fbpx
Acasa Frumusețe Vitamine atât de necesare tenului

Vitamine atât de necesare tenului

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 50 vizualizari 2 minute timp estimat

Ajută-ți chipul să-și regăsească energia pierdută cu ajutorul celor mai eficiente vitamine.

Vitamina A. Știi că este echivalentul retinolului. Aceasta netezește textura pielii, grăbind procesul natural de regenerare a pielii și stimulând creșterea producției de colagen și elastină (proteinele care mențin pielea fermă), explică dermatologul Joshua Zeichner, care susține că trebuie să alici vitamina A seara (deoarece este dezactivată de lumina soarelui).

Vitamina B. Familiarizează-te cu cele două tipuri disponibile. Mai întâi, B5 (pantenolul) este utilizată în creme și geluri, în vederea hidratării, în vreme ce B3 (niacinamida), ajută pielea să strălucească și minimizează erupțiile, reglând atât pigmentarea cât și producția de sebum, arată Renee Rouleau, cosmetician și creator de produse.

Vitamina C. Te confrunți cu pete întunecate sau hiperpigmentare? Estompează imperfecțiunile cu ajutorul vitaminei C. Ingredientul suprimă activitatea melaninei (deschizând totodată pigmentul și prevenind formarea acestuia) și stopează petele actuale să se închidă, explică Rouleau.

Vitamina D. Aplicată local, acest antioxidant poate ajuta în protejarea pielii de agresiunile externe (precum ultravioletele și poluarea) și preveni formarea ridurilor prin stimularea reînoirii celulare, spune Dr. Zeichner.

Vitamina E. Pielea uscată, deshidratată va beneficia de pe urma efectelor hidratante și rănitoare a vitaminei E. Aceasta are proprietăți emoliente și netezește suprafața pielii, înlăturând pielea uscată, explică Rouleau.

Vitamina F. Este reprezentanta de seamă a acizilor grași (de exemplu acidul linoleic). Aceasta umple crăpăturile de pe suprafața pielii pentru a îmbunătăți funcționarea barierei de protecție, esențială în prevenirea invaziei bacteriilor și murdăriei și cu rolul de a împiedica pierderii umidității (deshidratarea).

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies