fbpx
Acasa Frumusețe Vopsea de păr cu amoniac sau fără amoniac?

Vopsea de păr cu amoniac sau fără amoniac?

Autor: Roxana Stoian
1 comentariu 47 vizualizari 4 minute timp estimat

Schimbarea culorii părului este o modalitate populară de a-ți exprima personalitatea și de a-ți împrospăta look-ul. Când vine vorba de vopseaua de păr, una dintre deciziile cheie pe care trebuie să o iei este legată de prezența amoniacului în formulă. Alegerea între vopseaua cu amoniac sau cea fără amoniac poate influența rezultatul final, dar și sănătatea părului tău. În acest articol, vom explora avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni pentru a te ajuta să iei o decizie informată.


Vopsea de păr cu amoniac:

Avantaje:

 1. Acoperirea perfectă a șuvițelor de păr: o vopsea de păr profesională cu amoniac oferă o acoperire mai completă și uniformă a șuvițelor de păr, oferind o culoare intensă și durabilă.
 2. Rezistență la spălări repetate: amoniacul deschide cuticulele părului, permițând moleculelor de vopsea să pătrundă adânc în firul de păr. Acest lucru face ca vopseaua cu amoniac să reziste mai bine la spălări repetate.
 3. Culori intense și strălucitoare: datorită procesului de deschidere a cuticulelor, vopseaua cu amoniac oferă culori mai intense și strălucitoare, perfecte pentru schimbări dramatice de culoare.

Dezavantaje:

 1. Posibilă deteriorare a părului: amoniacul poate să deterioreze cuticulele părului, ducând la uscăciune, fragilitate și decolorare. Părul tratat cu vopsea de păr cu amoniac poate deveni sensibil și să necesite îngrijire suplimentară.
 2. Miros neplăcut: multe vopsele cu amoniac emană un miros puternic și neplăcut în timpul aplicării. Acest aspect poate fi neplăcut pentru cei cu sensibilitate la mirosuri sau pentru cei care aplică vopseaua în spații închise.

 

Vopsea de păr fără amoniac:

Avantaje:

 1. Opțiune mai blândă pentru păr: o vopsea de păr fără amoniac conține alternative mai blânde de deschidere a cuticulelor părului, reducând riscul de deteriorare. Aceasta poate fi o alegere mai bună pentru părul subțire sau sensibil.
 2. Miros redus: vopseaua fără amoniac are, în general, un miros mai puțin pronunțat, ceea ce poate face procesul de vopsire mai plăcut.
 3. Mai prietenoasă cu mediu: Vopseaua fără amoniac are adesea o formulă mai prietenoasă cu mediu, fără emisii puternice de substanțe chimice în aer.

Dezavantaje:

 1. Rezistență redusă la spălări: vopseaua fără amoniac poate avea o rezistență mai mică la spălări repetate în comparație cu cea cu amoniac.
 2. Culori mai puțin intense: deoarece cuticulele părului rămân în mare parte închise, vopseaua fără amoniac poate oferi culori mai puțin intense sau vibrante.
 3. Rezultatele variază: Rezultatele vopselei fără amoniac pot varia în funcție de marcă și formulă, ceea ce poate face alegerea mai dificilă.

 

Cum să alegi între cele două opțiuni:

Pentru a decide între vopseaua cu amoniac și cea fără amoniac, ia în considerare:
Tipul tău de păr: dacă ai părul sensibil sau uscat, vopseaua fără amoniac poate fi o alegere mai bună. Dacă însă dorești culori intense și durabile, optează pentru vopseaua cu amoniac.

Stilul de Viață: dacă ești dispusă să oferi îngrijire suplimentară buclelor după vopsire, alegerea vopselei cu amoniac poate fi mai puțin problematică. Dacă preferi o abordare mai blândă, vopseaua fără amoniac ar putea fi soluția potrivită.

Alegerea celei mai bune vopsele pentru colorare este foarte dificilă, dar redactorii site-ului Makeup au compilat așa-numitele produse de top, cu care este o plăcere să lucrezi.

Vopsea fără amoniac:

L’Oreal Inoa;

Kaaral Baco Soft Color;

Kaaral Maraes.

 

Vopsele rezistente cu amoniac:

Kaaral Baco;

Kaaral 360;

Prosalon Color Art;

Lisap OPC;

Matrix Socolor Beauty;

L’Oreal Casting Creme Gloss.

 

Alegerea dintre vopseaua de păr cu amoniac și cea fără amoniac depinde în mare măsură de tipul tău de păr, preferințe personale și obiectivele de vopsire. Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje distincte, iar alegerea potrivită depinde de ceea ce este mai important pentru tine. Indiferent de alegere, asigură-te că îți îngrijești părul în mod corespunzător după vopsire, pentru a menține aspectul sănătos și strălucitor pe termen lung.

 

 

1 comentariu

Vasile Tatiana Mihaela 31/08/2023 - 16:10

Mulțumesc !

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies