fbpx
Acasa Casa și grădina Sfaturi dacă intenționați să cumpărați o casă!

Sfaturi dacă intenționați să cumpărați o casă!

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 71 vizualizari 4 minute timp estimat

Cumpărarea unei proprietăți este una dintre cele mai importante decizii din viața unui om. Dar mulți oameni o fac bazându-se în primul rând pe emoții. Unii oameni – tentați de viziunea vieții idilice la țară – își cumpără o casă în afara orașului, doar pentru a blestema naveta către centrul orașului unde lucrează în anii următori. Alții sunt tentați să locuiască în centrul orașului și apoi nu suportă agitația orașului. De aceea trebuie să fie luate întotdeauna în calcul toate aspectele înainte de a cumpăra o casă.

Decide ce vrei de la noua ta casă, înainte de a începe căutările

Când ești hotărât să cauți o casă nouă, gândește-te la așteptările și nevoile tale. De exemplu, dacă vrei ceva mai mic și mai ieftin, atunci s-ar putea să te gândești la case de vanzare mai vechi. Dacă doriți să locuiți mai aproape de oraș, poți căuta o parte mai centrală a orașului. Și dacă intenționezi să îți cumperi prima casă, dar nu ești sigur de unde să începi, există și mulți factori care trebuie să luați în considerare.

Baza este cartierul, fie că, de exemplu, are școli bune în apropiere sau dacă îți pasă de zonele verzi, dacă există un parc și alte facilități de care să te poți bucura împreună cu familia. Pentru persoanele în vârstă, este importantă o clinică, o farmacie sau un magazin alimentar în apropiere. De asemenea, poți căuta cartiere cu prețuri mai mici ale locuințelor sau cartiere în apropierea nodurilor de transport.

Sfaturi utile pentru cumpărarea unei case

Găsirea unei locuințe care se află într-o locație bună, cu dimensiunea potrivită și la prețul potrivit poate fi foarte dificilă și frustrantă. Te uiți la anunțuri cu apartamente de vânzare și e ceva în neregulă cu fiecare – fie totul trebuie renovat, fie camerele sunt prea mici sau prea mari.

Cum să îți faci căutarea mai ușoară?

  • Cauți o casă? Nu respinge proprietățile care nu arată bine din exterior. Poate fi dificil, dar amplasarea casei și amenajarea funcțională sunt mult mai importante – aspectul casei după un an de mutare nu mai este atât de important.
  • Verifică fiecare anunț despre o casa de vanzare Sfantu Gheorghe, analizând planul imobiliar al acesteia. Acordă atenție zonei camerelor. Va fi ușor de aranjat? În ce parte sunt situate ferestrele și ce dimensiune au? Camerele vor fi bine luminate? Există suficiente băi? Imaginează-ți cum va arăta ziua ta: unde te vei spăla, te vei îmbrăca, vei pregăti mesele? Cum va arăta mersul la muncă sau la școală? Unde îți vei lăsa cumpărăturile? Imaginează-ți cum va arăta viața ta viitoare aici.
  • Dacă reclama nu include un plan imobiliar, îl poți solicita. Toate dimensiunile ar trebui să fie vizibile pe plan.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies