fbpx
Acasa FamilieNuntă Machiaj de mireasă. Tot ce este important de știut

Machiaj de mireasă. Tot ce este important de știut

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 175 vizualizari 19 minute timp estimat

Nimic din ceea ce se petrece în ziua nunții nu este obișnuit, deci nici ce machiaj de mireasă porți. Machiajul purtat de mirese este unul special. Și, ca să faci alegeri bune, trebuie să știi exact ce vrei, iar când vine vorba despre alegerea machiajului, trebuie să stabilești cine te va machia, cum va arăta machiajul tău (simplu, natural, sofisticat etc.), dacă acesta se potrivește cu rochia, cu tema nunții și cu felul tău de-a fi. Și asta nu este tot. Toată lumea te va pupa, vei fi sărutată și probabil că vei și lacrima în anumite momente. Așa că machiajul tău trebuie să facă față la provocări. Vorbim despre toate acestea!

Machiaj de mireasă cu ajutor profesionist

Ziua nunții trebuie să fie memorabilă și fiecare detaliu contribuie la reușită. Felul în care vei arăta depinde nu doar de coafura și modelul rochiei de mireasă, ci și de machiaj. Un make-up reușit înseamnă un stres mai puțin și încredere în tine, iar asta contribuie la succesul general al evenimentului. Un profesionist poate găsi combinația optimă între detaliile unui machiaj de mireasă, rochia pe care o porți, coafura și personalitatea ta.

Machiajul de nuntă trebuie să respecte tendințele momentului, dar este bine să fie filtrate de ochiul și mâna unui specialist în make-up, astfel încât să se potrivească trăsăturilor tale, stilului și detaliilor rochiei, pentru a te scoate în evidență în mod natural.

Toate acestea impun o întâlnire preliminară cu un profesionist, pentru că este ideal să vă cunoașteți și, de ce nu, să stabiliți o legătură bazată pe încredere și înțelegere. De la un artist de make-up vei primi sfaturi bune și despre cum trebuie să-ți îngrijești tenul, iar asta va contribui în mod substanțial la imaginea ta din ziua nunții.

👉 Accesoriile potrivite pentru rochia de mireasă

Proba machiajului de nuntă

Ultimele două, trei săptămâni înainte de nuntă, trebuie să ți le rezervi exclusiv pentru tine. În principiu, toate celelalte detalii ale nunții ar trebui să fie stabilite și bătute în cuie. În acest interval poți să scapi de unul, două kilograme, să faci mișcare și să acorzi importanță maximă tenului și pielii tale, în general. 

Cu două săptămâni înainte, o vizită la cosmetică este obligatorie, iar estetica sprâncenelor trebuie făcută cu trei sau patru zile înainte de nuntă, manichiura și pedichiura cu una sau două zile înainte. Detaliile de coafură, vopsitul părului și o probă pentru aceasta se fac, de regulă, cu câteva zile înainte.

Proba machiajului de mireasă se face cu două săptămâni înainte. Această repetiție generală te va pune în acord cu artistul de make-up în ceea ce privește stilul de machiaj și culorile, detaliile coafurii și ținuta, pentru a realiza o imagine unitară și echilibrată. El îți va spune care sunt tendințele, ce este pe val, ce ți se potrivește și ce nu. Proba te va scuti de emoții și surprize neplăcute în ziua nunții, iar cele 60-90 de minute cât durează realizarea propriu-zisă a machiajului vor fi tot atâtea minute de răsfăț și relaxare.

Stabilirea machiajului de mireasă

Aici rolul profesionistului este esențial. El știe cel mai bine să găsească echilibrul între ceea ce vrei pentru machiajul tău, ceea ce este la modă și ceea ce se potrivește cu adevărat pentru trăsăturile tale. Un make-up artist și fotograf recunoscut, Kevin Aucoin spunea: „Machiajul nu poate schimba lumea și nici măcar pe tine, dar poate pune în evidență detalii despre tine pe care nu le știai.

Ce contează când stabilești machiajul pe care îl vei purta:

 • Stilul – clasic, modern, retro, romantic, natural;
 • Cromatica – culorile preferate, în funcție de detaliile rochiei, de locul unde are loc nunta, de lumină și temperatură;
 • Eventuale sensibilități și alergii – stabilești produse de înfrumusețare pe care nu le poți folosi;
 • Stilul personal – machiajul este o altfel de haină, ne ascunde imperfecțiunile și pune în evidență ceea ce trebuie remarcat, dar trebuie să țină seama, mai ales în ziua nunții, de personalitate și să fie în acord cu aceasta. În caz contrar, va fi ca și cum porți o haină minunată care nu se potrivește deloc siluetei tale;
 • Rezistența – un machiaj de mireasă trebuie să fie rezistent la apă și să rămână perfect mult timp.

Machiaj de mireasa

Tipuri de machiaj

Există multe stiluri de machiaj de mireasă, de la cel glam la cel simplu. Unele stiluri pot fi combinate, adaptate. În linii mari, tipurile de machiaj sunt:

 • Machiaj luminos – preferat deseori pentru aerul romantic. Este perfect pentru perioada caldă din an și mai ales pentru nunțile de vară;
 • Machiaj de mireasă natural – una dintre cele mai bune alegeri, perfect pentru miresele cu ten proaspăt;
 • Machiaj Cat Eye – este unul clasic, care nu se va demoda niciodată. Avantajează pe oricine. Îți mărește optic ochii și scoate în evidență privirea;
 • Machiaj Cut Crease – prin jocul de lumini și umbre accentuează sau estompează unele trăsături (corectează pomeții, bărbia, nasul);
 • Machiaj Smokey Eye – este clasic, dar mereu modern și senzual. Este realizat dintr-o singură culoare, cu intensitate medie sau închisă. Ochii și pleoapele au profunzime;
 • Machiaj glam – este demn de covorul roșu, iar vedetele îl poartă la premiile Oscar sau pentru evenimente unde trebuie să strălucească. Accentul cade pe intensitatea fardurilor și/sau a rujului.

Nu omite cea mai importantă regulă în machiaj, și anume aceea de a accentua o singură trăsătură a feței. Dacă vei alege un machiaj intens pentru ochi, atunci buzele trebuie să fie mai discrete, și invers. Regula nu se referă la extensiile de gene sau genele false pe care le poți purta indiferent de tipul de machiaj ales, pentru o privire uluitoare.

Machiaj de mireasa

Machiaj în funcție de culoarea ochilor

Culoarea ochilor reprezintă unul dintre detaliile fizionomiei tale care dă tonul machiajului de nuntă. Următorul aspect important este culoarea părului. În funcție de acestea, un make-up artist va alege cea mai potrivită paletă cromatică pentru machiaj, dar și stilul.

Machiaj de mireasă cu ochi căprui

Se spune că este cea mai frumoasă culoare a ochilor. Nuanța poate varia de la un căprui deschis la tonuri de miere și chihlimbar, la cele intense și adânci.

O regulă de bază pentru un machiaj de mireasă cu ochi căprui spune să nu folosești creion negru pentru ochi căprui. Alege orice variantă de maro, maro roșcat sau maro închis. În rest, dacă ai ochi căprui, poți alege aproape orice culoare pentru ochi. Culorile deschise se folosesc pentru pleoapa inferioară, iar cele închise pentru pleoapa mobilă. De asemenea, genele false nu trebuie să lipsească din look-ul unei mirese cu ochii căprui.

Cele mai bune alegeri rămân, însă, aurul, bejul, kakiul sau violetul. Acesta din urmă este o alegere excelentă pentru mirese. Pentru un look natural, sunt recomandate nuanțele deschise. Tonurile închise pot fi folosite dacă urmărești un machiaj dramatic.

Blondele cu ochii căprui pot folosi tonuri de gri, bej, auriu, maro, mov-intens, prună, indigo. Roșcatele se pot îndrepta spre nuanțe pământii, iar satenele și brunetele spre nuanțe de maro, cărămiziu, bronz, bej, crem, albastru-deschis, mov, indigo, violet sau prună.

Tonurile metalice, cum ar fi aurul, bronzul, maroul și chiar rozul sunt culorile potrivite unui machiaj pentru brunete cu ochi căprui.

Machiaj de mireasă cu ochi verzi

Seducători, rar întâlniți (statistica spune că numărul persoanelor cu ochi verzi este cel mai mic), magici când sunt puși corect în evidență, regula de aur pentru ochii verzi este că nicio nuanță de verde nu trebuie să atingă pleoapele. Evită și nuanțele de albastru-intens.

Ai putea să încerci un machiaj de nuntă pentru ochi verzi, în tonuri de gri cu glitter. Machiază pleoapele cu un fard natural, discret și conturează ochii cu un eyeliner sidefat. Alege culori complementare, care vor scoate din anonimat ochii verzi. De exemplu: monocromatic aur, în tonuri de bej, roz, maro sau piersică. Nuanța naturală a ochilor poate fi accentuată cu un stil special de machiaj de mireasă cu ochi verzi, monocromatic, în tonuri de măsline.

Dacă ești blondă și ai ochii verzi, culori ca pruna, violet, aur și piersică sunt cele care te vor pune cel mai bine în evidență. Pentru părul închis la culoare, brunet sau saten, sunt ideale nuanțele calde și cele pastelate, deschise, pentru un contrast fin. Nu omite, ba chiar din contra, folosește cu încredere tonurile metalice.

Machiaj de mireasă cu ochi albaștri

Ochii albaștri sunt cu adevărat speciali. O femeie cu ochi albaștri va părea mereu mai tânără decât este, sugerând tinerețe, puritate, delicatețe.

Ochii albaștri au puține restricții. Nuanțele de albastru nu sunt recomandate, pentru că dau un aer obosit privirii și șterg strălucirea naturală a ochilor. Ochii în ton închis de albastru, practic, nu au restricții, iar cei de o nuanță diluată de albastru au nevoie de tonuri moi, pastelate. Stilul retro îi avantajează, dar și un contur accentuat. Ochii albaștri pot fi evidențiați de nuanțe ca lila, aur, piersică, maro, tonuri de arămiu, care sunt o alegere excelentă.

Femeile blonde cu ochi albaștri pot opta pentru lila, tonuri aurii de piersică, aur metalic, maro sau arămiu, care le prinde foarte bine.

Machiajul de mireasă brunetă cu ochi albaștri, dincolo de faptul că este o încântare, se potrivește cu tonuri de roz și nuanțe neutre, dar, în mod excepțional, poți încerca și combinații de albastru (da!) în tonuri metalice, combinate (sau nu) cu aur.

Machiaj de mireasă cu ochi negri

Miraculoși, magnetici, ochii negri sunt cu totul și cu totul speciali. Au beneficiul de a putea purta orice paletă de culori și nuanțe. Îi avantajează orice, dar aurul, maroul, bejul, nisipul sau lila sunt nuanțele care te vor scoate în evidență cel mai bine.

Este ideal un machiaj în tonuri intense, mai ales pentru mirese, într-o singură culoare. Luminozitatea ochilor vine din genele dese, din eyeliner și mascara.

mireasa, machaj de nunta

Ce trebuie să eviți la machiajul de mireasă

Sunt câteva detalii pe care este bine să le eviți când vine vorba despre o zi atât de importantă și de un machiaj special cum este cel pentru nuntă:

 • Nu renunța la machiajul de probă;
 • Nu folosi produse noi, fără să le testezi în prealabil. Ia în calcul riscul de a nu tolera produsul, mai ales dacă faci de regulă alergii sau ai un ten sensibil;
 • Nu imita o vedetă sau o prietenă. Lasă un profesionist să decidă și să adapteze dorințele tale;
 • Nu te concentra doar pe machiajul feței, mai ales dacă ai o rochie decoltată, fără umeri. Fondul de ten special pentru corp poate corecta imperfecțiunile de pe mâini sau din zona decolteului, dacă ele există;
 • Nu folosi produse de proastă calitate;
 • Nu te pensează sau epila pe față în ziua nunții. Există riscul unor iritații pe care nici cel mai bun make-up artist nu le poate acoperi;
 • Nu folosi bronz artificial, care va arăta neinspirat în combinație cu rochia albă.

Trucuri și sfaturi

Nunta este o zi specială, memorabilă și unică, așa că merită tot efortul și toată preocuparea ta, mai ales că este momentul când toată lumea se va roți doar în jurul tău. O să-ți fie de folos aceste câteva sfaturi și trucuri care te vor salva din posibile situații neplăcute:

 • Tenul perfect sau cât mai aproape de perfecțiune este esențial, așa că pregătește-l cu atenție. Ascultă și urmează sfaturile specialiștilor;
 • Evită produsele cu SPF. Zincul conținut de acestea îți poate strica pozele pentru că va reflecta lumina și vor apărea pete albe pe fața ta;
 • Din aceleași motive, nu folosi pudră albă;
 • Ocupă-te cu atenție de sprâncenele și genele tale; sunt foarte importante;
 • Evită pudrele sau alte produse cu sclipici. Dau rău în poze și îți conferă un aer de pom de Crăciun împodobit;
 • Folosește doar produse rezistente la apă. Sigur vei lacrima, sigur vei transpira;
 • Poartă la îndemână o trusă care să te ajute să-ți retușezi machiajul rapid. Pudră, ruj, mascara;
 • Nu urma moda. Alege ceea ce te face să te simți confortabil și degajat.

Un machiaj de mireasă este special. Are ca scop să te facă să fii strălucitoare, să ai un ten perfect și să te simți bine în ipostaza specială în care te afli. Dar are ca scop și reușita fotografiilor și a filmelor. Așa că trebuie găsit un echilibru între cele două părți. Nu uita că uneori less is more!

👉 Coafuri pentru păr scurt: stil și simplitate

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies