fbpx
Acasa Vedete INTERVIU EXCLUSIV Irina Rimes: Talentată, inteligentă, sinceră, originală

INTERVIU EXCLUSIV Irina Rimes: Talentată, inteligentă, sinceră, originală

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 123 vizualizari 6 minute timp estimat

Îi place să compună, să scrie și să-și cânte propriile povești. Din 2018, Irina Rimes face parte din show-ul Vocea României. Iar pe 8 septembrie, începe ediția 11-a a emisiunii în care Irina va ocupa scaunul de antrenor pentru al 4-lea sezon.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru revista Femeia de Azi, Irina Rimes ne-a povestit despre rolul său la Vocea României, dar și despre ce face atunci când are timp doar pentru ea.

Irina, cât de mare este resposabilitatea de antrenor a Vocea României?

Depinde cât de mare vrei tu sa fie. De exemplu, acum, cât scriu acest interviu, mă gândesc la piesele pentru trei concurenți, piese pe care le caut de o săptămâna. Uneori, mă culc și mă trezesc cu asta în cap. Uneori, stăm până la 4 dimineața să încercăm/ repetăm/învățăm piese. O dată am stat până la 5 dimineața să conving un concurent să vrea să cânte piesa pe care i-am ales-o; într-un final a fost de acord și a ieșit un moment memorabil. Responsabilitatea este aia pe care o alegi tu.

Ce calități crezi tu că trebuie să aibă un antrenor?

Trebuie să se priceapă la ales piese, să se priceapă la televiziune, să se priceapă la muzică, să se priceapă la tot. Un antrenor este un model pentru concurenții lui, dar și pentru publicul de acasă. Oricât de dur ar suna, nu prea ai voie sa dai greș sau, dacă dai greș, nu ai voie să o faci de prea multe ori.

Ai povestit că petreci mult timp cu cei din echipa ta, faceți repetiții chiar la tine acasă. Crezi că-i ajută asta să prindă curaj în competiție și, ulterior, în carieră? 

Desigur, sunt lucruri pe care nu le află de oriunde, oricum. Uneori, rămânem după repetiție doar să vorbim și eu le spun în glumă: „acum puteți să-mi puneți orice întrebare, orice curiozitate aveți despre industrie și vă spun totul așa cum este, real“. Și o discuție din asta poate să ne ducă câteva ore.

Știu că anul acesta ai fost în turneu, așa că nu pot să nu te întreb: cum a fost?

A fost foarte frumos, chiar dacă a fost foarte greu. Am fost bolnavă în turneu și mi-am rupt și piciorul; la ultimele trei concerte am cântat pe scaun, pentru că aveam piciorul în orteză. Dar cel mai frumos lucru pentru un artist e să știe că oamenii cumpără bilet la turneul acestuia, de aceea, pentru mine, turneul este cel mai frumos lucru din carieră care mi se poate întâmpla.

Îți scrii piesele și le interpretezi cu aceeași emoție. Poate fi asta epuizant la un moment dat? Să retrăiești toate acele emoții..

Nu. La un moment dat, te detașezi și devine mai degrabă ca o amintire care, chiar și dureroasă fiind, provoacă sentimente plăcute și îți trezește melancolii.

Cel mai bun sfat l-am primit de la mama mea: mi-a spus, la un moment dat, când aveam o perioadă grea, să îmi dau două palme și să merg mai departe, pentru că eu singură am ales asta; n-am voie să mă plâng. Am crescut cu această gândire stoică și găsesc că această disciplină mă ține pe linia de plutire. Atunci când trebuie să dau un sfat cuiva, aflat în situații similare, pornesc de la principiul ăsta.

 

Cum arată vacanța ideală pentru tine? Și care a fost locul în care ai ajuns până acum și ți-a oferit cea mai completă experiență?

Pentru mine, vacanța înseamnă explorare. Îmi place să merg în diferite colțuri ale lumii și să explorez locuri greu de accesat. Îmi place să le descopăr singură, fără ghid, fără planuri făcute de acasă. Până acum, cea mai frumoasă și mai interesantă vacanță a fost în Polinezia Franceză, în mijlocul Oceanului Pacific, pe cealaltă parte a globului.

Care este etapa ta preferată din show-ul Vocea României? De ce?

Etapa cea mai grea, dar și cea mai interesantă este cea a duelurilor. Este foarte greu să alegi o piesă pentru două voci, mai ales dacă acestea nu se potrivesc. Atunci când ai o echipă plină de voci speciale, e greu să găsești piese care să convină tuturor, care să le pună în valoare calitățile vocale în mod egal și care să le și placă și să fie și echitabil. Pe de altă parte, eu iubesc proba asta pentru că mă provoacă să fiu creativă.

Ce faci atunci când ai timp doar pentru tine?

Îmi place să dorm, să citesc, să scriu, să mă uit la filme. Îmi place să învăț ceva nou, îmi place să stau cu prietenii, dar nu prea mult. Îmi place să pictez, să meditez, dar cel mai mult e, culmea, ce fac cel mai rar: îmi place să stau degeaba.

 

Citește și INTERVIU EXCLUSIV Lili Sandu

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies