fbpx
Acasa Vedete Monica Popescu, suflet deschis

Monica Popescu, suflet deschis

Autor: Adrian Serban
0 comentariu 139 vizualizari 9 minute timp estimat

Debordează de energie, îi plac oamenii mari și mici, compania lor și îmbrățișările – evident că a ales să fie om de comunicare! E optimistă și are mereu un plan despre cum s-ar putea implica și ajuta. Știe și cum să-și realizeze planurile și dă încredere tututor că imposibilul este posibil. Scrie povești, practică zborul și creșterea și cu siguranță vom afla cu toții când i se va împlini următorul proiect!

Monica Popescu

Monica vine dintr-o copilărie cu multă libertate, joacă în aer liber și mai târziu cu o soră mai mică, de care a învățat din mers să aibă grijă. A lucrat ani buni ca PR într-o companie farmaceutică, unde multe dintre cliente erau mămici.  Organiza întâlniri cu ele și de fiecare dată o fascina conexiunea care se crea între mămici care se vedeau pentru prima oară. Așa s-a decis să se dedice proiectelor pentru copii și adolescenți.

Acum este PR Manager al radioului pentru copii și părinți Itsy Bitsy, dar se implică și în alte proiecte care au legătură cu sănătatea, educația și nevoile copillor in general. Coordonează proiectele asociatiei EMOVERE, este prietenă și colaboratoare a Asociației KinetoBebe de vreo 10 ani. În plus scrie pe blog (monipopescu.ro) „când dă pe dinafarp sufletul meu“, scrie povesti de cate ori are ocazia și îi place să organizeze evenimente pentru copii. „Abia aștept să revină vremurile în care pot lua în brațe copii, prieteni, să fim împreună fără frici“, mărturisește Monica.

Monica parapanta

Proiecte care aduc schimbarea

„Pe plan profesional cel mai mult mă bucur de faptul că am lucrat în proiecte mari care au adus schimbări semnificative în viața copiilor. Am lucrat 9 luni la campania inițiată de Itsy Bitsy care promovează nevoia copiilor de a petrece timp cu părinții și a făcut din 1 Iunie zi liberă națională. Un alt proiect la care lucrez de 3 ani cu drag în echipa Asociației Părinților Isteți și Itsy Bitsy este Campania națională de prevenire a bullyingului în spațiul educațional. Campania a dus la schimbări în legea educației, care acum definește fenomenul bullying, la norme de implementare a acestei legi in scoli, creșe și grădinițe și la ghidurile de prevenire a bullyingului, care vor fi curând lansate. La asociația EMOVERE am proiecte dragi cum sunt: Campionii sănătății, Bucătăreală în familie cu fetițele Irinuca și Doamna Mar și de câțiva ani Dăruiește o lume de basm.

Împreună cu Raluca Chisu de la Kineto Bebe am făcut deja 15 biblioteci sociale și ne pregătim să facem și în 2021 biblioteci în spitale, școli, centre sociale, acolo unde copiii nu au acces la cărți. Pentru că îmi place tare să scriu povești am susținut cu drag din decembrie 2020 campania Un prim pas în viață care strânge fonduri pentru Burse de tratament de care au nevoie mulți copii care vin să ceară ajutor la Asociația KinetoBebe. Găsiți pe facebookul asociației 3 povești scrise de mine și multe alte povești dăruite cu drag copiiilor.“ O priveam cu admirație și mă întrebam cum de reușește să pună pe roate atâtea lucruri, „Mă bucur tare de întâlnirea cu oameni care vor să miște lucrurile în jurul lor, care acționează și nu stau să își plângă de milă. Indiferent de domeniul în care sunt.“  mi-a mărturisit.

O zi acasă, ca și altă zi acasă

Până în martie 2020 viața ei se desfășura printre oameni, mulți, foarte mulți oameni, la întâlniri, evenimente, conferințe, spectacole. Când a început marea închidere a crezut că o să se usuce fără compania oamenilor. „Dar m-am adaptat, și am învățat despre răbdare, care nu este punctul meu forte“ râde ea.

monica si inia

„Pentru mine este de departe cea mai mare fericire că Inia m-a ales să fiu mama ei. Este o fetiță artistă care studiază la liceul Tonitza și a avut norocul să știe de foarte mică care este talentul și superputerea ei“

Acum se trezește cam la aceeași oră ca și fiica ei de 13 ani „cu nume de delfin, Inia“ și-și petrec dimineața separate, fiecare la ecranul propriu – între ele numai pisica face legătura, cerșind pe rând mângâieri de la una și de la cealaltă. Urmează partea cea mai plăcută din pandemie, în care mama și fiica iau prânzul împreună, ceea ce până acum era absolut imposibil. „Cea mai mare problemă pe care o au acum copiii în România este lipsa de socializare. Contactul cu oamenii este o nevoie de bază a lor. Până la pandemie era un alt dezechilibru. Ei aveau prea puțin timp cu părinții. Acum nu au timp cu cei de vârsta lor. Și asta are impact uriaș asupra stării lor psihice. Apoi sunt mult prea sedentari. Omul este creat pentru mișcare. Copiii au și mai mare nevoie de mișcare. Acum acest lucru le lipseste mult și asta are impact mare asupra sănătății lor“ povestește Monica.

E drept că pauza de la școală are și aspecte bune. „Noi, părinții, putem vedea cu adevărat ce face fiecare profesor și putem cere schimbări în cunoștință de cauză. Mulți dintre profesori fac eforturi să se adapteze la lumea virtuală în care copiii sunt ca peștele în apă. Educația în România se digitalizează forțat și s-au sărit multe etape la acest capitol. Sincer, cred că mai treceau 20 de ani până ne adaptam la acest nou tip de învățământ. Sper ca noi adultii să ținem ritmul copiilor“ continuă ea.

Cât despre viitorul ei: „vreau să scriu mai mult. Vreau să îmi folosesc talentul și experiența din comunicare ca să ajut comunități tot mai mari. Vreau să mai ies din domeniul în care am lucrat în ultimii 15 ani. Să încerc să ajut și alte categorii de oameni“ Așa cum o cunosc pe Monica, sigur va reuși.

Monica cu avion

Zborul pentru mine este despre libertate, plutire, nu doar adrenalină. Am zburat cu parașuta, parapanta, balonul, avionul etc. Este o pasiune cam costisitoare, dar eu fac tot ce pot să zbor măcar din când în când. Este răsfățul meu suprem.

5 lucruri pe care le faci pentru tine?

Yoga, sport, scriu, citesc, iubesc

monica yoga

5 lucruri pe care nu le faci?

Nu dorm suficient

Nu mă mai întâlnesc suficient cu oamenii

Nu mai planific viitorul

Nu mai cred că toți oamenii sunt buni

Nu zbor cât mi-aș dori

Citește și: Interviu cu Nora Iuga: „La 90 vreau să trăiesc doar visând”

 

Text: Roxana Melnicu

Foto: Cristina Nichituș Roncea, arhivă personală Monica Popescu

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies