fbpx
Acasa Noutăți PWN România își extinde proiectele în mediul universitar printr-un parteneriat cu ASE

PWN România își extinde proiectele în mediul universitar printr-un parteneriat cu ASE

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 42 vizualizari 8 minute timp estimat

Strategia adoptată anul trecut de Professional Women’s Network România include și calibrarea programelor existente pe piloni pentru a integra noi categorii de participante, dar și dezvoltarea de noi proiecte care să asigure creșterea gradului de adresabilitate al asociației. În acest sens, integrarea unui public tânăr – la nivelul mediului universitar – în acțiunile noastre este una dintre liniile directoare ale acțiunilor noastre strategice.

Suntem mândre de încheierea unui parteneriat de durată cu Academia de Studii Economice București, în baza căruia studenții pot participa la programele PWN România. Conform acestui protocol, asociația a pus la dispoziția universității 10 locuri în programul de mentorat și 5 în cel de antreprenoriat, urmând ca, numărul studenților incluși în programe să fie discutat anual, în funcție de cerere și disponibilitate. În actuala ediție a Trusei pentru antreprenoare sunt deja înscrise 5 echipe participante la concursul anual organizat de ASE – GoBiz.

Totodată, parteneriatul dintre cele două organizații presupune participarea reciprocă la acțiuni relevante care va genera  plusvaloare în beneficiul comunității de tineri – evenimente deschise, proiecte, cursuri, seminarii științifice, jurați sau mentori în concursurile organizate de ASE pentru antreprenori etc.. Mai mult, cei doi parteneri sunt deschiși la realizarea de cercetări științifice pe teme de impact pentru problematica egalității de gen în mediul de business și în societate per ansamblu.

Viitorul țării noastre depinde în mare măsură și de modul în care vom reuși să sprijinim generațiile actuale de studenți să se integreze mai rapid în mediul economico-social. Pe această linie de gândire, ca parte a strategiei actuale a PWN România au fost conturate direcțiile de acțiune în abordarea și apropierea noastră față de mediul universitar. Cu bucurie  începem această nouă etapă în dezvoltarea asociației alături de  Academia de Studii Economice din București. Suntem încrezătoare că PWN România recunoscută la nivel național ca o comunitate  de doamne cu un nivel ridicat de expertiză, aflate la un nivel deja avansat în carieră, se regăsește în  momentul propice pentru a  recolta acest capital de experiență și a-l  canaliza către sprijinirea viitoarei generații de lideri.” – Ileana Botez – Președinte PWN România.

Suntem pregătite să integrăm în programele tradiționale ale PWN Romania, participanți fără experiență profesională, obiectivul fiind crearea unei rețele de suport care să le ajute să crească și să se dezvolte profesional în direcțiile în care își doresc. Ne dorim, totodată, să dezvoltăm programe dedicate pentru acest public, care, pe de o parte să ofere toate instrumentele de care este nevoie pentru o nouă generație de lideri model și, pe de altă parte, să aducă o infuzie de entuziasm specific tinereții în toate acțiunile pe care le organizăm.” – Monica Eugeniu, VP Membre.

Pilonul de parteneriate se orientează către o plajă cât mai largă de potențiali parteneri, alături de care să creștem cu proiecte de impact pentru echilibrul de gen în poziții de leadership. Ne bucurăm că Academia de Studii Economice a deschis seria parteneriatelor cu universități prin intermediul căruia să aducem alături de comunitatea PWN România tinere orientate către dezvoltarea profesională și către antreprenoriat.” – Carmen Burtea, VP Parteneriate PWN România.

Colaborarea cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum şi cu asociații non-guvernamentale reprezintă o direcție de acțiune de o deosebită  importanță pentru universitate. Parteneriatul cu PWN România se subscrie acestei direcții strategice şi avem convingerea că acesta va genera  plusvaloare pentru membrii comunității academice, în special pentru studenți. Echipe de studenți din cadrul ASE Bucureşti deja beneficiază de locuri în cadrul programelor de mentorat şi de antreprenoriat şi sperăm ca pe viitor colaborarea noastră cu PWN România să contribuie la dezvoltarea, atât pe plan personal, cât şi profesional, a studenților noştri, viitori lideri ai societății de mâine.” – Raluca Grosu, conf. univ. dr. habil. în cadrul Facultății de Business şi Turism şi membru al Societății Antreprenoriale Studențești, Academia de Studii Economice din București.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește peste 300 de membre aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii. Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalii piloni ai PWN România includ un pilon de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau in poziții de mid-management, program aflat la a 9a ediție, unul de Antreprenoriat, cu programul de educație antreprenorială „Trusa pentru Antreprenoare” într-un nou format din 2022, structurate pe 3 niveluri, Trusa start-up, Trusa scale-up și Trusa unicorn, la a 8a ediție, precum și un pilon denumit „Femei în Consilii de Administrație”, ce a dezvoltat 4 programe sub egida  „Academiei Women on Boards” și 2 programe de Mentorat pentru Femei în Consilii de Administrație – programe unice care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație. În scopul promovării membrelor cu realizări de excepție, dar și de a aduce în fața comunității personalități cu experiență valoroasă în domenii relevante, pilonul de comunicare a dezvoltat o emisiune bisăptămânală – PWN Live Talks, transmisă live pe toate canalele noastre de social-media, aflată în prezent la cel de-al treilea sezon.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.pwnromania.net, https://www.facebook.com/PWNRomania/ și https://www.linkedin.com/company/pwn-romania/

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, bine poziționată în rankingurile internaționale de prestigiu. Cu o tradiție de 110 ani, ASE este o universitate modernă, care se adaptează constant la provocările economiei de piață în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități celor 25.000 de studenți români și străini. Academia de Studii Economice din București se mândrește cu cei 350.000 de absolvenți, care s-au remarcat, după absolvire, ca profesionişti de excepţie în toate domeniile vieţii economice şi sociale, atât în România, cât şi în străinătate.

Foto (cover): Pexels

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies