fbpx
Acasa Gastronomie De ce este sănătoasă supa de linte și ce beneficii îți aduce

De ce este sănătoasă supa de linte și ce beneficii îți aduce

Autor: Echipa Femeia
1 comentariu 261 vizualizari 2 minute timp estimat

Se spune că supa de linte este superlativul pentru vegetarieni, iar acest titlu este pe deplin justificat. Lintea este un aliment foarte sănătos care nu ar trebui să lipsească din alimentația curentă a nici unuia dintre noi. Lintea, și toate mâncărurile cu linte, sunt bogate în carbohidrați, fibre și proteine. În plus, supa este o foarte bună formulă pentru hidratare. Și, dacă mai vrei un argument în plus află că se spune că Iisus a binecuvântat lintea supa de linte.

Iată care sunt beneficiile incredibile din supa de linte

Supa conține mari cantități de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamina, sodiu, zinc și vitamina B1. În plus, este o sursă sănătoasă și ieftină de proteine, fibre, fier și minerale. Supa de linte vindecă bolile hepatice, răcelile și scade febra. Hipocrate le-a spus pacienților cu probleme hepatice să mănânce linte. Supa de linte este recomandată celor care vor să se recupereze după o boală acută virală și celor care sunt răciți sau au febra. Combinația de minerale este secretul care face din supă de linte un adevărat medicament.

Supa este foarte hrănitoare, fără să aibă un număr mare de calorii. Combinația între linte și supă de pui se consideră că este alimentul perfect care îți aduce toți nutrienții de care ai nevoie.

Supa se poate prepară în zeci de felui. Se combină bine cu toate legumele, merge bine alături de carne de pui și vită și se potrivește și cu peștele. Această supă sănătoasă este bună de mâncat și atunci când îi adaugi numai ceapă, usturoi, ghimbir, sare și piper negru pentru gust. Îi poți adaugă legume: morcovi, cartofi, pătrunjel, țelină și frunze de dafin. Unii pun și suc de lămâie, oțet, ulei de măsline, unt, smântână sau iaurt, în funcție de gust, pentru a face din supă de linte o masă completă și hrănitoare.

Ideea este că supă de linte trebuie să-și facă loc în meniul tău zilnic cât se poate de des.

Sursa foto: pixabay.com

1 comentariu

Supa rece, ideală pentru sezonul cald. 4 idei de rețete delicioase 10/12/2022 - 06:51

[…] Citește și: De ce este sănătoasă supa de linte și ce beneficii îți aduce […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies