fbpx
Acasa Frumusețe Primer pentru unghii – Tips and Tricks pentru a avea unghii puternice

Primer pentru unghii – Tips and Tricks pentru a avea unghii puternice

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 62 vizualizari 3 minute timp estimat

Manichiura și pedichiura sunt foarte importante pentru femeia din ziua de azi. Dar, trebuie să acorzi atenție, în primul rând unghiei naturale, atât din exterior cât și din interior. Primerul pentru unghii este de nelipsit din etapa unei manichiuri profesionale, și fiecare persoană ce profesează în acest domeniu trebuie să aibă acest produs în trusa sa. Pe lângă produsele ce ”ajută” unghia naturală, trebuie să ții cont și de următoarele sfaturi:

Ai grijă de ceea ce mănânci! Nutriția contează! Experții spun că, o dietă bogată în vitaminele A, E și biotină ajută ca unghiile să devină puternice. Ce legume și fructe le conțin? Vitamina A poate fi găsită în verdețuri, în legumele galbene și portocalii, în timp ce sursele de vitamina E includ nucile și vegetalele verzi cu funze. Biotina se găsește în ouă, soia, migdale și cartofi dulci.

Consumă cât mai multă apă zilnic! Aceasta îți va feri unghiile de deshidratare și exfoliere.

Suplimentele nutritive ajută la construirea unor unghii puternice din interior spre exterior. Dacă ești consecventă în a lua zilnic comprimate, atunci este o alegere perfectă! Exista nenumărate tratamente pentru întărirea unghiilor pe piață. Acestea sunt făcute din proteine și calciu și infuzează unghia cu suplimente, făcând-o mai puternică.

Tratamentele pentru unghii pot avea un aditiv numit teflon, făcând o suprafață a unghiei foarte puternică. Aceste tratamente tind să prescrie un regim zilnic. Urmează instrucțiunile și aplică un strat subțire în fiecare zi – dar nu exagera pentru că un strat prea gros poate să slabească unghiile!

Dacă îți realizezi singură manichiura cu ojă semipermanentă sau gel, nu uita de primerul pentru unghii! Este un must-have și nu trebuie să treci peste pasul în care se aplică! Primerul pentru unghii – așa cum se subînțelege din numele său, este primul pas, după curățarea și formarea unghiei, astfel că, este prima soluție de pregătire a unghiilor, concepută pentru a spori aderența materialelor de tip gel/acryl.

Folosirea unei creme pentru mâini sau a unui ulei pentru cuticule, va face ca unghiile să fie hidratate corespunzator, iar cuticulele trebuie vor fi îngrijite și hidratate. Pentru a evita infecțiile, nu permite cuticulelor să fie îndepărtate în totalitate, doar tăiate. Nu tăia colțurile prea adânc și nici nu le ține într-o formă nepotrivită, pentru că se vor rupe. Achiziționează-ți un primer pentru unghii, în cazul în care îți realizezi manichiura singură, iar dacă mergi la salon, asigură-te că NU se trece peste acest pas important!

Bine de știut!

Produsele de curățat pot fi nocive pentru unghiile tale și majoritatea chimicalelor usucă nu doar mâinile, ci și unghiile. Te sfătuim sa porți mănuși de cauciuc când speli vasele sau folosești produse de curățat. Nu te curăța sub unghii cu obiecte ascuțite, care să te rănească sau să îți rupă unghia!

Ține cont, pe cât posibil, de toate aceste sfaturi, iar manichiura ta va fi impecabilă!

FOTO: iStock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies