fbpx
Acasa FamiliePsihologie 10 motive să lupți cu viața

10 motive să lupți cu viața

Autor: Alexandra Ion
1 comentariu 112 vizualizari 7 minute timp estimat

Calea mai grea este să lupți cu viața. Greu, dar frumos. Renunțarea este calea cea mai ușoară. Este drumul bine luminat, care pare să ofere o scurtătură atrăgătoare în fața provocărilor și a efortului. Însă, cu toate acestea, calea mai grea, cea a luptei cu viața, trebuie să fie prima alegere. De faptnu cu viața lupți, ci cu limitele tale. Este varianta cu obstacole, cu momente de îndoială și epuizare, dar și cu clipe de triumf. Este o călătorie complexă, deloc  ușoară, dar care este profund frumoasă și plină de învățăminte.

Această cale ne împinge să ne confruntăm cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru în moduri pe care nu le-am crezut posibile. Este o călătorie a autodescoperirii și a creșterii personale, în care fiecare pas este o lecție și fiecare obstacol este o oportunitate de a crește și de a deveni mai puternic.

Astfel, în această lume plină de provocări și incertitudini, am compilat o listă de 10 motive puternice pentru a îmbrățișa această luptă cu viața și pentru a ne strădui să ieșim la lumină. Aceste motive sunt ancorate în esența umană și în potențialul nostru de a depăși orice obstacol sau adversitate.

1. Ești în viață, ești dator să lupți cu viața

Acesta este un mare câștig. Orice altceva poate trece pe planul doi. Dacă din cele mai diferite motive pierzi tot, simplul fapt că ești vie și sănătoasă este suficient pentru a merge mai departe. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat sau cât de mari sunt eforturile pe care trebuie să le faci, simplul fapt că ești în viață este o dovadă că lupți cu viața și o garanție că poți să o iei de la început.

2. Depinde (doar) de tine

Ești singura care poate face alegerea între a renunța sau a merge mai departe. Luptă pentru visele tale. Eu cred că visele și dorințele mari pe care fiecare le avem, vise și dorințe care îți par irealizabile, le ai tocmai pentru există în tine resursele necesare pentru a le îndeplini. Niciodată visele și dorințele nu sunt peste puterile tale. Și nu, nu este poezie!

3. Toate resursele (doar) sunt în tine

Marea greșeală a oamenilor care eșuează este aceea că își doresc totul dintr-o dată. Fiecare lucru se construiește încet, cu migală și cu răbdare. Nici Dumnezeu nu a făcut lumea într-o zi. Până și El a avut nevoie de șase zile! Prin urmare, nu renunța la ceea ce vrei doar pentru că aparent „nu se poate”. Dacă există voință, există o cale. Întotdeauna.

4. Nu regreta nimic din ceea ce faci

Nimic nu este ușor de făcut. Nimic nu vine pe tavă. În condițiile acestea, erorile, greșelile și eșecurile fac parte din poveste. Nu regreta nimic din ceea ce ai făcut, atâta vreme cât poți merge mai departe.

5. Succesul este minunat

Gustul și bucuria succesului sunt în măsură să șteargă toate dificultățile și toate eforturile. Este mai mult decât o simplă recompensă pentru eforturile noastre. Este o experiență profundă, plină de bucurie și satisfacție, care ne încarcă sufletul și ne motivează să mergem mai departe. Dacă vrei să te bucuri de succesul tău, trebuie să lupți până la capăt. Succesul este mereu punctul final și momentul în care poți începe o nouă experiență!

Gustul dulce al succesului este ca o revigorare pentru spiritul nostru, o confirmare a potențialului nostru și a capacitatii noastre de a depăși orice provocare. Prin perseverență și angajament, ajungem să gustăm din roadele muncii noastre și să ne bucurăm de reușitele noastre, întăritându-ne astfel convingerea că putem atinge orice obiectiv ne-am propus.

6. Învață în continuu să lupți cu viața

Eșecurile și insuccesele au marea calitate de a veni la pachet cu prețioase lecții de viață. Aceste lecții de viață sunt însă și tot atâția pași spre succes. Fără eșec, succesul nu poate exista, pentru că doar dificultățile sunt cele care te pot ajuta să înveți toate lecțiile necesare pentru a reuși. Sună pompos? Deloc! Aceasta este realitatea. Priveste în urma ta și ai să vezi că până la succes ai avut de trecut obstacole, iar acestea sunt cele care te-au dus la succes.

7. Gândește pozitiv și nu pierde niciodată încrederea în tine

Spune-ți mereu „pot”, în loc de „nu pot”, chiar dacă este evident că ceea ce faci este greu, dificil și complicat. Nu renunța, perseveră, ia-o de la capăt de câte ori este nevoie.

Puterea gândirii pozitive este remarcabilă și poate influența semnificativ cursul vieții noastre. Atunci când ne concentrăm asupra aspectelor pozitive și ne îndreptăm atenția spre soluții și posibilități, deschidem uși către succes și fericire. Este esențial să ne repetăm mereu că suntem capabili și că putem depăși orice obstacol care ne iese în cale. Încrederea în sine este cheia care deblochează potențialul nostru și ne dă curajul să ne confruntăm cu orice provocare. Prin perseverență și un mindset pozitiv, putem depăși orice obstacol și să ne împlinim aspirațiile și visele.

8. Inspiră și inspiră-te

Totul în jur este cauza și efect în egală măsură. Ceea ce te influențează pe tine este efectul altor decizii, iar ceea ce faci tu îi influențează pe alții. Cu alte cuvinte, nimic nu este întâmplător și totul are o explicație. În consecință, totul poate fi schimbat, modificat și pus pe făgașul pe care îl vrei.

9. Este destinul tău

Tot ceea ce faci este parte din construcția pe care o faci pentru destinul tău. Deci tot ceea ce faci, faci pentru tine. Uneori, aparent, muncești doar pentru alții. În fapt, fiecare efort este unul în folosul tău.

10. Munca este o fericire

Probabil că vor fi mulți cei care mă vor contrazice, dar cu toate acestea repet: munca este o fericire pentru că tot ceea ce te bucură vine în urma muncii tale. Să știi că tot munca este și construirea unei relații, și creșterea unui copil, dar și a face o prăjitură. În plus, doar acționând, muncind și implicându-te poți realiza ceea ce vrei.

👉 Inteligența emoțională. Ce este, cum te ajută și cum o dezvolți

În concluzie: lupta cu viața pentru că asta este principalul scop pe care îl avem.

Sursa foto: http://www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie a revistei este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro