fbpx
Acasa Casa și grădina Renovare de succes: Cum să eviți greșelile costisitoare și să alegi faianța perfectă pentru baia ta

Renovare de succes: Cum să eviți greșelile costisitoare și să alegi faianța perfectă pentru baia ta

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 133 vizualizari 4 minute timp estimat

Ți-ar plăcea să renovezi casa, iar prima încăpere pe care îți dorești să o amenajezi este baia? Acordă mare atenție acestor sfaturi și vei reuși să eviți greșelile care te pot costa o avere! Citește ghidul nostru despre cum alegi faianța de baie perfectă, dar și cum să o combini cu gresia sau parchetul! Vei descoperi în ce cazuri se folosește faianța mozaic și multe alte secrete.

Alegerea faianței pentru baie și bucătărie: Începe cu dreptul

Cu siguranță visezi la o baie modernă care să-ți permită să te relaxezi după o zi obositoare. Și, pentru a-ți crea acea oază de liniște, alegerea modelelor de gresie și faianță din baie reprezintă un pas foarte important. Acestea îți vor defini stilul și personalitatea, așa că analizează atent oferta magazinelor de bricolaj și selectează culorile, texturile și dimensiunile care corespund preferințelor tale!

Ține cont că pentru încăperile de mici dimensiuni se recomandă să optezi pentru nuanțe deschise de alb, crem, bleu, cât și să eviți culorile reci precum verde, maro, negru. Desigur, în cazul în care nu spațiul te îngrădește, ci lipsa luminii naturale din baie, atunci îți sugerăm să alegi o faianță lucioasă ori satinată astfel încât să reflecte cât mai multă lumină.

Ideile creative devin realitate cu faianța mozaic

Indiferent de dimensiunea încăperii, faianța decorativă poate aduce o notă de originalitate. Acestea vor deveni unul dintre punctele de interes din baie, astfel că vei putea să transformi o baie, sau chiar o bucătărie obișnuită, într-o adevărată capodoperă.

Poți opta dintre modele de diferite forme, culori și texturi astfel încât  să dai frâu liber ideilor creative și să te bucuri de un spațiu funcțional, dar extrem de estetic.

Cum eviți greșelile costisitoare în amenajarea băii

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face în timpul amenajării interioare este să sari peste etapa de planificare și să cumperi haotic produsele. În această situație există posibilitatea de a cumpăra o cantitate prea mare, de o calitate îndoielnică sau modele care pur și simplu nu se potrivesc tipului tău de proiect.

În primul rând trebuie să măsori corect toate suprafețele, să stabilești un buget realist, iar apoi să redactezi o listă de cumpărături care să conțină toate materialele de care ai nevoie pentru montajul gresiei și faianței.

În al doilea rând, acordă o atenție sporită calității produselor achiziționate deoarece astfel vei determina durabilitatea lucrării și rentabilitatea investiției.

În final, îți sugerăm să alegi gresie pentru baie deoarece are o rezistență crescută la umiditate și se poate întreține mult mai ușor. Dacă totuși îți dorești o baie cu aspect mai sofisticat, poți combina faianța cu parchetul. Ideal este să alegi gresie și faianță pentru zonele umede (duș, cadă, chiuvetă), iar parchet rezistent la apă pentru restul băii. Desigur, această regulă se poate aplica și pentru renovarea bucătăriei.

Bucură-te de o renovare de succes

Să renovezi baia și bucătăria poate fi un proces distractiv și creativ dacă alegi corect gresia și faianța. Explorează toată diversitatea de faianță decorativă și mozaic, iar apoi bucură-te de o renovare de succes! Nu uita să planifici fiecare detaliu al transformării locuinței tale și ține cont să alegi produse care au un raport preț – calitate corect.

 

Sursa Foto: https://elements.envato.com/photos

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies