fbpx
Acasa Frumusețe Cum scapi cel mai eficient de părul facial

Cum scapi cel mai eficient de părul facial

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 74 vizualizari 5 minute timp estimat

Pilozitățile faciale sau apărute în zone mai puțin obișnuite nu sunt chiar o raritate, dar asta nu te va consola. Dar soluțiile pe care le-am găsit o vor face cu siguranță…

Părul facial poate apărea sub diverse forme, dimensiuni, grosimi, nuanțe și densități. Din păcate, afirmația nu se referă doar la sprâncene și gene, ci include și puful fin de pe obraji/barbă/frunte, firele închise la culoare/sau aproape albe care delimitează scalpul și perciunii, dar și acele fire aspre și groase care pot popula bărbia sau… of, nu am cum să ocolesc termenul – „mustața”. Dacă știi despre ce vorbesc, probabil nu ești străină nici de pensetă (obligatoriu, în combinație cu oglinda cu lupă), ceară sau cremă depilatoare. Dar acestea nu sunt singurele tale alternative

Dar… de ce?

Sigur, te-ai întrebat și tu măcar o dată cum de ai așa ghinion. Poate fi o chestie de familie (moștenire genetică, deci) , dar nu trebuie exclusă nici eventualitatea unui dezechilibru hormonal car poate favoriza  părul facial. În cazul Sindromului Cushing, de exemplu, corpul produce o cantitate prea mare cortizol. Totodată, dacă procentul de hormoni este inegal, apariția părului facial în alte zone în afară de sprâncene sau gene poate fi o consecință, încă din preadolescență, spun experții. Prin urmare, cel mai bine ar fi să-ți faci mai întâi o programare la medicul endocrinolog.

Soluții de bază

Crema depilatoare este cea mai simplă, mai rapidă, și mai la îndemână metodă de îndepărtare a părului de pe față (atenție, folosește întotdeauna o cremă SPECIALĂ pentru zona feței, formulele corporale sunt extrem de diferite și-ți pot provoca iritații). În plus, e nedureroasă și cel mai important este că te scapă și de ultimul fir de păr nedorit. Doar că… practic, crema întrerupe firul de la nivelul pielii, neafectând în vreun fel rădăcinile, prin urmare nu va trece mult până ce se va ivi din nou. Un aspect destul de important este și faptul că formule depilatoare faciale conțin substanțe chimice alcaline care, deși sunt sigure pentru piele, pot provoca iritații, mai ales dacă pielea ta este De aceea, este important să faci testul pe o porțiune mică de piele înainte. Epilarea cu ceară este nivelul doi, se poate practica atât acasă – folosind benzi de ceară, cât și la salon. Perioada în care beneficiezi de efecte este semnificativ mai lungă – aceeași ca în cazul pensatului sau folosirii epilatorului electric, dar există un mic dezavantaj: unele fire se rup din rădăcină în timpul smulgerii, pentru ca apoi să crească pe sub piele. Dar metoda smulgerii nu este indicată pentru tenul afectat de acnee, caz în care ar fi mai bine să apelezi la un specialist.

Hardware

Dacă metodele de mai sus erau populare încă din adolescența ta, multe alte proceduri moderne, care implică folosirea unui echipament special ce afectează în mod direct foliculul de păr, distrugându-l: fotoepilarea cu lumină intens pulsată (IPL), îndepărtarea părului cu laser, sau electroliza, care presupune inserarea unui ac în fiecare folicul, pentru ca apoi să folosească un microcurent pentru a-l anihila –, sunt contraindicate până la 18 ani. Acestea supun pielea unor riscuri majore pentru piele; cu cât vorbim de vârste mai fragede, cu atât este mai delicată și mai sensibilă pielea, iar folosirea acestor metode de epilare poate provoca arsuri grave și cicatrici, care pot fi permanente. În plus, trebuie să știi că aceste metode nu sunt universal valabile, de exemplu epilarea cu laser, care vizează doar pigmentul închis de culoare din firul de păr, funcționează optim pe firele de păr închise la culoare, în special cele groase și aspre, nu și cele deschise.

Dermaplaning, o idee neinspirată

În urmă cu vreo cinci ani, un trend cel puțin ciudat lua cu asalt rețelele de socializare: bărbieritul facial. Metoda are însă la bază un concept profesional, numit „dermaplaning”, care urmărește atât exfolierea mecanică a pielii, cât și îndepărtarea pilozităților, cu ajutorul unei lame. E de preferat să apelezi la un salon cosmetic, dar există și instrumente pentru uzul personal, la domiciliu.  Dar pentru că părul este tăiat la nivelul pielii, crește bont, ceea ce-l face să pară mai gros.

Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies