fbpx
Acasa Casa și grădina Stilul Hygge. 7 sfaturi pentru a trăi mai simplu și mai frumos

Stilul Hygge. 7 sfaturi pentru a trăi mai simplu și mai frumos

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 81 vizualizari 5 minute timp estimat

În Danemarca, sezonul Hygge  este sinonim cu sezonul Crăciunului. Cum era de așteptat, Hygge presupune un anumit fel de a trata viața, dar și o serie de activități, care îți îmbunătățesc starea de spirit. Partea cea mai importantă, când vine vorba de Hygge, este să îți pui ordine în gânduri și să-ți schimbi modul în care privești viața.

1. Companie plăcută

Hygge poate fi experimentat oriunde, singur sau în compania plăcută a prietenilor. Ideea este să te bucuri de lucrurile simple, de ceea ce este în jurul tău. Danezii spun că se simt fericiți când sunt conectați și când se află în armonie cu cei din jur. Asta înțeleg ei prin Hygge. Este vorba despre o stare de spirit, despre capacitatea de a se bucura de fiecare moment din viața lor.

2. Relaxare și senzație bună

Stilul Hygge

Momentele plăcute trebuie aduse în viața ta pe cât posibil. De exemplu, poți renunța la gândurile negative, înlocuindu-le cu cele pozitive. Îți poți imagina că stai în jurul focului în natură, alături de prietenii tăi sau că iei masa cu ei în confortul casei tale. Când te simți copleșit de anumite probleme, este bine să le lași puțin deoparte; asta o poți face aducându-ți aminte de acele vremuri, pe care le-ai trăit împreună cu rudele sau cu prietenii dragi și ai simțit că ești mulțumit și fericit.

Stilul Hygge este și despre aspectul social, despre modul plăcut în care te simți atunci când ești împreună cu alte persoane. Este bine să fii singur, dar contează să fii conectat și cu familia sau cu alte persoane, mai ales cu prietenii. Este esențial să petreci ceva timp și cu persoanele dragi, chiar dacă ai un program plin și ești foarte ocupat. Indicat este să-ți faci timp și pentru asta, deoarece noi oamenii suntem ființe sociabile, deci avem nevoie și de interacțiunea cu alți oameni. Probabil de asta aniversările și sărbătorile sunt atât de importante pentru noi, în fiecare an, ele ne oferă motivația de a petrece timp alături de cei dragi.

3. Modul preferat de a-ți petrece timpul liber

Cel mai bun compromis, pe care îl poți face în viață pentru tine, este să combini mișcarea cu distracția. Plimbările în natură sunt cele mai plăcute și mai sănătoase pentru corpul tău.

Poți face și anumite activități sportive, care îți plac și care sunt o oportunitate de a-ți îmbunătăți rezistența organismului și condiția fizică.

4. Designul în locuință cu efect calmant și relaxant

Stilul Hygge, decoratiuni pe pervaz

Casa ta ar trebui să fie plină de armonie, culorile să reprezinte pacea, deci să fie cât mai apropiate de cele din natură. Pentru o stare de calm, alege nuanțele neutre, de gri, alb și bej, încercând să creezi un spațiu relaxant. Culorile strălucitoare sunt în general obositoare, iar dezordinea și imprimeurile sofisticate nu sunt specifice stilului danez Hygge.

5. Decorarea pereților în stil hygge

Folosește materiale naturale pentru decorarea pereților, cum sunt ornamentele și fotografiile cu rame din lemn. Întotdeauna accesoriile din lemn aduc o stare de bine și relaxare în casa ta. Decorarea pereților în stil hygge este interesantă, reprezintă pacea și liniștea. Culorile, formele, materialele trebuie să se armonizeze plăcut, să facă parte din aceeași poveste.

6. Un mediu plăcut în locuință

Alege un loc din casă, în care ai un fotoliu sau un pat confortabil, cu perne și pături, cu lucrurile preferate, un loc care te face să te simți bine după o zi de muncă. Despre hygge se spune că este o stare de spirit, care este creată și prin aceste lucruri din casa ta, care oferă un plus de confort, atât de necesar în fiecare zi.

7. Aprinde câteva lumânări parfumate, pentru o atmosferă în conceptul hygge

Aromaterapia are efecte benefice asupra corpului și a spiritului. După o zi grea, cea mai simplă metodă de relaxare este o baie caldă cu lumânări parfumate în jur. Este simplu să obții această atmosferă de vis, poți folosi și uleiuri esențiale de baie sau odorizanți de cameră, cu efect antistres. Cel mai renumit în acest sens este uleiul de lavandă. O baie plăcută te va face să te simți mult mai bine, mai ales dacă te lași prins în atmosfera creată și de mirosul fin, specific, de lumânare parfumată hygge. După toate aceste mici pregătiri, nu mai rămâne decât un singur lucru, să închizi ochii și să te relaxezi în baia caldă și plăcută, uitând de stres, muncă și probleme.

Sursă: agenția PROMOdesk

Foto: pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies