun secret.

Ce este Secret Santa

Secret Santa este un joc. Fiecare membru al unui colectiv pregătește un cadou pentru cineva din acel grup, iar această misiune rămâne secretă. În ziua în care se împart darurile, fiecare va primi ceva, iar de cele mai multe ori nu va ști cine este cel/cea care a pregătit darul și care ia locul lui Moș Crăciun.

Sunt două variante: prima este prin tragerea la sorți a numelui destinatarului. Concret, tragi un bilet pe care este trecut un nume pentru care devii Secret Santa. Totul rămâne secret și toată lumea primește cadouri de Crăciun. În acest caz, poți să alegi un dar cu un profund caracter personalizat, pentru că știi exact cine urmează să-l primească.

În cel de-al doilea caz, vei pregăti un cadou al cărui destinatar va fi tras la sorți, în varianta tombolă. Darurile sunt așezate la un loc, fiecare va primi un număr, iar toată lumea va extrage un bilețel cu numărul ce corespunde darului său. Este o variantă mai dificilă, dat fiind faptul că nu știi pentru cine pregătești darul, așa că variantele de cadouri sunt mult mai limitate și impersonale (căni de ceai sau cafea, decorațiuni, agende).

Idei pentru colegii de serviciu

Ca să poți găsi darul perfect ia în calcul obiectele personale de pe birou și îți vei putea face o idee despre darul ideal:

 • o pereche de căști, pentru cei care ascultă muzică;
 • o hartă pentru cei pasionați de călătorii și, eventual, un ghid de călătorie către destinația spre care vrea să plece cu prima ocazie sau un briceag multifuncțional;
 • un set de ceai personalizat pentru amatorii de licori parfumate;
 • o colecție de rujuri în culori ușor de purtat, pentru colega care are mereu o trusă de farduri la îndemână;
 • un set de aromaterapie, pentru cea care aprinde, din când în când, bețișoare parfumate;
 • o lampă de carte cu acumulatori pentru colegul care citește în metrou;
 • jocurile de puzzle, inclusiv 3D, pentru cei pasionați;
 • o trusă de îngrijire corporală, în ediție limitată, poate să fie soluția perfectă pentru o colegă prețioasă;
 • o agendă specială, personalizată, cu organizator, pentru cei care folosesc așa ceva;
 • un set original pentru îngrijirea mâinilor, pentru o amică pe care ai auzit-o că se plânge din cauza mâinilor reci;
 • un calendar artizanal pentru cei foarte organizați sau un mousepad, un stilou ori un pix deosebit, un set de creioane, dacă știi că îi sunt utile;
 • o bijuterie frumoasă, dar în limita bugetului stabilit, poate face o mare bucurie unei doamne.

Dacă pe biletul tău este numele unui șef, există soluții care în mod cert vor fi apreciate. Nu trebuie, sub nicio formă, să depășești suma maximă stabilită, iar darul poate să fie din categoria celor amuzante, utile sau personalizate. Cel mai bine este să te orientezi către ceva cu un design deosebit, dar și un rol practic.

Pentru un șef bărbat, ai putea alege dintre: un set de pahare de shot-uri sau halbe de bere cu mesaje vesele ori desene în spiritul sărbătorilor, un deschizător de sticle multifuncțional, jocuri de societate sau, pur și simplu, o sticlă cu o băutură tradițională ori o pereche de butoni.

În cazul în care cadoul de Secret Santa este destinat unei femei dintr-o poziție de conducere, este ideal să te orientezi către decorațiuni: un set de globuri special, un tablou mic, obiecte decorative din ceramică, eventual o colecție de plante suculente în ghivece mici, iar în funcție de personalitatea acesteia, ai putea alege și un set de lumânări parfumate sau un album de artă (eventual dintr-un muzeu despre care a povestit cu pasiune sau la care visează să ajungă) sau un Sleeping Kit.

Cadouri de Secret Santa în grupul de prieteni

În acest caz, darurile pot fi mult mai personale și, implicit, mai ușor de ales.

Pentru prietene, cosmeticele sunt, de departe, cea mai plăcută și mai utilă alegere. Produsele de îngrijire personală sau cele care creează o atmosferă de relaxare în timpul băii sunt în măsură să bucure orice femeie. Oferta este mai mult decât variată și poți alege dintre loțiuni de corp, geluri de duș, spumă de baie, forme efervescente care colorează și oferă parfum apei de baie, cremă de mâini, uleiuri esențiale sau produse cosmetice ori pentru îngrijirea unghiilor, soluții practice și binevenite pentru seara de Crăciun sau de Revelion.

O altă variantă sunt: eșarfele, mănușile, căciulile, la care se pot adăuga fulare și jambiere.

Pentru prieteni, darurile amuzante sunt foarte bine primite. Ai putea personaliza un tricou sau oricare alt obiect care să aibă și o funcție utilă. Un joc pentru consolă, o minge, un joc de societate ori gadgeturi simple, dar de efect. Orice alegere poate fi pe placul băieților. Și în cazul lor, căciulile, mănușile, fularele sunt idei bune, dar trebuie alese cu grijă, pentru a se potrivi stilului lor.

Pentru prietenii apropiați, poți merge mai departe și poți oferi un pulovăr nostim (cu reni, pitici și Moș Crăciun), eventual cu beculețe luminoase sau unul cu Grinch, dacă face parte din categoria celor pentru care festivismul de Crăciun este prea mult.

Dicționarele utile și cărțile sunt o altă variantă, mai ales când este vorba despre liceeni sau școlari, mai ales că pot respecta regula bugetului restrâns.

Detaliile fac diferența

Cadoul de Secret Santa este foarte important, dar contează la fel de mult și ansamblul. Modul în care este prezentat și acel ceva în plus care se află pe lângă darul principal. Adaugă dulciuri, o mică jucărie, o decorațiune pentru bradul de Crăciun. Dacă este un cadou amuzant, adaugă acadele sau jeleuri pentru copii. Dulciurile pot fi înlocuite cu o colecție de ceaiuri sau cafea ori cu o selecție de dulciuri handmade de calitate.

Este important să nu uiți felicitarea, pe care să scrii câteva rânduri: aceasta întregește darul și îi dă personalitate.

Și, pentru ca totul să fie perfect, acordă atenție maximă modului în care îl ambalezi. Trebuie să fie perfect, elegant, fastuos și în concordanță cu ceea ce conține. De exemplu, dacă este un cadou care, inițial, a fost împachetat într-o cutie din materiale reciclabile, folosește, la rândul tău, ceva similar. Renunță la punga de cadouri. Un dar ambalat frumos mărește surpriza, o alimentează, produce atmosfera și face parte din ritualul pe care îl presupune un dar.

Două reguli pentru Secret Santa

Există câteva reguli pe care nu trebuie să le încalce nimeni, pentru ca toată lumea să se simtă cu adevărat bine și să existe un echilibru în ceea ce privește valoarea darurilor, așa că acestea trebuie să fie, neapărat, on a budget, dar, în același timp, să fie plăcute, utile și să aducă bucurie și celui care oferă, și celui care primește.

 1. Nu depășești bugetul în mod exagerat. Este inconfortabil față de ceilalți, pentru că tradiția spune că darurile de Secret Santa se deschid pe loc, astfel încât toată lumea să se bucure și să se amuze pentru fiecare dar în parte.
 1. Trebuie păstrată o linie foarte strictă a decenței. Ceea ce pentru tine reprezintă un mesaj nostim ar putea părea prea mult pentru cel care o primește. Este bine să te ferești de obiectele cu tematică religioasă, dar și de cele care au o conotație sexuală sau politică.

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies