fbpx
Acasa Familie Prejudecăți care te împiedică să ai o relație de cuplu stabilă

Prejudecăți care te împiedică să ai o relație de cuplu stabilă

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 110 vizualizari 10 minute timp estimat

Pur și simplu nu înțelegi de ce nu poți avea o relație de cuplu stabilă. Nu găsești vinovații și dai vina pe noroc. Schimbă perspectiva! S-ar putea să îți dai seama că principalul obstacol nu-l constituie decât propriile tale prejudecăți.

În majoritatea cazurilor, susțin psihologii, cauza pentru care o femeie este singură, neimplicată într-o relație de cuplu stabilă, de durată, o constituie ea însăși. Merită să verifici dacă au dreptate și în ceea ce te privește – dacă nu cumva te numeri printre acele reprezentante ale sexului frumos pe care chiar felul lor de a gândi le împiedică să se bucure de o relație de cuplu armonioasă.

Dacă ești „trecută de…“, n-ai nicio șansă

Este destul de răspândită prejudecata potrivit căreia, dacă o femeie este singură și după 30, 40 de ani, cu atât mai mult și după 50 de ani, precis are ea o „cauză“ anume, un neajuns care îi ține pe bărbați departe de ea.

La rândul ei, femeia în cauză consideră că, trecută fiind de o anumită vârstă, sigur nu mai are nimeni, adică niciun bărbat, nevoie de ea. În niciun caz un bărbat „normal“, poate doar unul cu cine știe ce motive ascunse. Având o asemenea convingere, o neîncredere totală că ar putea prezenta interes pentru vreun reprezentant al sexului opus, chiar femeia respectivă, prin atitudinea ei, ține bărbații la distanță. Cum altfel, din moment ce e ferm convinsă că e ceva în neregulă cu cei care par a fi interesați de prezența ei.

Nici prin gând nu-i trece că „ceva în neregulă“ ar putea fi chiar cu ea. Te recunoști? Dar privește cu atenție în jur. Cu siguranță vei afla de femei care și după 50 de ani, ba chiar și după 60 de ani, și-au găsit un partener de cuplu și sunt foarte mulțumite de relația pe care o au. Sigur, nu-ți dă nimeni garanții că vei găsi iubirea vieții tale după vârsta de 50 sau 60 de ani. A renunța însă la speranța unei vieți împlinite, pentru că ai trecut de 30 sau de 40 de ani, ar fi însă o mare greșeală.

Care este atitudinea corectă pentru a avea o relație de cuplu stabilă

Și atunci? Fii activă, ai grijă cum arăți, socializează și, ceea ce e foarte important, nu exclude din mintea ta posibilitatea de a întâlni un bărbat decent cu care să ai o relație de cuplu reușită. Dacă într-adevăr îți dorești asta, e foarte posibil să se și împlinească.

E prea în vârstă, e prea tânăr

Se întâmplă adesea ca un bărbat să fie atras de o femeie mai tânără, ba chiar și mai în vârstă decât el. Ea însă se poate îndoi sincer de posibilitatea ca o relație cu un partener mult mai în vârstă sau mult mai tânăr să funcționeze. Dacă ești într-o asemenea situație, analizează-o din mai multe perspective.

Nutrești vreun sentiment pentru respectivul bărbat? Te simți confortabil în prezența lui? Observi că îi pasă de tine, că e gata să investească într-o posibilă relație între voi? Dacă răspunsurile sunt afirmative, atunci merită măcar să încerci. Chiar dacă tu ai 40 de ani, iar el are 60 sau 25.

relatie de cuplu

Femeia e cea care trebuie să aibă grijă de casă

Această prejudecată le-a distrus viața multor femei. Fetelor li se spune încă din copilărie că ele sunt viitoare gospodine. Prin urmare, bărbatul va avea pretenția ca partenera lui de viață să-l aștepte cu masa pusă, să se ocupe și de mâncare, și de gospodărie, și de cumpărături, și de creșterea copiilor.

Dacă o femeie a fost deja într-o relație în care bărbatul avea toate aceste „pretenții“ sau pur și simplu nu se vede îndeplinind atâtea „cerințe“, e foarte posibil să evite să se implice în noi relații, de teamă să nu ajungă să fie acuzată de „gestionare defectuoasă“ sau „cădere în robie domestică“.

Deci nu ești dispusă să pierzi timpul pregătind prânzul sau cina, preferi să citești o carte! Se te ocupi doar tu de gospodărie? Ce corvoadă! Mai bine să fii singură, decât mereu cu cârpa de praf în mână sau umplând cratițele cu te miri ce preparate. Nu te grăbi! Responsabilitățile într-o relație nu trebuie să cadă doar pe umerii unuia dintre parteneri, ele pot fi împărțite. Dacă un bărbat te prețuiește cu adevărat, nu te va părăsi doar pentru că dai prea rar cu aspiratorul prin casă sau pentru că nu știi să faci plăcinte.

„Nu e de nivelul meu“

Ești profesoară și te trezești că-ți face curte un instalator. Sau ești ospătăriță, iar un profesor ar vrea să-ți fie iubit. Sigur, dacă este foarte important să ai „despre ce să vorbești“ cu partenerul tău de cuplu, pe lângă problemele legate de viața de zi cu zi sau cele de familie, atunci va trebui să mai cauți, să mai aștepți.

Trebuie ținut seama însă de faptul că, în zilele noastre, se întâmplă ca persoanele cu studii superioare să lucreze în comerț sau în sectorul serviciilor pentru că n-au găsit un loc de muncă în domeniul pentru care s-au pregătit sau pentru că își asigură astfel un venit mai mare.

Se întâmplă și ca și cineva care nu a beneficiat de ani mulți de studii, să fie o persoană respectabilă, onestă, să aibă un nivel ridicat de inteligență, cu care să găsești fără probleme despre ce să vorbești. Ei, da, poate nu sunteți pe același nivel intelectual, dar vă simțiți bine împreună. Poate vă completați unul pe celălalt în multe alte privințe. Să zicem că tu ești mai mereu cu câte o carte în mână sau cu căștile pe urechi, iar partenerul tău este un pragmatic, așa că se ocupă el de toate aspectele vieții în doi. Sau tu ești sprijin pentru un profesor cu capul în nori, care câștigă în schimb mai mult și știe o mulțime de „lucruri inteligente“.

👉 Inteligența emoțională. Ce este, cum te ajută și cum o dezvolți

Psihologii au o singură recomandare într-o asemenea situație: nu insista să te infiltrezi în cercul lui de prieteni. Tu îi ai pe ai tăi, el pe ai lui, iar dacă modul de a gândi al prietenilor voștri este foarte diferit, e mai bine să vă întâlniți cu ei separat, fiecare cu prietenii lui. La fel și cu rudele. Nu-ți târî partenerul în medii sociale unde știi că nu va găsi un limbaj comun cu nimeni. Și nici tu nu te duce acolo unde știi că nu te vei simți în largul tău.

Dai mereu peste bărbați nepotriviți?

Unul e grozav ca amant, în rest e un fel de „băiatul mamei“, altul e inteligent foc, dar altfel n-are niciun haz, al treilea… Fii realistă! Privește în jur și ascultă-ți intuiția, iar dacă te atrage cineva anume, nu te grăbi să-l cataloghezi ca mediocru, insipid, neserios, prea în vârstă sau prea tânăr, așa că nu-i de tine. Dă-i o șansă. Și nu doar lui, ci și ție…

Articol preluat și adaptat din revista Femeia de Azi (ai posibilitatea de a vedea integral revista și multa alte articole utile și în varinata digitală a revistei).

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies