fbpx
Acasa Frumusețe Vitamina C, aliat pentru un organism mai puternic și o piele mai tânăra

Vitamina C, aliat pentru un organism mai puternic și o piele mai tânăra

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 213 vizualizari 5 minute timp estimat

Experții în medicină subliniază importanța crucială a antioxidanților pentru sănătatea umană, iar în acest context, Vitamina C este considerată un nutrient esențial, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului.

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, Vitamina C sprijină sistemul imunitar, protejând împotriva infecțiilor și accelerând vindecarea rănilor. De asemenea, ajută la absorbția eficientă a fierului din alimente și contribuie la menținerea sănătății oaselor și a dinților. În plus, are potențialul de a reduce riscul bolilor de inimă, de a regla tensiunea arterială și de a proteja împotriva stresului oxidativ, care poate duce la diverse afecțiuni cronice.

Este recomandată asigurarea un aport adecvat de vitamina C, fie printr-o alimentație adecvată, fie prin integrarea unor suplimente în rutina zilnică.

Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel, recomanda un aport zilnic de până la 2g de vitamina C

Citricele, fructele de pădure și legumele verzi sunt surse excelente de vitamina C, așa că nu ezita să le incluzi în dieta ta. Mai ales în sezonul rece, poți opta și pentru un supliment ce are la bază acest super antioxidant, iar sfatul privind doza recomandată, vine din partea specialistului în schimbare stilului de viață, Dr. Oana Bulzan.

Invocând beneficiile antioxidante, Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel pentru chimie, recomanda în anii ‘70 un aport zilnic de până la 2g de vitamina C, dar insistă că primele 250g sunt cele mai importante.

Deși vitamina C este hidrosolubilă, deci excesul se elimina din corp, cred că lecția importantă din recomandarea faimosului chimist nu este doza, ci importanța aportului zilnic din această vitamina cu nenumărate beneficii pentru întregul organism”, spune medicul.

Acidul L-ascorbic stimulează producția de colagen, determinând regenerarea pielii și diminuarea ridurilor

Pentru piele, vitamina C este un ingredient puternic și luptă împotriva radicalilor liberi, care apar sub acțiunea poluanților sau a radiațiilor. În plus, această ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, stimulând producția de colagen, determinând menținerea elasticității și fermității pielii, reducând aspectul liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, poate contribui la reducerea hiperpigmentării, uniformizând nuanța tenului și conferindu-i acestuia un plus de luminozitate. Utilizarea zilnică a unui ser sau a unei creme pe baza de acid L-ascorbic, contribuie la fortifierea pielii și îi redă acesteia un aspect mai tânăr.

Vitamina C este disponibilă pe piață sub formă de seruri și creme cu formule și concentrații diferite, care au grade variate de absorbție și eficacitate. Dintre acestea, formulele care s-au dovedit eficace în studiile clinice, sunt serurile care conțin forma activă de Vitamina C (acidul L-ascorbic), într-o concentrație de 10-20% și un pH sub valoarea de 3.5 (acest pH permite stabilizarea acidului L-ascorbic, care se oxidează dacă e expus la lumina).

Eficacitatea vitaminei C din seruri este direct proporțională cu concentrația sa, dar devine iritantă la o concentrație mai mare de 20%.

Pielea sensibilă poate fi iritată de serurile cu vitamina C aplicate prea frecvent, cu concentrații crescute și pH prea acid. În acest caz aplicarea se face mai rar, testând nivelul de toleranță, cu concentrații de 10-15% și, eventual, în formule cu eliberare lentă”, declara Dr. Dermatolog Anne-Marie Marinescu.

Astfel, includerea vitaminei C, fie în alimentație, fie ca supliment, fie ca ingredient în formulele skincare, poate deveni un obicei sănătos, care te va ajuta să-ți fortifici corpul și să obții o piele cu un aspect mai tânăr.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies