fbpx
Acasa Casa și grădina Motive pentru a profita de o plită cu inducție

Motive pentru a profita de o plită cu inducție

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 87 vizualizari 4 minute timp estimat

Plita cu inducție încălzește vasul de gătit și nu suprafața acestuia. Prin urmare, are cea mai mare eficiență dintre aragazuri. Aceasta ajunge până la 90%. Pentru a compara: eficiența unei plite pe gaz este de aproximativ 60%, iar cea a unei plite vitroceramice este de 50-60%. Sarcina lor este de a crea un câmp electromagnetic care transmite căldura către vasele de gătit. Există multe plite cu inductie pe piață în prezent, de la plite de dimensiuni mari cu arzători și cuptor până la plite portabile sau mixte. Producătorii echipează plitele cu inducție cu multe caracteristici utile. Printre acestea se numără: Capacitatea de a redistribui puterea de la un arzător la altul, ceea ce permite o gătire mai rapidă. Detectarea automată a zonei de gătit pe care este așezat vasul de gătit și întreruperea temporizată a alimentării, care vă permite să setați timpul de gătit după care zona de gătit se va opri singură. Capacitatea de a menține căldura, astfel încât mâncarea gătită să nu se răcească, și de a se opri atunci când se varsă lichid pe suprafață. Se poate utiliza fără riscuri. O plită cu inducție, a cărei suprafață de inducție încălzește ustensilele de gătit cu ajutorul electricității, nu se încălzește singură. De îndată ce vasul de gătit este retras de pe plită, inducția încetează să mai funcționeze. Riscul de arsuri în timpul gătitului nu provine de la suprafață, ci de la vasele de gătit. Dacă atingeți arzătorul atunci când este pornit, veți simți doar căldura plăcută. Acesta este motivul pentru care plita este aleasă de familiile cu copii mici. În plus, câmpul electromagnetic creat de plita de gătit are un impact asupra sănătății dacă stați mult timp la cel puțin 10 cm deasupra suprafeței plitei și este comparabil cu cel al altor aparate electrocasnice.

Cum o paleta pizza poate schimba viață în bucătărie

Material de paleta.

Pentru paleta pizza se utilizează o varietate de materiale:

Aluminiu. Produsele fabricate din această materie primă sunt ușor de utilizat și ușoare. Deoarece paletele din aluminiu nu sunt prea groase, ele pot fi folosite pentru a pune cu ușurință aluatul în cuptor.

Oțel. Caracteristica distinctivă a paletelor din oțel este rezistența lor termică. Ele pot fi folosite atât pentru încărcarea pizzei, cât și pentru întoarcerea acesteia. Nu va exista nicio problemă cu curățarea unor astfel de palete. Dar aici greutatea unor astfel de produse este destul de mare, deci este dificil să lucrați cu ele.

Lemn. Nu este adesea folosit, deoarece astfel de palete se deteriorează destul de repede. Este nevoie de mult timp pentru a le curăța, deoarece lemnul se saturează rapid cu arome străine.

 

În concluzie se poate de spus că totul de ce aveți nevoie pentru bucătărie, este ușor de găsit, și mai mult, aveți din ce alegeți în conformitate cu dorințele.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies