fbpx
Acasa Promo Secretele unei Manichiuri Impecabile: Cum sa aplici corect oja semipermanentă pentru a evita desprinderea de pe unghii

Secretele unei Manichiuri Impecabile: Cum sa aplici corect oja semipermanentă pentru a evita desprinderea de pe unghii

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 39 vizualizari 4 minute timp estimat

Dacă vrei să ai unghii frumoase și strălucitoare timp îndelungat, oja semipermanentă este alegerea perfectă. Cu toate acestea, aplicarea corectă este cheia pentru a evita desprinderea de pe unghii sau umflarea ei. În acest articol, îți vom dezvălui pașii esențiali pentru o manichiură impecabilă și rezistentă. Cu ajutorul acestor sfaturi, te poți bucura de unghii perfecte pentru mai mult timp.

Pregătește unghiile corect: Pentru a evita desprinderea ojei semipermanente, pregătirea adecvată a unghiilor este esențială. Începe prin a-ți curăța unghiile și a le tăia la forma dorită. Apoi, utilizează o pilă pentru a șlefui ușor suprafața unghiei. Acest pas asigură o aderență mai bună a ojei semipermanente. Îndepărtează praful rezultat în urma pilirii, dar și a impurităților. Aplică soluțiile necesare pentru pregătirea unghiei: primer,nail prep sau dehydrator, cu uscare la aer. Așteaptă uscarea completă a soluției înainte de a trece la următorul pas.

Aplică stratul de bază: Un strat de bază de calitate este crucial pentru o manichiură de durată. Asigură-te că stratul de bază este aplicat uniform pe toată suprafața unghiei și sigilează marginile. Acest strat protejează unghia naturală și ajută la prevenirea desprinderii ojei semipermanente. Este important ca baza utilizată să fie compatibilă cu următoarele straturi aplicate, dar și ca aceasta să fie uscată în totalitate.

Aplică oja semipermanentă corect: Alege ojă semipermanentă de înaltă calitate și aplică stratul de culoare în straturi subțiri,pensulate. Asigură-te că fiecare strat este bine uscat sub lampa UV/LED. Evită aplicarea unui strat prea gros, deoarece acest lucru poate duce la desprindere datorita nepolimerizării complete. Pentru ojele închise la culoare, dar și cele în nuanțe cu mult sclipici, cu pigment galben sau alb, aplică straturile foarte subțiri și dublează timpul de uscare în lampa uv/led. Dacă ai observant că nu ai aplicat correct oja semipermanentă și aceasta s-a umflat pe timpul polimerizarii, îndepărtează tot stratul și reia toți pașii de la început.

Sigilează cu top coat: După ce ai aplicat straturile de culoare dorite, aplică un strat de finisare (top coat). Acesta ajută la protejarea culorii, la menținerea strălucirii și la prevenirea desprinderii. Asigură-te că acoperi toată suprafața unghiei și marginile pentru rezultate optime. Folosește un top coat flexibil sau rubber pentru oja semipermanenta. Poți utiliza un top coat lucios cu degresare, fără degresare, mat, sau cu particule decorative.

Evită contactul cu substanțe chimice agresive: Pentru a menține oja semipermanentă în stare perfectă, evită contactul cu substanțe chimice agresive, cum ar fi acetona sau substanțele de curățare puternice. Folosește mănuși de protecție atunci când lucrezi cu astfel de produse.

Îngrijește-ți cuticulele: Menținerea cuticulelor sănătoase este importantă pentru o manichiură de durată. Aplică ulei de cuticule regulat și împinge ușor cuticulele înapoi pentru a evita apariția ridurilor și desprinderii.

Evită expunerea excesivă la apă: Contactul prelungit cu apă poate slăbi aderența ojei semipermanente. Folosește mănuși de protecție la activitățile casnice care implică apă și substanțe de curățare.

Evită să atingi cuticulele sau pielea din jurul unghiei cu orice substanță, fie ea soluție de pregătire, bază, culoare sau top coat. Atingerea cuticulelor cu bază, culoare sau top coat, poate duce la prinderea de aer sub material și astfel la desprinderea ojei de pe suprafața unghiilor. Daca ai atins, șterge excesul cu ajutorul unui bețișor de cuticule, înainte de a usca stratul în lampa uv/led.

Cu acești pași simpli, poți să obții o manichiură cu oja semipermanentă care rezistă timp îndelungat și arată minunat. Pregătirea corectă a unghiilor, aplicarea straturilor adecvate și îngrijirea corespunzătoare te vor ajuta să eviți desprinderea nedorită. Bucură-te de unghii perfecte și strălucitoare cu oja semipermanentă!

 

Copyright imagini: https://www.pinknails.ro/

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies