fbpx
Acasa Casa și grădina Curățenie rapidă. Cum îți pregătești casă pentru vizitele de sărbători?

Curățenie rapidă. Cum îți pregătești casă pentru vizitele de sărbători?

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 43 vizualizari 8 minute timp estimat

Este sezonul sărbătorilor de iarnă și totul strălucește în jurul nostru, de la străzile împodobite, până la casele în care deja a intrat magia Crăciunului. Dar, pe lângă podoabele cu tematică de Crăciun, care ne înfrumusețează locuința, casă trebuie să strălucească și de curățenie! Deși trebuie să menținem întotdeauna casă curată, sărbătorile sunt pretextul ideal pentru a face o curățenie în profunzime, că la carte. Astfel, vom fi pregătiți din toate punctele de vedere pentru primirea vizitelor familiei și prietenilor. În plus, o curățenie generală efectuată periodic este benefică și pentru cei care locuiesc în casă, din motive evidente care țin de igienă și confort.

Probabil că cel mai frecvent motiv pentru care nu facem mai des curățenie generală în casă este lipsa timpului. Însă cu ajutorul sfaturilor și recomandărilor din acest articol vei ajunge la o concluzie clară: cu puțină organizare și cu ajutorul unor produse de curățenie eficiente, casă ta va străluci, iar tu nu va trebui să depui prea mult timp și efort pentru acest lucru!

Îți punem la dispoziție un checklist pe care trebuie să îl urmezi pentru o curățenie generală rapidă în pragul sărbătorilor, sfaturi pentru o mai bună organizare, dar și recomandări de produse pe care poți să le folosești pentru a îți eficientiza timpul și pentru cele mai bune rezultate. Toate recomandările pot fi găsite în magazinul online Econstrukt, care îți va livra rapid produsele de care ai nevoie, astfel încât casă ta să fie gata de primirea vizitelor de Crăciun.

Checklist pentru curățenia de Crăciun

Am pregătit un checklist pe care îl poți păstra la îndemână, pentru a te asigura că nu omiți nimic atunci când faci curățenie. În plus, pentru fiecare punct din lista ai și recomandările aferente de soluții de curățare, care te vor ajută să termini totul mai rapid.

 1. Ferestrele

Folosește un produs super eficient pentru curățarea ferestrelor, care nu lasă urme, așa cum este soluția pentru curățarea geamurilor de la Mellerud, pe care o găsești la Econstrukt. Soluția de la Mellerud este o recomandare excelență, deoarece:

 • Poate fi folosită și pe geamuri, dar și pe oglinzi, așa că nu ai nevoie de încă un produs special pentru curățarea oglinzilor.
 • Oferă un efect anti-condens de lungă durata – O caracteristică esențială, având în vedere diferența dintre temperatura din casă și cea de afară din timpul iernii.
 1. Pereții

O curățenie generală implică și curățarea pereților din întreagă casă, mai ales dacă există zone afectate de igrasie. În acest sens, recomandarea este să folosești o soluție specială pentru îndepărtarea mucegaiului, tot din gama Mellerud de la Econstrukt. Acest produs de curățenie nu trebuie să îți lipsească pentru că:

 • Acționează imediat.
 • Curată și dezinfectează.
 • Previne formarea de noi pete de mucegai.
 1. Podelele (parchet, gresie) și covoarele

Aspiră podelele și covoarele, apoi da cu mopul și curată covoarele cu o perie. Nu uită să faci același lucru și în zonele mai greu accesibile, pe care le omiți în general atunci când faci o curățenie de întreținere: sub canapea, în spatele mobilei, în spatele frigiderului și aragazului.

Pentru parchet îți recomandăm soluția pentru curățarea parchetului de la Mellerud, care este indicată pentru toate tipurile de podele din lemn:

 • Reînnoiește aspectul parchetului.
 • Protejează suprafață de murdărie.
 • Oferă luciu, dar nu face podeaua alunecoasă.

Pentru curățarea gresiei îți recomandăm soluția pentru lustruirea și îngrijirea gresiei, tot din gama Mellerud de la Econstrukt:

 • Ideală pentru toate tipurile de plăci ceramice.
 • Generează o pelicula rezistență la murdărie, dar nu face gresia alunecoasă.
 • Împrospătează aspectul și culoarea gresiei.

Pentru îndepărtarea rapidă a murdăriei acumulate la nivelul rosturilor gresiei, în gama Mellerud vei găsi o soluție specială, care poate fi folosită inclusiv pentru rosturile faianței din bucătărie, deoarece îndepărtează rapid chiar și urmele de grăsime.

 1. Mobilierul

Îndepărtează praful și urmele de degete de pe mobilierul din întreagă casă cu soluția pentru îngrijirea mobilierului de la Mellerud:

 • Conține ceară naturală specială pentru suprafețele din lemn.
 • Are efect antistatic.
 1. Baia și bucătăria

Baia și bucătăria trebuie curățate în profunzime. Chiar dacă pentru podele și pereți poți folosi produsele recomandate anterior, anumite suprafețe din baie (cadă, cabina de dus) și bucătărie (interiorul dulapurilor și electrocasnicele) au nevoie de soluții speciale, care vor garanta rapiditatea și eficientă curățeniei:

 • Soluția pentru curățarea cabinelor de dus Mellerud – Îndepărtează rapid calcarul și depunerile de săpun.
 • Soluția pentru curățarea și întreținerea căzilor din acril de la Mellerud – Nimic nu este mai inestetic decât o cadă cu urme de murdărie, dar această soluție de curățare te va ajută să previi astfel de situații. Este atât de eficientă, încât apă și murdăria se scurg pur și simplu de pe suprafețe.
 • Soluție pentru curățarea obiectelor și suprafețelor din bucătărie Mellerud – Înlătura praful și peliculele grase, dizolvând inclusiv depunerile sub formă de crustă. Vestea și mai bună? Este un produs de curățare care poate fi folosit pentru întreagă bucătărie: hotă, blatul de lucru, cuptor și interiorul dulapurilor!

3 Sfaturi pentru o mai bună organizare a curățeniei de Crăciun

Începe cu un declutter

Înainte de a începe curățenia, este important să eliberezi casă de obiecte sau haine împrăștiate, așezându-le la locul lor. Nimic nu te va face să pierzi timpul mai mult decât mutarea hainelor, genților, jucăriilor copilului și altor obiecte dintr-un loc în altul în timp ce faci curățenie, așa că asigura-te că totul este pus în locul potrivit înainte de a începe!

Ocupă-te de fiecare încăpere, pe rând

Pentru a nu transformă curățenia de Crăciun într-o corvoadă, ocupă-te de fiecare încăpere, pe rând. Astfel, diminuezi stresul și elimini riscul de a simți că nu vei mai termină curățenia niciodată.

Deși scopul este să faci curățenie generală în întreagă casă, îți recomandăm să te concentrezi pe încăperile în care se vor adună oaspeții, așa cum sunt camera de zi, bucătăria și locul de luat masă. Nu uită de baie! Așadar, poți începe prin a face curățenie în dormitoare, urmând că încăperile pe care le-am enumerat anterior să fie lăsate pentru ultimele zile, înaintea sosirii oaspeților. Astfel, vei evita să faci curățenie de două ori în aceeași camera și vei avea posibilitatea să te ocupi, pe rând, așa cum trebuie, de fiecare spațiu.

Comandă din timp produsele de care ai nevoie

Deși poate fi tentant să folosești o soluție de curățare universală, un astfel de produs nu este eficient pentru o curățenie generală. Suprafețele din baie sau bucătărie, pereții afectați de pete de mucegai, canapelele și scaunele din material textil sau piele, mobilă din lemn – toate acestea necesită soluții speciale de curățenie, care îți pot oferi rapid efectul scontat. În plus, folosind produse dedicate, vei mari durata de viață a mobilierului sau a suprafețelor din lemn, gresie și faianță, deoarece vor fi îngrijite și protejate corespunzător.

Asigura-te că ai la îndemână toate produsele de care ai nevoie pentru curățenia generală de Crăciun! Intră acum pe site-ul magazinului online Econstrukt, plasează comandă și pregătește-ți casă de sărbătoare. Pe lângă bunătățile scoase din cuptor cu ocazia Crăciunului, vizitatorii te vor aprecia, cu siguranță, și pentru casă care va străluci de curățenie!

FOTO: iStock.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies