fbpx
Acasa Relații și sex Ce influență are dispoziția ta în viața sexuală

Ce influență are dispoziția ta în viața sexuală

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 122 vizualizari 6 minute timp estimat

Ce te excită? Ce anume îți taie cheful? Atunci când vine vorba despre viața sexuală, răspundem acestor întrebări referindu-ne la preferințele noastre (de exemplu: „Îmi place să citesc povești erotice” sau „îmi place să vorbim murdar”). Este mai puțin probabil să răspunzi pe baza stării tale emoționale.

Dar adevărul e că sentimentele sunt îndeajuns de puternice pentru a avea un rol de acceleratori sau inhibitori ai excitației – pot să te facă să fii mai receptivă la ideea de a face sex cu partenerul tău sau să refuze orice urmă de poftă de sex. Acestea pot funcționa atât la nivel subtil, cât și la modul evident: o ședință nasoală la serviciu te poate face să n-ai niciun chef de sex; o seară în oraș cu prietenele tale te poate face să tânjești după o partidă. Iată cum cinci feluri de emoții banale pot avea impact asupra vieții tale intime.

Când ești fericită

O partidă de sex între tine și partenerul tău, după ce veți fi luat o decizie importantă, pozitivă, precum cea de a vă muta împreună sau de a adopta un animal de companie, este de obicei mai intensă decât una obișnuită. Asta se întâmplă fiindcă amândoi experimentați un nivel ridicat de încredere în legătura voastră, iar atunci când te simți atât de conectat, fiecare atingere sau sărut va fi încărcat cu extra-senzualitate.

Același lucru este valabil dacă, independent de partenerul tău, pur și simplu ești fericită pentru că ai înregistrat un succes important în viață. Acea bucurie îți poate spori stima de sine și te poate face să te simți mai sigură pe tine în așternut. Atunci când te  simți  merituoasă, radioasă și acceptată, tot ce experimentezi în mod obișnuit în materie de intimitate fizică poate deveni și mai intens.

… Furioasă

Nu e nicio surpriză că nervii îi pot determina pe mulți să-și respingă partenerii. Dar un pic de furie poate avea un efect neașteptat: te poate îmboldi și încuraja să fii mult mai directă cu iubitul tău, atât în interiorul cât și în afara dormitorului. Dacă tinzi să fii genul agreabil, diplomat, în situațiile de zi cu zi , te poți simți eliberată de nevoia de a te purta frumos  atunci când te scoate cineva din sărite. Asta te poate ajuta să fii mult mai concentrată pe tine, și-ți va fi mai ușor să-i spui partenerului tău exact ceea ce vrei sau ți-ai dori pentru a experimenta plăcere.

…Zăpăcită

Atunci când ești aeriană sau n-ai nicio grijă, ai un fel de ușurință ce-ți permite să faci chestii pe care în mod normal nu le-ai face. Când vine vorba despre sex, acest sentiment poate crea un spațiu grozav de eliberator, care-ți permite să fii mai deschisă către noi experimente, gen să încerci o nouă poziție sau să transpui o fantezie în realitate.

Sminteala asta te poate elibera de normele sexuale și îți va reaminti să nu iei totul într-atât de serios. Totodată, introduce și un „ca și cum” în relația ta intimă – în care nimic nu poate fi luat la valoarea reală. Chiar dacă faceți un joc de roluri sau vă dezmierdați cu vorbe, vei putea astfel deschide ușa către noi laturi ale personalității tale, iar asta ar putea adăuga o nouă dimensiune vieții tale sexuale.

… tulburată

După o zi istovitoare, vrei ca partenerul tău să te țină pur și simplu în brațe sau să te lase să iei o gură de aer. Poate că nu mai ai suficientă energie pentru sex – dar tot tânjești după tandrețe, afecțiune, atingere. E perfect în regulă. Am și eu clienți care, după ce au fost supuși stresului major, își spun „am nevoie doar de o partidă fulger, de 10 minute, ca să pot dormi bine.” Și asta e normal. În astfel de cazuri, poți avea parte de o partidă de sex mult mai intensă, la obiect, cu partenerul tău, care să înlăture tensiunea și să te relaxeze.

… tristă sau singură

Să zicem că te simți izolată de prieteni sau colegi sau crezi că nimeni nu dă doi bani pe ce ai și tu de spus. În astfel de situații, s-ar putea să-ți dorești să petreci timp cu cineva care este super-atent la tine. Poate că asta n-o să ducă neapărat către un orgasm cutremurător, dar te poate încuraja să fii mai receptivă la mângâierile partenerului tău pe canapea și să-i ceri să îți maseze spatele sau să se joace cu părul tău. Aceste momente dulci, tandre, sunt pline de însemnătate și pot contribui la partea afectivă a relației voastre.

…calmă

Atunci când te simți liniștită, te simți mult mai bine în pielea ta, ceea ce te poate face să fii mult mai dezinhibată. Nu te critici și nu te subestimezi permanent, ci ai un simț sănătos al dreptății, iar asta te poate face să te simți incredibil de sexy și de receptivă la plăcere și conectare fizică. Atunci acționezi dintr-o poziție de siguranță, ai șanse sporite să faci abstracție de orice altceva din viața ta și să te bucuri din plin de o partidă de sex.

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies