fbpx
Acasa Cross Posts Horoscopul săptămânii 24-30 iunie 2024. Saturn retrograd

Horoscopul săptămânii 24-30 iunie 2024. Saturn retrograd

0 comentariu 599 vizualizari 11 minute timp estimat

Horoscopul săptămânii 24-30 iunie 2024 este sub semnul lui Saturn retrograd. În  haosul general pe care nimeni nu-l poate contesta și care se desfășoară spectaculos în jurul nostru vom avea parte de 7 zile de liniște. După momentul de glorie al săptămânii trecute, cât am depășit cel mai înalt punct al soarelui pe boltă – Solstițiul, și după monumentala și spectaculoasa Lună Plină în Capricorn, primim o binemeritată pauză. 

Indiferent cât de nebun ar părea lumea din exterior, indiferent cât de nebune și uluitoare știrile par să fie, indiferent cât de frenetic și agitat ar putea fi programul tău în ultima vreme, săptămâna aceasta aduce liniștire și o profundă ancorare în eul personal al fiecăruia. Efectul este datorat colaborării dintre Mercur, care guvernează comunicarea, și Saturn, planeta maturității, a ordinei și angajamentului.

Efectele astrale se transformă în emoții. Luăm decizii emoționale, avem momente emoționale, expresii emoționale care vor calma spiritele, ne vor liniști. 

Aspecte pozitive/negative ale săptămânii 24-30 iunie 2024, cu Saturn retrograd

Saturn intră în retrogradare săptămâna aceasta. Va rămâne așa până la finele lunii iulie. Senzația pe care o va genera este aceea de vacanță. Sunt ridicate, anulate sau temperate toate presiunile care ne apasă, căpătăm libertate de decizie, suntem degajați și, foarte important, avem inițiativă. 

Mercur, în schimb este în poziția sa cea mai vulnerabilă din punct de vedere emoțional, și anume în casa Racului, amplificând sentimente, emoții și punând accent pe comunicarea personală. 

Colaborarea lui Mercur cu Saturn ne oferă un accentuat simț al solidității, aduce informații utile amintiri, gânduri și idei materializabile, bune, utile pentru viitorul fiecărui nativ. Totuși, unele dintre deciziile pe care le luăm sunt emoționale. 

Dat fiind că efectul retrogradării lui Saturn este minim, și că mersul retrograd impune restricții sau blocaje, primim informații care ne limitează. Beneficiul este că avem ocazia de a ști unde suntem, care ne este potențialul, ce putem și ce care ne sunt limitele. 

Beneficiile săptămânii sunt obținerea de certitudini, un confort special dat de „asta este ceea ce știu”. Spre sfârșitul săptămânii, Mercur are un aspect de oportunitate, un sextil, cu Uranus care va avea un efect liberator.

Gândul săptămânii: O altă perspectivă asupra realității. 

Saturn retrograd – efecte 

Retrogradarea lui Saturn în zodia Peștilor în perioada iunie-iulie 2024 poate aduce și avantaje, în special pentru nativii din Pești și pentru cei cu ascendentul în Pești. În general, retrogradarea lui Saturn este percepută adesea ca o perioadă de reflectare, reevaluare și consolidare a lecțiilor învățate în trecut. Efectele momentului, care vor avea impact asupra tuturor sunt: 

  1. Reflecție și reevaluare – Este o perioadă favorabilă pentru a reflecta asupra responsabilităților noastre, asupra structurii și ordinei din viața noastră și pentru a evalua cum am gestionat aceste aspecte în trecutul recent.
  2. Reorganizarea planurilor – Retrogradarea lui Saturn îndeamnă la reevaluare și ajustarea obiectivelor. Ne putem reînnoi angajamentele sau consolida planurile pentru viitor.
  3. Învățăminte și maturizare – Saturn  retrograd oferă lecții dure, cu maturizare și cu responsabilități crescute. Este un moment potrivit pentru a învăța din greșelile trecute și pentru a ne asuma responsabilitățile cu mai multă maturitate.

Saturn este asociat cu maturitatea, înțelepciunea și învățămintele dobândite prin experiențe grele. Retrogradarea poate consolida aceste calități și poate ajuta nativii să se dezvolte pe plan personal și profesional.

  1. Restricții și blocaje – În perioada retrogradării, putem simți că întâmpinăm mai multe obstacole sau că suntem constrânși de reguli și de circumstanțe restrictive. Este important să gestionăm aceste momente cu răbdare și să avem încredere că, pe termen lung, aceste restricții ne pot ajuta să ne consolidăm și să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important.
  2. Rezolvarea și clarificarea problemelor nerezolvate – Saturn retrograd poate aduce în prim-plan aspecte nerezolvate sau neclarificate din trecut. Acest lucru oferă oportunitatea de a le aborda și rezolva în mod eficient, contribuind astfel la eliberarea de blocaje și la avansarea pe un drum mai clar și mai consecvent.

Detalii pentru toate zodiile 

Berbec (21 martie – 19 aprilie) Mult din creșterea ta în ultimul an a fost mentală, mai degrabă decât materială. Este momentul să te retragi puțin din rutina ta obișnuită și să lucrezi în culise pentru beneficii pe termen lung, chiar dacă acum pare o muncă solitară. Pe măsură ce Saturn retrogradează pe 29, ia un moment să compari mentalitatea ta actuală cu cea de acum un an. O să vezi cât de mult ai progresat. 

Taur (20 aprilie – 20 mai) Marea ta întrebare este să te lămurești unde ești și ce vrei. Este evident că nu poți rămâne în aceeași companie. Lumea se schimbă în toate aspectele vieții tale și este momentul să mulțumești tuturor celor care au fost alături de tine în această transformare.

Gemeni (21 mai – 20 iunie) Ultimul an te-a pus să îți asumi o cantitate imensă de responsabilitate. Fie că ai fost promovată, ai devenit mamă sau ai făcut multe altele, nu ai altă opțiune decât să iei rolul tău actual foarte în serios. Această hotărâre te-a apropiat de unii oameni și te-a alienat de alții. Tot ce ai realizat ți se datorează.

Rac (21 iunie – 22 iulie) Ai călătorit, te-ai întors la școală sau ai făcut cercetări autodidacte. Ești mulțumită de tine și ai depășit cu mult așteptările. Retrogradarea lui Saturn este un moment de pauză în construirea activă a lumii tale, dar și o ocazie pentru un pas înapoi. Reevaluează ce ai făcut și pregătește-te pentru ce urmează.

Leu (23 iulie – 22 august) Ai avut de înfruntat momente incomode în ultimul an. Fiecare te-a forțat să creezi limite acolo unde nu existau înainte. Vine și momentul recompenselor, pe măsură ce Saturn retrogradează, primești pauza de care ai atât de multă nevoie. Este un catarsis. Ai toate motivele să fii mândră de tine.  

Fecioară (23 august – 22 septembrie) Fie că ai încheiat o relație sau te-ai căsătorit în acest an, ai învățat multe despre modul în care vrei să îți structurezi relațiile cele mai apropiate. Odată cu retrogradarea lui Saturn pe 29, s-ar putea să te afli în mijlocul unei discuții mari despre viitorul tău. Săptămână aduce un ultim compromis înainte să poți să te bucuri de ceea ce ai construit deja.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie) În trecut, ai făcut tot ce trebuia să faci pentru a trece peste perioadele grele. Ai avut de înfruntat provocări legate de sănătatea ta, forma fizică și rutina zilnică. Odată cu retrogradarea lui Saturn pe 29, s-ar putea să treci printr-un ultim efort pentru a rezolva ceea ce a mai rămas. De acum înainte îți poți elibera agenda pentru ceea ce contează. 

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie) Te întorci pe drumul cel bun. Acțiunile tale sunt inspirate divin. Ai putea găsi dificil să te raportezi la cineva pentru că nu este clar despre ce își dorește cu adevărat. Confuzia încurcă comunicarea. Întorsăturile te-ar putea lăsa amețită. Te vei limpezi, dar după ce va trece această săptămână de transformare profundă. 

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie) În ultimele luni, lucrurile s-au precipitat în viața ta. Saturn retrograd, pe 29, aduce o ultimă provocare care te va ajuta, în mod paradoxal să faci ordine și să devii mai eficientă. Începi o perioadă mai calmă, dar mult mai eficintă și mai ales mai stabilă. 

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie) Ești cunoscut/ă pentru a fi o persoană serioasă cu obiective clare. Creșterea ta din ultima jumătate de an a fost prin momente mici pe care le-ai gestionat cu ambiție și calm. E momentul să respiri, odată cu retrogradarea planetei tale conducătoare. Te poți simții lipsită de energie și inspirație. Este un moment trecător. Profită ca să te bucuri de toate micile tale succese, care împreună sunt atât de mari. 

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie) Îți poți simplifica viața aliniindu-ți ideile și acțiunile. Ai nevoie doar de o mică corecție a cursului pentru a fi exact pe țintă. S-ar putea să fii destul de frustrată că ceva în casă nu funcționează. Poate conductele fac zgomot, scurgerile sunt înfundate sau frigiderul sună ca un submarin. Sunt mici banalități care-ți arată că totul este sub control și tu le dirijezi.

Pești (19 februarie – 20 martie) Nu a fost ușor până acum, dar nici nu a fost rău. Cel mai complicat a fost să faci alegerile corecte. Retrogradarea lui Saturn în semnul tău, te face să te simți epuizată. Dar când faci un pas înapoi, s-ar putea să îți dai seama că ești mai puternică ca niciodată. 

O săptămână bună să aveți! O meritați!

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies