fbpx
Acasa Frumusețe Colorarea părului ca la salon

Colorarea părului ca la salon

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 162 vizualizari 9 minute timp estimat

Colorarea părului poate fi un succes și dacă te vopsești acasă. Ca să nu ai surprize când vrei să schimbi registrul, e bine să știi câteva lucruri esențiale despre produsele de colorare.

De câte ori n-ai cumpărat un produs de colorare și rezultatul obținut a fost altul? Atunci când îți dorești o schimbare, nu te poți gândi decât la o surpriză. Dar rămâne de văzut dacă aceasta va fi plăcută sau nu. Vopseaua permanentă, cea semipermanentă și nuanțatoarele fac lucruri diferite, prin urmare fotografia de pe cutie nu ar trebuie să fie singurul criteriu de alegere. Și modul de aplicare, și nuanța părului de la care pornești colorarea părului cântăresc greu în rezultatul final. Însă multe dintre aceste surprize pot fi controlate dacă ai în vedere câteva aspecte importante despre colorarea părului:

1. Culoarea părului din poza de pe cutie este obținută pe un păr decolorat (sau natural). Roșul puternic nu va avea aceeași intensitate dacă la bază ai un șaten deschis sau un blond nu foarte luminos. În general, la colorarea părului este bine să alegi o culoare ceva mai închisă decât ce ai deja sau una ton pe ton. Dacă dorești deschiderea culorii, trebuie să cumperi ceva mult mai deschis decât dorești pentru a obține ceva apropiat. Contează mult baza de la care pornești, din acest motiv folosind aceeași culoare succesiv rezultatul poate fi altul.

2. Vopsirea rădăcinilor nu trebuie să cuprindă tot restul părului dacă mergi pe aceeași nuanță. Vopseaua se aplică doar la rădăcină și în ultimele 10 minute se uniformizează. Pentru că părul deja vopsit este mult mai uscat și va absorbi mai repede culoarea. Dacă aplici pe tot părul, riști să ai mai multe nuanțe pe lungimea șuvițelor, nicidecum o culoare uniformă.

3. Scoate portocaliul cu mov. Se întâmplă de multe ori ca, după colorarea părului, nuanțele de blond să capete o nuanță oranj. Totodată, din cauza clorului din apă, blondul poate bate în verde. Dar nu-i bai, se poate remedia ușor această situație folosind un balsam violet. Dacă nu găsești acest produs, îl prepari imediat amestecând balsamul obișnuit cu câteva picături de nuanțator mov. Aplică balsamul, lasă-l 10-15 minute să acționeze și totul va reveni la normal.

4. Alege balayage dacă vrei să renunți o vreme la vopsirea rădăcinilor (în cazul în care nu ai păr alb). Va da părului un aspect mult mai natural și modern. Dacă ai păr alb, dar vrei să scapi o vreme de corvoada vopsitului, îți poți face câteva șuvițe foarte subțiri albe, care să se amestece cu firele naturale.

5. Tot pentru ascunderea rădăcinilor crescute există spray-uri colorante ce camuflează până la următoarea spălare firele cărunte, mai ales că acestea nu apar uniform, ci în special la tâmple și în creștet. Se aplică ușor pe părul uscat și nu e necesar să aștepți să se usuce. Astfel, poți cosmetiza rădăcinile chiar înainte de a ieși din casă (doar să nu te prindă ploaia).

6. Dacă părul este prea uscat, dar totuși trebuie să-l vopsești, ai mai multe soluții la îndemână. Fie alegi o vopsea fără amoniac, pe bază de uleiuri hrănitoare, fie folosești o vopsea semipermanentă, mult mai agresivă, sau adaugi balsam în vopsea! Nu-ți fie teamă, procesul de colorare nu va fi afectat; în schimb, părul va fi bine hidratat în timpul vopsirii.

7. Colorarea părului pe durata sarcinii este un subiect controversat. Mulți cred că substanțele care sunt absorbite prin scalp nu trec de placentă, alții cred că nu sunt încă studii suficiente care să ne lămurească cum stă treaba. Ca să fii cu sufletul împăcat și să păstrezi aspectul impecabil al părului, alege vopselele naturale, obținute pe bază de plante, sau măcar variantele fără amoniac. 

8. Amoniacul este un fel de bau-bau al colorării, însă el nu este chiar atât de rău cum se spune. Și nici alte vopsele fără amoniac nu sunt așa de naturale cum se crede. Adevărul este că amoniacul este substanța care deschide cuticulele pentru a pătrunde culoarea în interiorul părului. Prin urmare, necesar. Punctele lui slabe sunt mirosul neplăcut și potențialul alergen, dar nu toată lumea este alergică la această vopsea. Sunt vopsele fără amoniac, dar care au alte substanțe ce fac același lucru: deschid cuticula. E adevărat că miros plăcut și irită scalpul. Alegerea e a ta!

9. Sunt coloranți și coloranți, unii doar nuanțează, alții aduc o culoare intensă (trebuie să ai mare grijă pentru că pot păta părul și doar decapajul te mai poate scăpa de ele). Informează-te înainte de vopsitul părului despre ce e vorba. Unele nuanțatoare aduc un strop de culoare ce se va pierde treptat la câteva spălări. Sunt menite fie să schimbe puțin nuanța pe care o ai, fie s-o intensifice, în funcție de alegere.

10. Dacă lași prea mult o vopsea pe păr, ea va oxida și va ieși mult mai închisă decât dacă ai lăsa-o să acționeze timpul indicat pe prospect. În niciun caz să nu crezi că se va fixa mai bine: va ieși o nuanță mult mai închisă, iar părul se va usca mult mai tare. Este una din informațiile cele mai neglijate când vine vorba despre colorarea părului.

Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies