fbpx
Acasa Lifestyle Decorează cu stil masa de Sărbători

Decorează cu stil masa de Sărbători

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 69 vizualizari 5 minute timp estimat

Masa de Crăciun poate fi și mai specială cu puțină imaginaţie, îndemânare și câteva idei simple, suficiente pentru a da serii o tentă fastuoasă şi elegantă.

Decor cu portocale. Parfumate şi gustoase, portocalele sunt nelipsite din decorul de Crăciun. Poţi orna masă, alături de câteva crengi uscate, simple sau nuanțate cu acrilic (daugă sclipici sau perle pentru și mai multă eleganță). Poţi decora portocalele cu multe cuişoare; combinaţia de arome este încântătoare, sau poţi adaăuga şi câteva steluţe de anason (pe care le poţi găsi în magazinele naturiste), atât pentru mirosul special, cât şi pentru frumuseţea decorului.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Alege între elegant și vesel. În primul rând trebuie să alegi dacă optezi pentru un decor elegant sau unul dulce şi prietenos. Cel elegant este potrivit unui dineu de gală, cel vesel, pentru variantă în care la masă sunt și copii, iar mesenii se cunosc, sunt rude sau prieteni.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Cele mai importante sfaturi pentru masa de Crăciun

►Primul lucru pe care trebuie să-l decizi este culoarea, pentru că în funcţie de asta te adaptezi. Ţine cont de decorul şi culoarea farfuriilor tale, atunci cad alegi ornamentele pentru masă.
►Nu folosi prea multe culori, ci o combinaţie între două, maxim trei. Nu eşti obligată să te opreşti la verde şi roşu, este senzaţional auriul cu maro, galbenul cu verde, roşul şi argintiul, dar şi albastrul cu auriu sau argintiu.
►Nu încărca masă şi nu folosi elemente de decor din stiluri diferite. Mai bine mai puţin, decât prea mult.
►Ţine cont de numărul mesenilor. O masă de şase persoane va fi total diferită de una la care se vor aşeza 12, inclusiv în ceea ce priveşte decorul. Elementele centrale de pe masă nu trebuie să incomodeze, nu trebuie să împiedice liberă comunicare între cei care stau la masă.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

►Pentru Crăciun este recomandat să alegi o faţă de masă colorată (roşie, verde, eventual cu dungi). Dacă decorul mesei este vesel şi bogat, poţi merge pe variantă clasică, a feţei de masă albe.
►Recomandate sunt farfuriile albe, iar dacă acestea sunt colorate sau au modele, trebuie integrate în decorul general;
►Nu aşeza în faţa farfuriilor mai mult de două pahare. Sunt inutile.
►Poţi decora masă de Crăciun folosind restul de globuri nefolosite pentru brad, așezate frumos într-un recipient transparent și cu o instalație luminoasă pe baterii..
►Foloseşte şervete de pânză asortate decorului. Sunt foarte elegante şi reprezintă, în sine, un decor pentru masă.
►Dacă sunt mai mult de trei copii la masă, este recomandat să le amenajezi o masă specială. Şi cei mici, şi adulţii se vor simţi mai în largul lor.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Folosește pulbere glitter, aurie sau argintie, ori multicoloră și un lipici lichid pentru a bricola detalii de decor pentru Crăciun. Confecționează conuri din carton nu foarte gros, de înălțimi diferite. Folosește lipiciul și pudra sclipitoare si decorează cornetele. Vor fi un decor perfect pentru masa de Crăciun.

Sursa foto: pixabay.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies