fbpx
Acasa Promo Soluții și remedii pentru răul de mișcare

Soluții și remedii pentru răul de mișcare

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 41 vizualizari 6 minute timp estimat

Nimic nu poate ruina o călătorie sau o vacanță mai mult decât răul de mișcare. Dacă sunteți predispuși la această problemă extrem de neplăcută, cel mai eficient lucru pe care îl puteți face este să vă pregătiți din timp: identificați un remediu potrivit, administrați-l așa cum este indicat și țineți-l aproape pentru orice eventualitate.

Un astfel de remediu este Emetix, un supliment alimentar indicat în stări de greață și vomă, cu o combinație unică dintre vitamina B6 și extractul de ghimbir standardizat în gingerol.

Răul de mișcare este o tulburare foarte frecventă a urechii interne. Este cauzată de mișcarea repetată a unui vehicul sau de orice alte mișcări care deranjează si perturbă urechea internă.

Unii oameni experimentează greață și chiar vărsături atunci când merg cu avionul, mașina sau se află într-un parc de distracții. Un studiu din 2013 a sugerat că filmele 3-D pot provoca, de asemenea, greață.

Dacă simptomele apar atunci când mergeți cu barca sau cu o navă de croazieră, tulburarea este denumită în mod obișnuit rău de mare – cu toate că este aceeași tulburare.

De ce apare raul de miscare

Mișcarea este simțită de creier prin diferite căi ale sistemului nervos, cum ar fi urechea internă, ochii.

Când corpul este mișcat în mod intenționat, cum se întâmplă atunci când mergem, trimiterea de semnale către toate căile este coordonată de creier.

Simptomele răului de mișcare apar atunci când sistemul nervos central primește mesaje contradictorii de la sistemele senzoriale: urechea internă, ochii, receptorii de presiune ai pielii și receptorii senzoriali ai mușchilor și articulațiilor.

De exemplu, atunci când o persoană stă pe o barcă sau într-o mașină (și nu se uită pe fereastră), urechea internă simte mișcarea în sus și în jos, la stânga și la dreapta, însă ochii văd o imagine statică. Se presupune că acest „conflict” dintre mișcările percepute de cele două simțuri provoacă răul de mișcare.

Simptomele supărătoare ale răului de mișcare se opresc de obicei atunci când mișcarea care le provoacă încetează. Acest lucru nu este însă întotdeauna adevărat. Există oameni care rămân cu simptomele chiar și după câteva zile de la finalizarea călătoriei. Există, însă, remedii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor de rău de mișcare:

Priviți către linia orizontului

Una dintre cele mai cunoscute recomandări este să priviți pur și simplu pe geamul vehiculului aflat în mișcare spre orizont în direcția de deplasare. Acest lucru ajută la reorientarea simțului interior al echilibrului.

Țineți ochii închiși și încercați să dormiți

Pe timpul nopții sau dacă vă aflați într-o navă de croazieră fără ferestre, poate fi util să închideți ochii sau, dacă puteţi, să încercați să dormiți. Acest lucru ameliorează diferența de percepție dintre ochi și urechea internă.

Mestecați gumă

O metodă simplă de a ameliora răul de mașină este mestecatul. Guma de mestecat are o eficacitate nemaipomenită de reducere a simptomelor răului de mașină.

Guma de mestecat, cu toate acestea, nu este singurul lucru care se poate mesteca pentru a ameliora efectele ușoare ale rău de mașină. Puteți la fel de bine să mâncați dulciuri pentru a ameliora simptomele răului de mișcare.

Luați o gură de aer proaspăt

Aerul proaspăt și rece poate ameliora ușor răul de mișcare. Dacă vremea nu vă permite acest lucru, întoarceți orificiile de ventilație către față sau încercați să folosiți un ventilator portabil care să vă sufle aer în față.

Ascultați muzică sau purtați o conversație

Porniți radioul sau începeți o conversație pentru a vă muta atenția de la starea de rău. S-ar putea să vă distrageți suficient de mult pentru a vă simți mai bine.

Evitați privitul în ecrane

Persoanele care au rău de mișcare pot avea dificultăți în a citi cărți sau diverse texte pe diferite dispozitive. Acest lucru se întâmplă din cauza deconectării senzoriale dintre urechea internă și ochi. Deci, dacă vă concentrați pe un lucru aflat aproape, vă puteți agrava simptomele.

Ghimbirul

S-a descoperit că ghimbirul ajută la ameliorarea senzaţiei de rău de mișcare. Acesta este disponibil sub formă de tablete sau natural.

Presopunctura

Specialiștii în presopunctură lucrează cu aceleași puncte folosite în acupunctură, însă stimulează aceste locuri de vindecare prin apăsarea cu degetele, spre deosebire de acupunctură, care implică introducerea unor ace fine în puncte-cheie. Unele studii sugerează că presopunctura poate ajuta la reducerea simptomelor răului de mișcare în același mod ca și acupunctura, deși dovezile nu sunt clare.

Cu toate că remediile la domiciliu sunt eficiente, medicamentele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a preveni răul de mișcare.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies