fbpx
Acasa LifestyleCarieră Importanța unui coach de dezvoltare personală și business: când și de ce ai nevoie de ghidaj specializat

Importanța unui coach de dezvoltare personală și business: când și de ce ai nevoie de ghidaj specializat

Autor: andreea hazeleyes
0 comentariu 129 vizualizari 5 minute timp estimat

Trăim într-o societate complexă, dinamică, în care nevoia de dezvoltare personală și profesională devine o necesitate. Ne dorim să avem succes în carieră, să ne folosim eficient de timpul nostru pentru a ne atinge țelurile, făcând alegeri strategice, care să ne „economisească” timp, astfel încât să ne putem dedica și vieții personale, fără a face rabat sau să renunțăm la anumite visuri privind cariera. Unul dintre instrumentele eficiente pentru a atinge aceste obiective este colaborarea cu un coach de dezvoltare personală și business. O astfel de decizie nu este potrivită doar pentru cei aflați în criză sau în impas, dimpotrivă, este un pas strategic pentru cei care doresc să-și maximizeze potențialul și să-și atingă obiectivele într-un mod mai eficient și mai coerent.

Coach-ul poate transforma un lider mediocru într-unul excepțional

Un coach de dezvoltare personală și business oferă o perspectivă externă și are expertiza specializată pentru a te ghida în procesul de auto-descoperire și acela de evoluție. Acest specialist te ajută să-ți identifici obiectivele, să-ți descoperi punctele tari și slabe și să-ți perfecționezi abilitățile necesare pentru a atinge aceste obiective. În domeniul afacerilor, un coach poate face diferența dintre un lider mediocru și un lider excepțional. Prin intermediul ședințelor de coaching, vei învăța să-ți dezvolți abilitățile de leadership, să gestionezi eficient echipele și să iei decizii înțelepte și informate. În plus, te poate ajuta să-ți clarifici viziunea pentru afacerea ta și să-ți setezi obiective realiste și realizabile.

Dezvoltă-ți abilități esențiale si noi perspective pentru a atinge obiectivele tale cu încredere și eficiență

Un moment crucial pentru a angaja un coach este atunci când simți că ești blocat sau că progresele tale stagnează sau au un ritm lent. Acest lucru poate apărea în orice domeniu al vieții tale, fie că este vorba despre carieră sau relații personale. Cu ajutorul unui coach poți dobândi instrumentele și resursele necesare pentru a depăși aceste obstacole și pentru a-ți redobândi direcția și motivația. De asemenea, momentul în care începi un nou proiect sau treci printr-un moment de tranziție în cariera ta este propice pentru a beneficia de serviciile unui coach. În aceste situații, un astfel de profesionist te poate ajuta să-ți clarifici obiectivele, să-ți construiești un plan de acțiune și să-ți depășești temerile și incertitudinile.

Coaching înseamnă comunicare ghidată cu obiectiv precis

Despre felul în care se desfășoară procesul de consiliere, ne-a povestit chiar Manuela Ciugudean, Coach Profesionist &Personal Brand Strategist.

Coaching înseamnă comunicare ghidată cu obiectiv precis, stabilit mereu de client (de exemplu: să candideze pentru o poziție importantă în companie; să depășească un obstacol; să se integreze mai bine într-o echipă; să aibă mai mult curaj să ia cuvântul în întălniri; să negocieze mai bine cu clienții etc). Ghidajul se realizează printr-un proces de întrebări profunde, pe care coach-ul le pune cu scopul de a trezi gândirea critică și creativă a clientului, care de obicei spune <nu am cum>, <nu pot>, <nu știu>, <nu am soluție>.

Nu vorbim de a lua pe cineva la întrebări, ci de a-i crea un spațiu liniștit, confidențial și sigur de gândire. Pentru că, în ziua de azi, stresați și pe fugă, oamenii uită să mai gândească cu propriul creier. În acest spațiu obiectiv și sigur clienții își descoperă sincopele din propria logică, își evaluează credințele și își clarifică fricile și dorințele care le afectează alegerile. Când se aud vorbind, devin conștienți de gândurile lor. Le rearanjează, le orânduiesc și le extind, iar când asta se întâmplă, apare magia: descoperă soluțiile”, spune Manuela Ciugudean.

În concluzie, angajarea unui coach de dezvoltare personală și business poate fi o decizie strategică pentru cei care doresc să evolueze și să atingă noi culmi în viață și carieră. Indiferent dacă ești la începutul drumului tău sau ai nevoie de un restart în cariera ta, un coach competent poate face diferența. Prin ghidarea și sprijinul său, vei dobândi perspective noi, vei dezvolta abilități esențiale și vei atinge obiectivele tale cu mai multă încredere și eficiență.

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies