fbpx
Acasa Promo Puterea vine din interior – luptă cu incontinența urinară realizând exerciții Kegel cu ajutorul greutăților vaginale Laselle

Puterea vine din interior – luptă cu incontinența urinară realizând exerciții Kegel cu ajutorul greutăților vaginale Laselle

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 69 vizualizari 23 minute timp estimat

Lumea în care trăim este într-o continuă inovare iar micile descoperiri pe care le facem zi de zi au un mare impact asupra modului în care noi vom evolua și asupra felului în care viața noastră se va îmbunătăți. Ca femeie, de foarte multe ori, trebuie să îți amintești că puterea vine din interior. Înainte de toate, tu ești cea care trebuie să fie bine cu ea însăși, iar acum nu vorbim doar despre domeniul emoțional, ci și despre partea noastră fizică. Acestea două se împletesc și definesc complexitatea noastră.

Te-ai gândit vreodată că starea musculaturii planșeului pelvin îți poate afecta calitatea vieții de zi cu zi? Ai putea crede că impactul este unul minor, dacă chiar există, dar adevărul este că te poate influența mai mult decât crezi.

În rândurile următoare, îmi propun să îți prezint tot ceea ce trebuie să știi despre musculatura planșeului pelvin și cum poți să îți antrenezi mușchii pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Planșeul pelvin

Planșeul pelvin reprezintă un grup de mușchi ce susțin organele interne (vezica urinară, intestinul și uterul). Rolul lor este să prevină incontinența vezicii urinare și prolapsul organelor pelvine, însă atunci când aceștia sunt slăbiți, persoana în cauză are de suferit.

Care sunt semnele că mușchii planșeului pelvin sunt slăbiți?

Se poate întâmpla să sesizezi pierderea accidentală de urină. Fie că se întâmplă atunci când practici activități fizice, când strănuți, tușești sau chiar atunci când râzi. De asemenea, un alt semn poate fi necesitatea de a urina imediat și pierderea de urină dacă nu reușești să ajungi la baie în timp util. Trebuie să menționez, că un alt semn este urgența de a merge la toaletă, care poate fi deranjantă mai ales în zilele ocupate, aglomerate, în care fiecare secundă contează, iar starea ta de bine influențează bunul mers al lucrurilor.

Dincolo de pierderea de urină, poate apărea dificultatea de golire a vezicii urinare sau chiar prolaps, care în cazul femeilor este percepută ca o presiune vaginală, ce este însoțită printre altele de disconfort sau o senzație de coborâre a organelor pelvine (vezică, uter, vagin, intestin subțire, rect). În cazul prolapsului genital, poate să apară disconfort în timpul actului sexual sau dificultatea de a introduce tampoanele sau cupele menstruale.

Acum că am descoperit care sunt semnele, vreau să discutăm despre cauzele care pot duce în acel punct. S-ar putea să nu te confrunți încă cu această slăbire a mușchilor planșeului pelvin și să poți preveni eventualele neplăceri. 

Care sunt cauzele care conduc la slăbirea musculaturii planșeului pelvin? 

Deficiența musculaturii planșeului pelvin apare atunci când mușchii de la acest nivel sunt fie întinși excesiv, fie prea slabi sau prea tensionați. Deși multe persoane sunt tentate să creadă că aceste manifestări apar doar odată cu înaintarea în vârstă, adevărul este că slăbirea tonusului planșeului pelvin poate să apară și la o vârstă tânără. În astfel de situații simptomele specifice mai pot debuta după realizarea unei activități fizice extreme, după sarcină, naștere vaginală sau constipație cronică.

Sarcina și nașterea slăbesc mușchii planșeului pelvin și impactează nervii zonei pelvine. Pierderile de urină se pot declanșa imediat sau, de cele mai multe ori, mai târziu, în perioada menopauzei. Modificările hormonale apărute în timpul menopauzei pot fi, de asemenea, o cauză.

Alte cauze pot fi anumite patologii ale zonei pelvine, dar și intervențiile chirurgicale (de exemplu, histerectomia). Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm greutatea în exces, care poate fi, de asemenea, o posibilă cauză.

Cum ne afectează calitatea vieții?

Incontinența urinară, dincolo de problema medicală, este o afecțiune care poate avea un impact puternic emoțional, ce ne poate influența din punct de vedere social și psihic. Multe persoane se simt jenate să recunoască că se confruntă cu această problemă și, crezând că nu există un remediu pentru ea, aleg să tacă și să sufere în continuare, pe măsură ce calitatea vieții lor devine puternic afectată.

Mușchii vaginali sunt adesea unii dintre cei mai ignorați mușchi din corpul uman, fiind în majoritatea cazurilor prea puțin dezvoltați. 

Vestea bună este că acești mușchi pot fi antrenați și că tu poți preveni și trata incontinența urinară. În acest sens, vrem să îți prezentăm exercițiile Kegel, despre care posibil să fi auzit deja. 

Ce sunt exercițiile Kegel și cum ne ajută?

Exercițiile Kegel sunt mișcări simple, care, în primul rând, te ajută să-ți descoperi mușchii vaginali, iar apoi să-i dezvolți prin contracții. Aceste tehnici te ajută să-ți întărești mușchii pelvieni.

Această metodă de a preveni și de a reduce incontinența urinară fost descoperită de către medicul Arnold Kegel, cel al cărui nume îl și poartă. Acesta a pornit de la problemele care apar la femei în urma nașterii naturale, însă, în timp, s-au descoperit numeroase efecte pozitive ca rezultat al dezvoltării mușchilor pelvieni și în ceea ce privește viața și activitatea sexuală.

Cât de ușor pot fi realizate exercițiile Kegel?

Pentru că așa cum spuneam inițial, lumea se dezvoltă, iar inovația a devenit o constantă a vieții noastre de zi cu zi, brandul Intimina a dezvoltat produsele Laselle, înregistrate la nivel European în categoria dispozitivelor medicale pentru exerciții Kegel, cu scopul de a îmbunătăți tonusul vaginal pentru a reduce incontinența urinară.

Intimina oferă o gamă de produse dedicată exclusiv tuturor aspectelor care țin de sănătatea intimă a femeii. Prin alăturarea, expertiza și evaluarea medicilor cu specializări în ginecologie și sănătate pelvină, misiunea Intimina este să ofere produse și informații care să se potrivească stilului de viață al femeii moderne.

Din dragoste pentru tine, din dragoste pentru corpul tău și pentru sănătatea ta intimă, Intimina a gândit aceste produse pentru a-ți ușura procesul de întărire a mușchilor planșeului pelvin.

Laselle pentru tine, potrivit în orice situație

Poți fii mai puternică în fiecare zi, dacă îți antrenezi mintea, dar și musculatura planșeului pelvin. Pentru că puterea vine din interior, Laselle poate fi aliatul tău în lupta cu incontinența urinară sau îți poate fi alături pentru a preveni simptomele asociate.

Produsele Laselle se prezintă sub formă de bile cu greutăți pentru realizarea exercițiilor Kegel tradiționale, care reprezintă soluția esențială de antrenament pentru îmbunătățirea tonusului musculaturii pelvine. Aceste dispozitive îți permit să execuți corect tehnicile Kegel, adăugând rezistență la exercițiile pentru mușchii pelvieni, la fel cum se întâmplă cu greutățile de la sală, fiind potrivite pentru femei de toate vârstele, de la începătoare la utilizatoare experimentate. 

Nu există motive să-ți fie teamă pentru că produsele nu prezintă niciun risc, sunt create 100% din silicon de calitate medicală, ușor de întreținut, fiind prevăzute cu un șnur pentru a le putea îndepărta mai ușor.

Greutatea potrivită la momentul potrivit

Produsele Laselle sunt disponibile în trei variante, cu greutăți progresive, putând începe cu greutatea de 28g și apoi să treci la următoarea greutate de 38g, iar în final să ajungi la cea de 48g.

Utilizând greutățile Laselle poți reveni în formă, dacă îți pui mintea și pelvisul la contribuție. Sferele sunt ușor de folosit și îți permit să efectuezi cu mult mai mare eficiență exercițiile Kegel, iar odată ce-ți vei stabili o rutină, acestea vor face parte din viața ta. Știu că ceea ce te motivează cel mai mult sunt rezultatele, astfel am convingerea că odată ce vei începe și vei vedea progresul, vei alege să fii consecventă și să te bucuri din plin de beneficii.

Oare e momentul potrivit să începi exercițiile pentru a-ți întări musculatura planșeului pelvin?

Când nu a fost? Adevărul este că de foarte multe ori alegem să tratăm în loc să prevenim sau să amânăm activitățile care nu sunt urgente și necesare în acest moment – sau cel puțin așa le percepem noi. 

În general, atunci când vine vorba despre antrenamente și exerciții fizice, ne e greu să facem primul pas. Vorba clasică “de luni încep” e încă valabilă și astăzi, iar faptul că exercițiile care țin de mușchii pelvieni nu aduc rezultate vizibile exterioare, ne poate conduce spre a le ignora. Dar cum ar fi să îndrăznești și să îmbrățișezi inovația? Să accepți provocarea de a face ceva diferit pentru tine, care să te impacteze în interior și în exterior?

Te provocăm să încerci. Nu ar fi fost create greutățile de 38g și 48g dacă femeile nu ar fi descoperit puterea pe care Laselle o dezvoltă și nu ar fi dorit să treacă la nivelul următor de la greutatea de 28g. E momentul să investești în tine și în ceea ce-ți poate crește calitatea vieții. O investiție în prezent și în viitor, o investiție în tine în cel mai practic mod cu impact asupra stării tale de bine de care vor beneficia toți cei din jurul tău.

Cum să folosești bilele cu greutăți Laselle?

Atunci când începi să faci noi exerciții, cu care nu te-ai mai întâlnit, e bine să știi cum ar trebui acestea realizate, pentru a le efectua corect. Ne propunem să îți prezentăm câteva tips & tricks despre cum ar trebui să practici exercițiile Kegel, utilizând greutățile Laselle.

Așa cum am menționat și anterior, greutățile îți îmbunătățesc tonusul vaginal, oferind mușchilor tăi un obiect în jurul căruia să se contracte, astfel încât să poți simți cum se strânge și se ridică greutatea, asta dacă realizezi corect exercițiul. De asemenea, oferă antrenament de rezistență, iar astfel vei reuși să-ți întărești și să-ți tonifiezi musculatura din această zonă.

Poate părea intimidant să folosești pentru prima dată greutățile Laselle pentru realizarea exercițiilor Kegel. Te vezi deja cu cutia în fața ta, ești în camera ta, pregătită să începi și pare că nu știi de unde. În acest scop, ți-am pregătit următoarea listă cu ce anume ar trebui să faci și ce anume ar trebui să nu faci. Toate aceste sfaturi sunt verificate și recomandate de Dr. Alyssa Dweck, medic ginecolog și expert în sănătatea femeilor.

       1. Localizează-ți mușchii planșeului pelvin

Cel mai important lucru este să plasezi greutatea în locul potrivit. Trebuie să introduci greutatea astfel încât să stea, la aproximativ 2 cm în interiorul vaginului. Planșeul pelvin este ca un hamac în interiorul pelvisului și greutatea ta Laselle trebuie să se sprijine pe el.

      2. Nu plasa greutatea Laselle prea sus

Dacă vei plasa greutatea prea sus în vagin, nu vei obține un antrenament eficient, deoarece nu va exista nimic în jurul căruia să se contracte mușchii planșeului pelvin. În mod similar, acest lucru se va întâmpla dacă greutatea este plasată prea jos. La urma urmei, acesta este un antrenament, nu vrei să depui efort fără a obține rezultate optime. În cazul în care te temi că greutatea Laselle ar putea să se piardă în interiorul tău, stai fără griji, există o singură cale de ieșire.

     3. Găsește-ți o poziție bună

Știai că gravitația poate fi cel mai bun aliat al tău, dar și cel mai mare adversar atunci când îți antrenezi mușchii pelvieni? Dacă ești începătoare și este pentru prima dată când realizezi astfel de exerciții, îți recomand să începi prin introducerea greutății în timp ce stai întinsă pe spate sau în orice poziție înclinată, în care să te simți confortabil.

Odată ce vei stăpâni acest lucru, poți trece la poziții care sunt puțin mai provocatoare, cum ar fi să stai în picioare sau chiar să te plimbi. Cel mai important lucru este să găsești o poziție confortabilă pentru tine, astfel încât să te poți concentra cu adevărat pe ceea ce se întâmplă.

    4. Nu fii prea ambițioasă

Da, ai auzit bine. Încearcă să-ți asculți corpul și să-l înțelegi, exercițiile Kegel nu sunt pentru a demonstra, ci pentru a fi mai bine, tu cu tine, tu pentru tine, tu din interior. Chiar dacă există și circulă pe internet diverse clipuri cu femei care pot ridica plăci de surf cu mușchii planșeului pelvin fără a transpira, să știi că acest lucru este ambițios chiar și pentru cineva care se antrenează de foarte mulți ani.

Recomandarea este să începi prin a-ți contracta planșeul pelvin timp de două secunde și apoi să te relaxezi timp de două secunde. Odată ce ai reușit acest lucru, poți încerca să mărești timpul contracțiilor.

    5. Fă-ți propriul joc. Bucură-te de exercițiile Kegel în propriul tău stil.

Odată ce stăpânești elementele de bază, este timpul să duci exercițiile la nivelul următor. Începe cu provocări: îți poți contracta mușchii pelvieni în timp ce stai în picioare? În timp ce faci un duș? În timp ce dansezi pe cântecul tău preferat?

Când vei reuși să faci toate acestea cu o greutate mică, e momentul să treci la următorul nivel și, automat, la următoarea greutate. Exercițiile de bună calitate, așa cum sunt cele cu Laselle, oferă seturi de greutăți progresive pe care le poți schimba pe măsură ce îți descoperi și consolidezi tonusul. Acestea pot fi, de asemenea, combinate pentru antrenamente mai provocatoare. 

    6. Nu fii nemulțumită și nu-ți îngreuna experiența.

La fel ca toate antrenamentele fizice, nu generează niciodată rezultate instantanee. Încearcă să fii consecventă cu aceste exerciții și creează-ți o rutină prin care să te antrenezi de minim trei ori pe săptămână. În câteva săptămâni vei începe să vezi și să simți cu adevărat rezultatele.

Exercițiile Kegel sunt excelente pentru pregătirea și recuperarea după naștere și pentru creșterea controlului vezicii urinare, însă este important și recomandat să te consulți cu medicul tău ginecolog înainte, pentru a-ți confirma că sunt recomandate și în cazul tău.

Aceste greutăți mici au un impact foarte mare, indiferent de scopul tău final. 

    7. Păstrează greutatea Laselle curată

Indiferent pe care dintre cele trei greutăți Laselle alegi să o utilizezi, asigură-te că o cureți înainte și după utilizare. Îți recomand să folosești apă și săpun antibacterian sau un produs de curățare intim pentru accesorii cu pH echilibrat. Acest lucru este cu adevărat important pentru a te proteja de orice bacterie dăunătoare și pentru a-ți menține bilele cu greutăți Laselle în stare excelentă.

    8. Nu uita… să te distrezi

Pe lângă beneficiile pe care aceste exerciții le aduc musculaturii tale pelvine și stării tale de spirit, ele sunt și distractive.

Meriți tot ce e mai bun, meriți să fii puternică

Fiecare femeie merită să se bucure de ea, de cei din jurul ei, de zilele cu soare, dar și de cele ploioase. Atunci când ești conștientă că puterea vine din interior, jocul se schimbă, iar tu ești deja pregătită pentru următorul antrenament.

Fie că ai aflat astăzi ce sunt exercițiile Kegel sau abia astăzi le-ai aprofundat, deși ai mai auzit despre ele, este momentul să treci la acțiune. Dacă ai mai încercat genul acesta de exerciții în trecut, dar te-ai oprit pentru că nu prea știai cum se fac sau pentru că nu ai văzut rezultate imediate, e momentul să reîncepi. Investiția în tine e cea mai importantă, iar acum știi că puterea vine din interior.

Alege una dintre greutățile Laselle: Laselle 28g, Laselle 38g, Laselle 48g și bucură-te de vitalitate și de toate lucrurile de care poate până acum te-ai privat singură. Scanează codul QR  pentru a vedea gama completă de produse INTIMINA și utilizează codul de reducere FEMEIA05, valabil până la 31.10.2023, pentru a achiziționa produsul dorit cu o reducere suplimentară de 5%, indiferent de oferta existentă la momentul achiziției.

Produsele Laselle pot fi comandate online pe farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

 

Farmacist DUX MD 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies