fbpx
Acasa Promo Decembrie de Poveste pentru publicul Operei Comice pentru Copii

Decembrie de Poveste pentru publicul Operei Comice pentru Copii

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 83 vizualizari 10 minute timp estimat

Instituția din Calea Giulești nr. 16 se pregătește de încheierea anului 2023 într-un mod cât se poate de ofertant pentru spectatori: 11 spectacole inedite cu cai, desfășurate în aer liber, în premieră absolută în repertoriul Operei Comice pentru Copii, 2 proiecții ale celor mai iubite filme de iarnă, 3 spectacole programate între Crăciun și Revelion și 4 premiere în aplicația de video streaming dedicată. În plus, OCC a dat startul și la înscrierile pentru un nou semestru la Atelierele „Micul Artist”, continuă Atelierele Bubu pentru grupa de vârstă 0-3 ani, iar până pe 30 decembrie își întâmpină publicul și la Târgul Poveste de Crăciun.

Basme cu cai în Povestea de Crăciun – în premieră  la Opera Comică pentru Copii

În perioada 15-23 decembrie 2023, OCC prezintă publicului un concept de divertisment urban inedit, intitulat „Basme cu Cai”, care aduce în prim-plan acțiunea legendară a poveștii Zăpezii și a vântului de iarnă, Crivățul. Spectacolul are loc în Grădina Operei Comice pentru Copii, un spațiu special amenajat pentru acest eveniment, oferind o experiență de 30 de minute în care cele două elemente, Zăpada și Crivățul, se întâlnesc pentru a crea tablouri fascinante. Inițiat de cascadorul Vali Vasilescu, cunoscut pentru colaborările sale în producții de amploare precum „Cold Mountain” și „The Three Musketeers”, spectacolul „Basme cu Cai în Povestea de Crăciun” reprezintă o realizare de excepție, aducând povestea la viață prin scenarii captivante și o echipă de cascadori, actori și tehnicieni de elită. Vali Vasilescu, unul dintre cei mai mari cascadori români, recunoscut pentru contribuțiile sale în industria cinematografică internațională, oferă publicului o incursiune în viața sa de poveste, marcând astfel debutul acestui eveniment unic la Opera Comică pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Mai mult, în zilele de 16 și 17 decembrie, în intervalul orar 11-16, copiii au ocazia să se plimbe cu cai și ponei din Basme, în Grădina OCC. O plimbare costă 5 tichete, disponibile de la Magazinul OCC din incinta Târgului Poveste de Crăciun.

Poveste de Crăciun – 8 reprezentații sold sold out din octombrie

În fiecare an, regizorul Cristian Mihăilescu oferă în dar spectatorilor Operei Comice pentru Copii o „Poveste de Crăciun” emoționantă, menită să îi apropie atât pe copii, cât și pe părinți de valori precum generozitatea, empatia și bunătatea, în spiritul sărbătorilor de iarnă. „Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic ce reunește pe scena Operei Comice pentru Copii nume mari din artele spectacolului și nu numai. Publicul are ocazia să ia parte la momente cu artiști lirici și balerini ai instituției din Calea Giulești nr. 16, dar și cu mulți invitați surpriză! Anul acesta, biletele la cele 8 reprezentații programate în perioada 16-21 decembrie 2023 s-au epuizat cu câteva luni în avans, datorită tuturor spectatorilor care știu deja că dacă e decembrie, e Poveste de Crăciun la Opera Comică pentru Copii.

Cinema în Povestea de Crăciun – proiecții de filme în Sala Mare

Pe lângă spectacolele din stagiune, în luna decembrie Sala Mare găzduiește și proiecții de filme. Programul din ultimul weekend include două titluri foarte apreciate de copii: „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri” (16 decembrie, ora 13:30, dublat) și „Frozen (Regatul de Gheață” (17 decembrie, ora 13:30, dublat). Biletele pentru filmele de la Opera Comică pentru Copii au preț promoțional, de 15 lei, și sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

„O noapte la Veneția” între Crăciun și Revelion

La spectacolul de operetă „O noapte la Veneția”, pe muzica lui Johann Strauss-fiul, se cântă, se dansează și se râde cu poftă. „O noapte la Veneția”, o lucrare mai puțin cunoscută publicului din România, a devenit la Opera Comică pentru Copii un spectacol fastuos, dedicat iubitorilor de teatru, indiferent de vârstă. Povestea a fost adaptată pentru copii de către regizorul Cristian Mihăilescu și echipa sa, care au redus partitura și textul astfel încât acțiunea să fie simplificată și accesibilă tuturor. Subiectul este centrat pe sosirea Ducelui de Urbino la Veneția, prilej cu care o pescăriță și o cameristă reușesc să obțină funcții importante pentru iubiții lor. Ultimele bilete pentru cele trei reprezentații programte pe 27, 28 și 29 decembrie 2023 sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Premierele anului 2023, disponibile în Aplicația Opera Copiilor

Opera Comică pentru Copii a pregătit cadouri și pentru publicul care nu reușește să ajungă anul acesta la sediul din Calea Giulești nr. 16. Luna aceasta, familiile de români de pretutindeni au ocazia să se bucure în aplicația Opera Copiilor de cele mai noi patru producții ale Operei Comice pentru Copii! Odată apărute în aplicație, spectacolele au câteva zile de gratuitate pentru oricine dorește să le urmărească, apoi sunt disponibile doar abonaților. În funcție de abonamentul ales, costul este de maxim 1 leu/zi. Detalii și planuri de abonare sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul aplicației: app.operacomica.ro/join. Astfel, pentru toți copiii și părinții curioși în legătură cu producțiile Operei Comice pentru Copii și care nu au reușit să ajungă într-una dintre cele trei săli din Calea Giulești nr. 16, luna aceasta au ocazia să vizioneze din confortul casei lor cele patru premiere care au fost incluse în repertoriu în 2023:

  • musicalul Erus și Valea Recunoștinței, regia Ana Crăciun-Lambru (premiera în aplicație: 1 decembrie 2023)
  • musicalul Heidi, regia Claudia Ciobanu (premiera în aplicație: 6 decembrie 2023)
  • baletul Lacul lebedelor, regia și coregrafia Andreea Soare (premiera în aplicație: 24 decembrie 2023)
  • opera Elixirul dragostei, regia Cristian Mihăilescu (premiera în aplicație: 31 decembrie 2023)

Înscrieri la Atelierele „Micul Artist”

În perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2024, Opera Comică pentru Copii organizează preselecții pentru toate cursurile Atelierelor „Micul Artist”, urmând ca până pe 1 iunie 2024 să aibă loc 15 întâlniri săptămânale pentru fiecare curs în parte, online sau la sediu, în funcție de atelierul sau atelierele alese. Taxa de participare este de 450 lei/modul, achitată până pe  februarie 2024.

Părinții interesați pot completa formularul disponibil pe site-ul proiectului, la adresa ateliereocc.ro/inscriere-ateliere/. După trimiterea electronică a formularului, copiii sunt așteptați direct la preselecția de la atelierul dorit, conform programului afișat pe site. În fiecare an, Opera Comică pentru Copii se străduiește să îmbunătățească oferta de cursuri, ținând cont atât de sugestiile părinților, cât și de dorințele copiilor.

Atelierele Bubu, numai pentru bebeluși și părinții lor

Din luna octombrie 2023, Opera Comică pentru Copii vine în atenția publicului cu un program educativ inovator, adresat, în premieră, copiilor de 0-3 ani și părinților lor. În fiecare dimineață, de luni pană vineri, sunt organizate Atelierele Bubu în incinta instituției, pe Calea Giulești nr. 16. Oferta de activități a lunii decembrie include șase tipuri de ateliere la care părinții sunt invitați să participe alături de copiii lor: de muzică, de educație emoțională timpurie, messy creative, somn bun, de nutriție și psihonutriție pediatrică și primul meu club de lectură. Fiecare atelier în parte îi ghidează atât pe cei mici, cât și pe părinți să-și însușească diverse tehnici de dezvoltare personală prin joacă, dar și informații extrem de utile pentru această primă etapă a vieții. Informații suplimentare despre fiecare atelier în parte, precum și biletele disponibile se regăsesc pe site-ul proiectului, la adresa magazinulocc.ro/categorie/atelierele-bubu/.

 

Târgul Poveste de Crăciun, deschis până pe 30 decembrie 2023

Decembrie de Poveste alături de Opera Comică pentru Copii include cel puțin o vizită la târgul cu tematică de iarnă amenajat în incinta instituției. Până pe 30 decembrie, pe Calea Giulești nr. 16, are loc Târgul Poveste de Crăciun, după următorul program:

V: 16:00 – 21:00
S-D: 10:00 – 21:00

* 16:00-21:00, în perioada 18-21 decembrie:
* 10:00 – 21:00, în zilele de 26, 27, 28, 29 și 30 decembrie
* închis, în zilele de 24 și 25 decembrie

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies