fbpx
Acasa Lifestyle Top filme de dragoste pe care trebuie să le vezi

Top filme de dragoste pe care trebuie să le vezi

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 311 vizualizari 8 minute timp estimat

Peisajul cinematografic din 2023 a fost o încântare absolută pentru genul romantic. Iar asta justifică de ce un top filme de dragoste poate fi o binevenită evadare. Și oamenilor mari le plac poveștile, pentru că mereu poveștile – a se citi filme de dragoste – au acel ceva, care te inspiră, te mobilizează, îți dă idei sau te pune în ordine pe tine, cu tine. Iar acestea toate sunt doar beneficii. 

Am alcătuit o listă, care se dorește un top filme de dragoste, dar cu o importantă notă subiectivă pentru că, fiecare dintre noi se raportează diferit la istoria pe care filmul o spune. Am optat pentru filmele complexe, care reușesc prin scenariu și interpretare să facă parte din realitate, să fie adevărate și sincere. Un top filme de dragoste în care să ne putem oglindi, pentru că dragostea, în ciuda a tot și a toate, este esența la care ne întoarcem și de care avem nevoie. 

Fără resentimente (No Hard Feelings) a fost lansat în iunie 2023. Printre protagoniști: Jennifer Lawrence, Ebon Moss-Bachrach, Natalie Morales, Matthew Broderick, Laura Benanti. Deși poate fi inserat și în topul celor mai bune filme de comedie „No Hard Feelings” urmărește o femeie de 30 de ani care lucrează ca șofer Uber și barman în Montauk, NY, care primește o propunere cel puțin bizară, undeva la limită – să se întâlnească cu un adolescent de 19 ani, incomod din punct de vedere social, și să-l scoată din bula lui în schimbul unei mașini. 

Roșu, alb și albastru regal (Red, White & Royal Blue)  are în distribuție pe Uma Thurman, Sarah Shahi, Nicholas Galitzine, Stephen Fry. Filmul este o ecranizare a romanului cu același titlu al lui Casey McQuiston (tradus și la noi) și spune o poveste atipică care redefinește stereotipurile. Mai mult, filmul explorează complexitățile iubirii dincolo de dimensiunile sociale și culturale. 

Dragoste la prima vedere (Love at First Sight), a fost lansat în septembrie 2023, având în rolurile principale pe Haley Lu Richardson, Ben Hardy, Rob Delaney, Jameela Jamil. Povestea este simplă la început și se complică în timp. Totul începe cu un zbor pierdut, un telefon descărcat și se transformă într-o poveste de dragoste în care destinul are un cuvânt important de spus. 

filme de dragoste

Rye Lane – este o aventură plină de culoare la Londra. Rye Lane Market este zona comercială din Peckham, cu peste 50 de magazine sub același acoperiș. Filmul urmărește interacțiunea dintre doi tineri, Yas și Dom și traseul lor, o zi întreagă prin sudul Londrei, prilej de rememorare a amintirilor și de creare a altora, poate mai puternice. Filmul este un debut regizoral elegant și frumos, astfel că numele lui Raine Allen-Miller – regizorul filmului – poate fi ținut minte. David Jonsson și Vivian Oparah sunt uluitori în rolul lui Dom și Yas. Pentru a rezuma, Rye Lane este versiunea londoneze a lui Richard Linklater Before Sunrise.

Suflet pereche (Soulmate) – este o poveste de dragoste regizată de Min Yong-Geun. Filmul relatează prietenia dintre Ahn Mi-so și Go Ha-eun, două fete născute în 1988 care își promit una alteia să nu se despartă niciodată. Evident că realitatea va fi cu totul alta, iar de aici și intriga filmului care duce cele două personaje feminine prin toate stările de la euforie și inocență la tristețe și înstrăinare. 

Pasaje (Passages) îi are în rolurile principale pe Franz Rogowski, Ben Whishaw și Adèle Exarchopoulos exact protagoniștii care formează un triunghi amoros. Passages spune povestea intimă a unui cuplu gay a cărui căsătorie trece printr-o perioadă dificilă când unul dintre ei începe o aventură cu o femeie. Filmul evoluează pe principiul bulgărelui de zăpadă, iar deznodământul, deși pare previzibil, nu e!  

Joc cinstit (Fair Play) a fost lansat în octombrie 2023. Distribuția îi cuprinde pe Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastian de Souza. Filmul începe lent cu armonia unui cuplu proaspăt logodit, care nu par să se sature unul de celălalt, dar care încalcă politica companiei și lucrează în același trust. Fair Play este încântător de tensionat și distractiv și vorbește despre mituri, prejudecăți, dar și despre dragostea modernă, care trebuie să treacă peste testele dure ale competiției profesionale. 

👉 Poți învăța și de la personajele din filme cum construiești un brand personal

Joyland este un film regizat de Saim Sadiq, un nume care poate fi urmărit și care vine cu un stil cinematografic proaspăt și orginal. Filmul te va ajuta să înțelegi tiparele tradiționale ale unei familii pakistaneze prin ochii lui Haider, fiul cel mic. Filmul a fost cotat ca fiind o adevărată capodoperă cinematografică, mai ales pentru că ceea ce spune pelicula este mult mai mult decât ceea ce se vede.  Cu ajutorul numeroaselor sale personaje, filmul înfățișează frământările interioare ale membrilor unei familii forțați să se conformeze regulilor nerostite. 

În bătaia focului (Afire). Regizorul german Christian Petzold, care și-a găsit un loc pe hartă cu filme precum Barbara și Phoenix, transpune în imagini o dramă romantică în care doi prieteni și o tânără superbă trebuie să înfrunte nu doar un incendiu devastator de pădure dar și limitele relațiilor dintre ei. Decorul și stilul de filmare contemporan, fac din această poveste una memorabilă. 

Caftanul Albastru (The Blue Caftan) un film dramă, în limba arabă, regizat de Maryam Touzani, urmărește personajul principal și afacerea familiei începând din momentul în care un eveniment neașteptat dă toată rutina familiei peste cap. Filmul este curajos pentru că pune în discuție trăsături umane, complet inacceptabile în lumea arabă. Filmul este și amuzant, și trist, și dureros, dar și plin de speranță, pentru că prezintă dragostea fizică ca fiind o sărbătoare a iubirii. 

Frunze căzătoare (Fallen Leaves). Dincolo de povestea acestui film, Fallen Leaves este dovada că producțiile europene sunt infinit mai aproape de realitatea de zi cu zi, astfel că ne regăsim ușor în poveștile personajelor principale. Frunze căzătoare este o comedie romantică fermecătoare regizată de Aki Kaurismäki, care o urmărește pe Ansa, o lucrătoare de supermarket singuratică care are un câine maidanez, sortează deșeurile reciclabile și se uită la televizor. Totul devine altfel când întâlnește un alcoolic singuratic. 

👉  Filmul este considerat o soluție eficientă în terapia depresiei de după sărbători

Filmele rulează în cinematografe sau sunt disponibile pe rețelele de streaming.  Revenim luna viitoare cu o nouă selecție de top filme de dragoste care să te inspire.

Sursa foto:123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies