fbpx
Acasa Sănătate Remedii naturiste pentru tuse

Remedii naturiste pentru tuse

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 71 vizualizari 3 minute timp estimat

Că e răceală, gripă, Covid-19, „Flurona” sau altceva, dacă te confrunți cu tuse, tratamentele medicamentoase nu sunt mereu suficiente pentru a-i face față.

Din fericire, aceste remedii naturiste împotrivă tusei chiar funcționează! Tusea este, de fapt, un simptom, nu o boala și este efectul unei agresiuni virale sau bacteriene asupra mucoaselor. În fapt, tusea este un mod de protecție reflex al cailor respiratorii. Împotrivă tusei persistente se poate acționă pe căi naturale, foarte rapid. Bineînțeles, este vorba în primul rând despre tusea rezultată în urma unor infecții ocazionale ale tractului respirator (răceală, gripă). Tusea cauzata de astm, boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sau de refluxul gastro-esofagian necesita un tratament mai complex, dar poate fi atenuată și gestionată mai bine și cu ajutorul remediilor naturiste.

Regula spune că tusea care nu trece în cel mult zece zile, chiar daca este o tuse productivă, trebuie să te trimită la medic pentru a stabili cu precizie cauza și a beneficia de un tratament corespunzător. În cele zece zile poți încercă însă toate aceste remedii naturiste împotrivă tusei. De cele mai multe ori tusea o să treacă.

Ceaiul de ceapă cu nuci

Ia o ceapa, spăl-o și zdrobește-o cu tot cu coaja. Pune-o apoi la fiert zece minute, în 300 ml de apa, împreună cu miezul a 2-3 nuci, rupt în bucăți. După ce se răcește acest decoct, îndulcește-l cu miere de albine și bea din el de mai multe ori de-a lungul zilei. Și infuzia de cimbrișor este extrem de eficientă în calmarea tusei, mai ales dacă consumi lichidul cald înainte de culcare, când tusea tinde să se întețească.

Miere… condimentată

Mai simplu nu se poate! Când ai cate un acces de tuse, ia o linguriță de miere de albine peste care ai presărat puțin turmeric, scorțișoară sau piper alb.

Limonada caldă

Prepară o limonadă, dar cu apa călduță, și îndulcește-o cu aceeași binefăcătoare miere. Bea din acest lichid cât e cald, cu înghițituri mici, iar organismul vă profita de infuzia de vitamina C pe care i-o oferi.

Inhalații cu uleiuri esențiale

Într-un vas cu apa fierbinte toarnă câteva picături de ulei esențial de cimbru, eucalipt, oregano, menta sau mușețel. Pune-ți pe cap un prosop și inhalează, de la o distanta de 20 de cm, aburii eliberați de acest lichid. Trebuie să verifici înainte daca nu ai reacții alergice la aceste plante.

Masaj anti-tuse

Foarte eficiente în combaterea tusei sunt și ceaiul de ghimbir sau din semințe de în și sucul natural de struguri îndulcit cu miere. De doua ori pe zi, masează-ți zona de la baza gatului (acea scobitura) în sensul acelor de ceasornic. Pentru masaj, poți folosi ulei de măsline ușor încălzit.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies