fbpx
Acasa Frumusețe Primer pentru unghii: Cum să ai grijă de unghiile tale acasă?

Primer pentru unghii: Cum să ai grijă de unghiile tale acasă?

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 116 vizualizari 7 minute timp estimat

Unghiile femeilor „suportă” multe acțiuni: sunt vopsite, tăiate, pilite, suportă substanțe chimice, frig, căldură excesivă, umiditate, se îngălbenesc, se exfoliază și se rup, „strigând” după ajutor, conform Fsm.

Dacă apelezi la manichiura profesională, trebuie să acorzi o mare importanță pașilor pe care trebuie să ii urmezi. Mai mult de atât, unul foarte important este cel în care se aplică un primer pentru unghii. Dacă ai decis să îți realizezi singură manichiura, nu uita să îți achiziționezi acest produs, pe care îl găsești în magazinul nostru on-line!

Manichiura exprimă feminitate, îngrijire, curățenie și sănătate! Felul în care arată unghiile tale, exprimă grija ta pentru propria persoană, respectul pentru sine.

De aceea, astăzi îți prezentăm câteva idei despre cum îți poți îngriji unghiile acasă, cu produse accesibile, la îndemâna oricui.

Primul pas este hidratarea lor. Un produs extrem de sănătos și de eficient, pe care îl găsești cu siguranță în dulapurile din casa ta este uleiul de măsline. Poți masa unghiile seară de seară cu ulei de măsline pentru ca acestea să fie sănătoase și luminoase. De asemenea, dacă vrei ca unghiile tale să crească mai repede poți să le masezi și cu ulei de ricin.

Cu siguranță că folosești ojă atunci când îți faci manichiura, majoritatea femeilor oja semipermanentă. De aceea, trebuie să ai grijă de etapele a cestui proces, și să nu uiți să aplici un primer pentru unghii! Sau, dacă mergi la salon, să te asiguri că manichiurista nu trece peste acest pas! De asemenea, atunci când vrei să îndepărtezi oja clasică de pe unghii, nu folosi substanțe pe bază de acetonă și formaldehidă. Acestea usucă foarte tare unghiile! În schimb poți folosi soluții pe bază de acetat.

Cine nu își pilește unghiile după duș? Te sfătuim să NU faci asta atunci când sunt umede! Unghiile umede sunt mult mai fragile, deci, pot fi afectate mult mai ușor. Și încă ceva: pilește-le doar într-o singură direcție, către centrul unghiei.

Acordă o importanță sporită și alimentației! Problemele se rezolvă și din interior, iar unghiile tale vor fi mult mai frumoase, dacă îți îngrijești corpul având grijă ce mănânci!

Mănâncă produse care conțin calciu, fructe și legume, atât pentru sănătatea unghiilor tale, cât și pentru starea ta zilnică de bine!

Și dacă tot vorbim despre cum să îți îngrijești unghiile corect, ce ar fi să renunți la rosul unghiilor? Ca să obții o manichiură îngrijită nu mai exfolia unghiile și nu le mai fragmenta cu dinții. În plus, strici și dinții, creezi și un tic nervos și ești expusă la tot felul de bacterii prin transferul unghii-gură.

Acum că avem un ghid complet de beauty pentru unghii, că am discutat despre îngrijirea unghiilor acasă, suntem siguri că vei aplica și tu aceste trucuri de beauty pentru unghii, în plus, te asteptăm pe site-ul nostru pentru a achiziționa primerul de unghii, produsul peste care nu trebuie să treci! Și asta pentru că este important să îți îngrijești unghiile corect. Dacă obții o manichiură îngrijită este ca și cum ai avea o carte de vizită. Așa că fii atentă la micile detalii ce construiesc marea frumusețe.

Ce nu știai despre unghii

Te-ai întrebat vreodată din ce sunt făcute unghiile tale? Iată câteva curiozități despre unghii, pentru că, cu cât ești mai bine informata, cu atât le poți îngriji mai bine, ținând cont de factorii care le pot afecta creșterea.

Din ce sunt formate? Unghiile tale sunt alcătuite din cheratina. Aceasta este un tip de proteină care formează celulele care alcătuiesc țesuturile care exista în unghii și în alte părți ale corpului. Cheratina este cea care îndeplinește un rol important în sănătatea unghiilor tale. Ea le protejează de stricăciuni și de degradare, făcându-le puternice și rezistente.

Cum cresc unghiile, de fapt. Unghiile pe care le vezi sunt „moarte”. Ce înseamnă asta? Unghiile încep să crească de sub piele, iar pe măsură ce noile celule sunt create și se dezvolta, ele le împing pe cele vechi prin pielea ta. Partea unghiei pe care o poți vedea este alcătuită din celule moarte și din acest motiv nu simți durere când iți tai unghiile.

Un factor important care influențează creșterea unghiilor: nu uita că, deși partea pe care o vezi e alcătuită din celule moarte, unghiile au nevoie de circulația sângelui pentru a se dezvolta și pentru a crea patul unghial. Mici vase de sânge, numite capilare, se afla sub patul unghial. Sângele care circulă prin aceste capilare ajuta unghiile să crească și tot sângele face că patul unghial să aibă acea culoare roz caracteristică.

Anotimpurile influențează creșterea unghiilor. Nu mai este un secret că unghiile cresc mai repede vara decât iarna. Nu s-au făcut foarte multe studii în legătură cu acest lucru, însă un studiu realizat pe șoareci a arătat că vremea friguroasa a împiedicat creșterea și dezvoltarea unghiilor.

Cât de mult îți folosești unghiile poate influența creșterea lor. În cazul în care îți folosești foarte mult mâinile, unghiile tale au o predispoziție mai mare spre traumatisme minore, cum ar fi de pe urma unor acțiuni banale: bați cu unghiile în masă sau folosești tastatura. Aceste acțiuni stimulează circulația sanguină în mâini, stimulând creșterea unghiilor.

De ce apar pete albe pe unghii? Ți se întâmplă să observi pete albe pe unghii, însă acestea nu sunt un semn ce indica o deficienta (sau lipsa) de calciu. Petele albe sunt cauzate, de regula, de traumatisme minore la nivelul unghiilor, cum ar fi atunci când ne mușcăm unghiile. Aceste pete sunt inofensive, iar unghia crește normal.

Stresul poate să îți afecteze unghiile. Poate că nu bănuiai, însă stresul poate face că unghiile tale să crească mai lent sau poate chiar să stopeze temporar creșterea unghiilor. Când acestea încep să crească din nou, este posibil să observi că ai niște linii orizontale de-a lungul unghiilor. De regulă, sunt inofensive, iar unghia va crește normal.

FOTO:  freepik.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies