fbpx
Acasa Noutăți Ale§ia și Diana Yo – în deschiderea trupei reggae Mellow Mood

Ale§ia și Diana Yo – în deschiderea trupei reggae Mellow Mood

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 142 vizualizari 5 minute timp estimat

Ale§ia și Diana Yo, două tinere românce cu voci de aur, vor încinge atmosfera în deschiderea trupei italiene de reggae Mellow Mood, care va concerta duminică seara (12 februarie 2023, orele 20:30, la Quantic Pub) în România, în cadrul turneului lor de promovare pentru noul album „MANANA”.

Trupa Mellow Mood se află în turneu în Europa, pentru a-și promova cel de-al șaselea album -„Manana”. Cu un itinerariu complex ce include Austria, Portugalia, Marea Britanie, Croația, Franța, Germania, etc., turul prevede o oprire și în România, la Quantic Pub, pe 12 februarie, unde trupa va susține un recital îndelung așteptat de fanii genului reggae din România. Printre aceștia se numără și cele două tinere românce, Ale§ia și Diana Yo, care vor cânta în deschiderea trupei italiene.

„Am primit cu mare entuziasm invitația de a cânta în deschiderea Mellow Mood și mă bucur tare mult că vin și în România,” spune Ale§ia, artista de numai 12 ani care a mai urcat pe scenă și alături de trupa românească de reggae El Negro. Și ea cântă același gen, ceea ce este destul de ușor de ghicit după look-ul ei îndrăzneț cu „dread”-uri și ținutele „COOLorate”. Este elevă la Liceul de Muzică George Enescu, unde studiază saxofon și pian, face parte din două trupe – OctaGroove și mai nou IRIE Girls, și a ajuns să cânte reggae din pură întâmplare: „Nu aveam nicio legătură cu stilul, dar după ce mi-am făcut dread-uri, profesoara mea de canto s-a gândit că mi s-ar potrivi o melodie cu influențe reggae și mi-a plăcut foarte tare. Ușor, ușor, am început să ascult, să descopăr mai mult stilul și să îl cant din ce în ce mai des,” declară Ale§ia.

În deschiderea concertului Mellow Mood va evolua și carismatica Diana Yo, artista cunoscută publicului datorită piesei „Cumva”. Născută în București, într-o familie de artiști, Diana a cochetat de mică cu muzica, studiind pianul, flaut și canto, chiar dacă doar la nivel de hobby. După câțiva ani de pauză, a revenit la prima dragoste, muzica. „Pe scenă… în ciuda emoțiilor care mă cuprind, simt că efectiv acolo îmi este locul,” ne-a declarat Diana. Și cântă atât pe scenă, cât și în restul timpului, inclusiv pe TikTok. Cântă reggae, dar și jazz, iar în prezent este 100% implicată în noul proiect IRIE Girls, alături de Alessia și încă trei voci uimitoare: w.Aria, Adelina și Bryana Holingher.

Trupa Mellow Mood a luat ființă în 2005 ca un band de liceu, la inițiativa celor doi frați gemeni, Jacopo și Lorenzo Garzia. Au debutat oficial în 2009 cu primul lor album de studio, „Move!”, care s-a bucurat de un succes internațional neașteptat. Curând, au devenit „cea mai bună trupă reggae italiană” și locul al treilea în categorie la nivel european. Cele două single-uri de pe album, „Only You” și „Dance Inna Babylon”, au acum un total de peste cincizeci de milioane de vizualizări pe YouTube. Albumul al doilea, „Well Well Well”, le-a adus băieților un contract cu cea mai importantă casă de discuri din Italia. Au urmat alte două albume, „Twinz” și ”2 The World” – ce includ colaborări internaționale ( Tanya Stephens , Jah9 , Richie Campbell , Hempress Sativa , Sr. Wilson, Forelock și KG Man, etc.), întemeierea propriei case de discuri, turnee internaționale și albumul „Large”, lansat în 2018. În prezent, trupa se află în plin turneu de promovare a ultimului album „Manana”, care include 12 piese din care 7 colaborări internaționale. Înregistrat, mixat și produs de Paolo Baldini Dubfiles, albumul (La Tempesta Dub / Ineffable Records) este disponibil pe CD, vinil și pe toate platformele digitale.

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies