fbpx
Acasa LifestyleCălătorii Analiză Google: Destinații de vacanță preferate de români în 2022

Analiză Google: Destinații de vacanță preferate de români în 2022

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 69 vizualizari 7 minute timp estimat

Care sunt destinațiile cele mai populare ale românilor în 2022 pentru zboruri și cazări conform Destination Insights, dar și de unde a venit cererea de a călători în țara noastră

Destination Insights este un instrument Google care oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută pe Google, în interiorul sau în afara ei, precum și date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în țara selectată, interes manifestat prin căutări pe Google. Datele pe 2022 arată că cererea de a călători în România vine din țările cu mari comunități de români, în timp ce Turcia este destinația de vacanță cu cea mai mare creștere în căutările românilor anul trecut.

Destinațiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022, conform căutărilor pe Google relevate de Destination Insights, au fost Italia, Spania și Marea Britanie. Ca orașe, cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris și Roma. Dincolo de țările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezența între cele mai căutate destinații pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Țările de Jos (Amsterdam).

Destinațiile preferate de zbor ale românilor în căutările pe Google în 2022

  ȚĂRI ORAȘE
1 Italia Londra
2 Spania Paris
3 Marea Britanie Roma
4 Turcia Milano
5 Germania Madrid
6 Franța Barcelona
7 Grecia Istanbul
8 Bulgaria Dubai
9 UAE Viena
10 Țările de Jos Amsterdam

Sursa: Destinations Insights

Destinațiile preferate de vacanță ale românilor în 2022, potrivit căutărilor de cazare pe Google, au fost Bulgaria, Turcia și Grecia, iar ca orașe Varna, Sunny Beach și Hurghada. Destinația cu cea mai mare creștere în căutările de cazare pe Google în 2022 din România a fost Turcia, care are și cele mai multe localități în top – nu mai puțin de cinci.

Destinațiile preferate de cazare ale românilor în căutările pe Google în 2022 

  ȚĂRI ORAȘE
1 Bulgaria Varna
2 Turcia Sunny Beach
3 Grecia Hurghada
4 Egipt Manavgat
5 Italia Istanbul
6 UAE Dubai
7 Spania Bozyaka
8 Ungaria Belek
9 Franța Budapesta
10 Austria Roma

Sursa: Destinations Insights

Țările cu cea mai mare diaspora românească generează cel mai mare interes în căutările după zboruri către România, arată datele Google. Orașele din România cu cea mai mare creștere a interesului în căutări pe Google pentru cazări au fost, în 2022, București, Craiova și Geoagiu-Băi.

Orașele din România cu cea mai mare creștere în căutările pe Google a cererii de cazare în 2022:

  1. București
  2. Craiova
  3. Geoagiu-Băi
  4. Otopeni
  5. Iași
  6. Timișoara
  7. Târgu Ocna
  8. Sărata-Monteoru
  9. Cluj-Napoca
  10. Căciulata

Sursa: Destinations Insights

 

Cum să găsești cele mai mici tarife pentru zboruri cu Google Flights

 Google Flights este serviciul Google care ajută pe cei interesați să găsească cele mai bune zboruri, să compare opțiunile existente și să rezerve biletul foarte ușor. Iată câteva „trucuri” de utilizare a Google Flights care permit găsirea celor mai ieftine zboruri.

Modul de afișare „grilă de date”:

Atunci când cauți un zbor, Google Flights oferă afișarea opțiunilor de zbor dintr-o anumită perioadă sub forma unei grile de date. Este practic o matrice cu prețurile din fiecare dată, ce permite combinarea lor în varianta dorită. Cele mai ieftine variante sunt evidențiate cu verde, astfel încât să le poți observa și alege mai ușor.

Graficul prețurilor

Graficul prețurilor este o funcție în Google Flights ce permite restrângerea căutărilor. Aceasta arată toate prețurile zborurilor într-un grafic, iar utilizatorul introduce numărul de zile al călătoriei și îl poate ajusta astfel încât prețul biletului dus-întors să se încadreze în buget.

Vezi dacă opțiunea de zbor este o alegere bună din punct de vedere al prețului

O altă funcționalitate a Google Flights este cea care îți spune dacă zborul selectat este o afacere bună din punct de vedere al prețului sau nu. Odată ce ai selectat zborurile, în partea de jos a paginii va apărea un grafic cu istoricul prețurilor către destinația aleasă. De asemenea, pe o axă va apărea cât de bună ca preț este alegerea făcută: cu verde dacă este cea mai ieftină și cu roșu dacă este în zona cu cel mai mare preț. Dacă ți se pare prea scumpă, te poți întoarce la selecție și alege alte opțiuni de zbor.

Alege destinația în secțiunea „Explorați”

În cazul în care vrei să mergi într-o vacanță și nu știi unde, secțiunea „Explorați” poate fi de ajutor. Aceasta îți permite să fii foarte general în căutare, oferind o hartă pe care prezintă o serie de locuri unde ai putea călători, din zona geografică selectată. Pentru fiecare opțiune este afișat prețul, iar cea mai ieftină este evidențiată. De asemenea, există numeroase criterii de filtrare ale opțiunilor afișate.

Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies