fbpx
Acasa Frumusețe Bretonul în 2024

Bretonul în 2024

Un trend etern sau doar în trecere?

Autor: Mihaela Rada
0 comentariu 163 vizualizari 5 minute timp estimat

În lumea modei, tendințele se schimbă constant, iar coafurile nu fac excepție. O întrebare frecventă în rândul consumatorilor de trenduri pentru frumusețe este dacă bretonul în 2024 rămâne în vogă. Am întrebat specialiștii El Studio dacă această tunsoare este încă în tendințe sau a devenit doar o amintire a unor epoci trecute.

 

Istoria bretonului

Bretonul a avut o prezență semnificativă în istoria modei. Patentat din Franța, bretonul a devenit un element iconic al coafurilor din anii ’60 și ’70 si s-a remarcat pentru versatilitatea sa și capacitatea de a accentua caracteristicile faciale. În anii ce au urmat, a devenit subiectul unor dezbateri privind relevanța sa în lumea contemporană a modei.

Cu toate acestea, există dovezi arheologice care sugerează că bretonul era o formă populară de coafură încă din timpul Egiptului Antic, aproximativ 3.500 î.Hr. Atât bărbații, cât și femeile din acea perioadă purtau bretonuri scurte. În Roma Antică, bretonul era asociat adesea cu o anumită clasă socială sau cu anumite grupuri de oameni, cum ar fi sclavii sau gladiatorii, care și-l tundeau pentru a-și distinge apartenența la un anumit grup.

În Evul Mediu, bretonul a cunoscut o perioadă de popularitate, fiind purtat atât de bărbați, cât și de femei. Stilurile de breton puteau varia de la bretonuri lungi și încâlcite până la bretonuri scurte și drepte. În timpul Renașterii și în Epoca Victoriană, bretonul a fost purtat mai ales de către femei. În acea perioadă, bretonul era adesea parte a unei coafuri elaborate, fiind aranjat în diverse forme și stiluri.

Bretonul a cunoscut o popularitate continuă și în secolul XX, cu diferite tendințe și stiluri care au venit și au plecat. De exemplu, bretonul scurt și drept a fost la modă în anii ’20, în timp ce bretonul lung și încâlcit a fost popular în anii ’60.

În prezent, bretonul rămâne un element de coafură popular și versatil, fiind purtat în diverse stiluri și lungimi de către bărbați și femei deopotrivă. Tendințele moderne în coafură aduc mereu noi interpretări ale bretonului, de la bretonuri franjurate și scurte până la bretonuri lungi și laterale.

 

Vocile specialiștilor privind bretonul în 2024

Potrivit coaforilor și stiliștilor de top din industrie, bretonul nu a dispărut cu totul din peisajul modei. Cu toate acestea, trendurile recente sugerează o evoluție a formelor de breton, adaptându-se la noile cerințe ale esteticii moderne. Bretonul clasic este înlocuit tot mai des cu variante mai subtile sau creative, precum bretonul tip cortină sau bretonul lateral.

bretonul in 2024

Bretonul în 2024, stiluri în tendințe 

Tendințele în coafură și stil se schimbă în mod constant și sunt influențate de diverse factori, cum ar fi cultură, moda, preferințele individuale și influenceri din industria modei și frumuseții. Cu toate acestea, iată  câteva trenduri generale și stiluri care sunt încă populare pentru breton.

 

Bretonul în 2024 este o soluție care te poate avantaja chiar și atunci când porți tunsori cu părul scurt.

Bretonul cortină

Inspirat de eleganța anilor ’90, bretonul de tip cortină a devenit extrem de popular în 2024. Caracterizat prin șuvițe subțiri care cad lejer pe frunte, acest stil adaugă un aer retro, într-un mod proaspăt și modern.

Bretonul lateral asimetric

O altă variantă în trend este bretonul lateral, care adaugă un element de asimetrie coafurii. Cu ajutorul acestei tehnici se obține o estetică modernă, sofisticată.

Bretonul subțire-fringe

Bretonul fringe este alegerea potrivită pentru cei care doresc să adopte o abordare mai minimalistă. Cu șuvițe delicate și ușoare, acest stil oferă un aspect proaspăt și natural.

În ciuda unor îndoieli privind popularitatea sa continuă, bretonul nu a dispărut în totalitate din sfera modei în 2024. Cu toate acestea, este clar că a suferit o transformare și a fost adaptat pentru a se potrivi cu gusturile și tendințele actuale. Cu variante moderne și creative, el continuă să fie o opțiune viabilă pentru cei care doresc să își exprime personalitatea și să adopte un stil unic.

Îți iubești parfumul! Te reprezintă, te încurajează, te face să te simți bine în pielea ta. Cum alegi produsele cosmetice pentru ca parfumul tău să persiste mai mult?

 

Foto și informații: El Studio

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies