fbpx
Acasa Sănătate Nutriția și sănătatea, un aspect esențial pentru jucătoarele profesioniste de poker

Nutriția și sănătatea, un aspect esențial pentru jucătoarele profesioniste de poker

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 51 vizualizari 7 minute timp estimat

Pentru jucătoarele profesioniste de poker, un detaliu extrem de important îl reprezintă nutriția și exercițiile fizice. O alimentație bună poate contribui la luarea unor decizii mai bune, conform relatărilor făcute de jucătoare care au avut evoluții apreciate în ultimii ani.

Un exemplu ne este oferit de ambasadoarea 888poker Vivi Saliba, o jucătoare profesionistă cu rezultate foarte bune în ultimii ani și apreciată pe rețelele de socializare. „O bună pregătire este cheia, așa că ar trebui să aveți un program sau să vă planificați sesiunile în avans. De asemenea, este important să vă simțiți odihnit și fresh înainte de a juca. Dacă intenționați să participați la o sesiune mai lungă, e recomandat să aveți mâncare pregătită”, a declarat Vivi Saliba în cadrul unui videoclip postat pe YouTube.

De asemenea, o altă jucătoare profesionistă de poker, actrița Jennifer Tilly, a afirmat că, pe lângă o dietă potrivită, e importantă și atenția către mișcare. „Dieta este crucială, dar este important să adăugați și cardio în regimul vostru”, a explicat Tilly, cunoscută pentru roluri precum cel din serialul horror Chucky sau filmul cu Liar Liar (1997) cu Jim Carrey.

Starea fizică e importantă la poker

Pentru ca mintea ta să funcționeze la nivel maxim, indiferent de domeniu este necesar să îți păstrezi corpul într-o formă fizică bună. Iar atunci când joci poker este cu atât mai important să ai o stare fizică bună, în așa fel încât și creierul tău să poată lua cele mai bune decizii în momentul în care ești la masă.

În unele situații, pokerul te poate reține la masa de joc sau în fața unui ecran chiar pentru câteva ore bune sau chiar zile. În aceste condiții, este important să încerci să combați din timp anumite situații neplăcute care pot apărea. Statul prea mult pe un scaun poate duce la dureri de spate dacă nu ești pregătit. Tocmai din acest motiv, la turnee și în cluburile de poker vei găsi scaune foarte confortabile. Și, contracost, poți beneficia și de servicii de masaj.

Foto: 888poker

În cazul în care joci online, asigură-te că ai un scaun cât mai confortabil și că poziția corpului tău este cea mai bună. Profită de pauzele oferite pentru a-ți relaxa puțin corpul și pentru a face mișcare. Cu cât vei rămâne mai mult inactiv, cu atât există riscul să începi să te simți mai rău. Iar acest lucru îți poate afecta jocul. Inclusiv jucătorii profesioniști alocă o atenție sporită mișcării. Ei își doresc să fie într-o formă fizică bună, în așa fel încât creierul lor să poată lua cele mai bune decizii. Așadar, pentru a performa în materie de jocuri poker nu este suficient doar să cunoști cele mai bune strategii, să ai abilitățile necesare și o experiență vastă, ci este extrem de important să aloci atenție și părții fizice.

Fă exerciții fizice regulat

Contează mult să faci exerciții fizice regulat în așa fel încât sistemul tău cardiovascular să fie capabil să mențină un flux sanguin de calitate în orice moment. Au fost făcute numeroase studii care au demonstrat acest lucru. Și beneficiile nu vor fi doar în timp ce joci poker, ci și în viața de zi cu zi. La polul opus, cei care nu fac exerciții fizice regulate sunt expuși riscului de a suferi în timp ce o multitudine de boli.

Mai mult, studiile au demonstrat că exercițiile fizice făcute în mod regulat au capacitatea de a genera în timp noi celule cerebrale. Neuronii noi sunt creați într-un ritm constant, având o inter-conectivitate îmbunătățită.

Iar excesul de greutate îți poate dăuna și el chiar și când joci poker. În cazul în care inima ta are o distanță mult mai mare pentru a-ți pompa sângele decât cea cu care era obișnuită, atunci întreg procesul riscă să devină ineficient. E important să păstrezi procentul de grăsime corporală la un nivel decent pentru a avea de câștigat din acest punct de vedere.

Fumatul poate fi și el o problemă atunci când joci poker. Dacă în cluburile de poker și în săli fumatul este interzis prin lege, poți fi expus fumului atunci când participi la o partidă alături de prieteni său chiar dacă fumezi tu când joci online. Studiile au arătat că substanțele chimice utilizate de producători îngustează vasele de sânge, iar dacă ești expus pentru mult timp în timp ce joci poker s-ar putea să ai de suferit.

 Ai grijă și la ce mănânci

Exercițiile fizice nu sunt însă suficiente atât timp cât organismul tău nu va primi combustibilul potrivit. Cu alte cuvinte, dacă mănânci prost nu te vei simți bine chiar și dacă faci exerciții fizice. Contează foarte mult și să te hidratezi adecvat, dar și să consumi alimentele la momentele potrivite. O dietă echilibrată constă în proporții variate de carbohidrați, proteine și grăsimi. Încearcă așadar să mănânci cât mai sănătos pentru a avea o putere de gândire cât mai mare în timp ce joci poker.

În momentul în care petreci mult timp în fața unui ecran sau când ești la un club de poker, gândul tău principal nu se va îndreptă către a mânca sănătos. Vei încerca să mănânci ceva cât mai rapid, care să îți asigure combustibilul pentru următoarea perioadă. Totuși, dacă vei alege ceva de tipul fast food, s-ar putea să nu iei decizia cea mai bună. Așadar, cu exerciții fizice și cu regimul alimentar potrivit îți poți spori șansele de a sta mai mult la masa de poker.

Desigur, aceste aspecte nu elimină necesitatea de a studia jocul de poker, de a-l stăpâni foarte bine și de a avea antrenament, însă ele vin ca un plus și pot face diferența dintre jucătorii buni și cei slabi. Iar exercițiile fizice și un regim alimentar sănătos vin cu numeroase beneficii și în viața de zi cu zi, nu doar atunci când joci poker. Te vei odihni mai bine și te poți bucura mai mult de fiecare zi.

 

888poker este parte din 888 Romania Limited, operator economic care deține licența Clasa I ONJN L1160654W000324, valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026.

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies