fbpx
Acasa Casa și grădina Cum îngrijim Poinsettia sau Steaua Crăciunului

Cum îngrijim Poinsettia sau Steaua Crăciunului

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 82 vizualizari 2 minute timp estimat

Steaua-Crăciunului sau Poinsettia este o plantă extrem de apreciată în perioada sărbătorilor, învață cum trebuie s-o îngrijești că ea să înflorească înainte să împodobești bradul.

Este una dintre cele mai spectaculoase plante, renumita pentru faptul că, în decembrie, în perioada Crăciunului, Poinsettia își preschimba culoarea frunzelor superioare în roșu că pentru a se pregăti de sărbătoare.

Poinsettia, cum mai este numită frumoasa plantă, arata că un arbust cu frunze mari și late, în forma de stea. Acestea, din momentul în care au devenit roșii, își păstrează nuanță până la începutul primăverii.

Nefiind deosebit de pretențioasă, nu e greu de îngrijit. Cu toate astea, exista câteva reguli pe care ar fi bine să le respecți pentru a te bucura de frumusețea ei înainte de Nașterea Domnului.

Ideal este să i se puna zilnic o cantitate mica de apa, dar, daca pleci în concediu și nu ai o mătușă care să-ți ude florile, poți sta liniștită: Poinsettia nu se ofilește decât daca nu este udata mai mult de o săptămână.

  • Nu se menține decât daca este păstrată la temperaturi de minimum 15 grade.
  • Că să-i stimulezi înflorirea,  este recomandată utilizarea îngrășămintelor cu conținut de molibden, element fără de care planta moare.
  • Că să forțezi colorarea frunzelor, trebuie s-o ții în întuneric total, sub o cutie sau o pungă neagră, minumum 14 ore zilnic, timp de 2-3 săptămâni.
  • Când este nevoie, planta trebuie tunsă, pentru a nu se sufoca de frunze.
  • După ce a înflorit, Poinsettia cere o perioada de relaș de minim doua luni, timp în care se vă uda mai rar și nu vă fi supusa fertilizărilor.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies