fbpx
Acasa LifestyleCarieră INTERVIU Alexandra Șurtea Preda, despre cum este să fii o femeie de afaceri de succes

INTERVIU Alexandra Șurtea Preda, despre cum este să fii o femeie de afaceri de succes

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 143 vizualizari 30 minute timp estimat

„Este ideal să fii primul într-o afacere, dar în egală măsură, ca vârf de lance, tu dai direcția, tu construiești reputația și încrederea oamenilor. Tu trebuie să le arăți celor din jur că se poate și altfel decât bine cunoscutul circuit din domeniul medical. Acest aspect nu poate izbândi decât în timp, cu răbdare și perseverență.”

 

Ești imaginea clară a unei femei de succes. Când a apărut pasiunea pentru antreprenoriat medical în viața ta și care au fost provocările care te-au marcat?

Succesul, pentru mine, reprezintă în principal foarte multă responsabilitate. Nu poți privi succesul doar dintr-o singură direcție. Succesul e o adevărată prismă și trebuie asimilat ca atare. 

Antreprenoriatul medical a venit ca un joc al sorții în viața mea.  Spun asta amintindu-mi de mine ca proaspătă absolventă de liceu. La momentul respectiv mi-aș fi dorit să mă perfecționez urmând cursurile universitare în unul dintre două domenii complet antitetice, cum le consideram eu atunci: medicina sau managementul afacerilor. Am ales a doua variantă, cea de managementul afacerilor și consider că a fost cea mai bună mișcare pentru mine. În adâncul sufletului meu, am continuat însă să tânjesc după medicină, iar atunci când a apărut oportunitatea de a mă lansa în domeniul medical, negreșit m-am urcat în acel tren. Aveam în jur de 22 de ani și mi se părea că lumea întreagă e a mea, că nimic nu e prea greu sau prea mult pentru mine, că pot orice și o să demonstrez asta. Sincer, și acum am aceeași viziune, nici măcar aplombul nu mi-a dispărut. Am muncit extrem de mult, înmiit mai mult, ca la orice început de drum, de altfel. Desigur, nimeni nu putea lua pe deplin în serios o prea tânără studentă care cu toată dăruirea voia să mute munții din loc și să schimbe mentalități. Cred că acestea au fost și sunt cele mai mari provocări care m-au marcat. În plus, faptul că sunt o femeie care activează într-o lume a bărbaților. Însă curiozitatea, ambiția, consecvența și faptul că sunt o fire autodidactă mi-au fost cei mai buni aliați. Mi-am dorit mereu ca din punct de vedere profesional să fiu ireproșabilă. Sunt tare exigentă cu mine însămi și cel mai mare critic al meu! 

 

Cum a început povestea Spitalului MaDonna Maria? Cât din imaginea proiectată la început de drum s-a și concretizat sau ce noi valențe a primit? 

Povestea Spitalului MaDonna Maria Craiova a început ca o afacere de familie, ca un vis care ușor-ușor a prins contur în anul 2011. Cu o investiție inițială enormă, urma să deschidem porțile primei maternități private din sud-vestul României într-o zonă în care femeile resimțeau o reală necesitate a unor servicii medicale superioare. În anul 2013, am căpătat statutul de spital înscris în Registrul Unic al Spitalelor din România, fapt ce a dus afacerea la un cu totul alt nivel. Pragmatismul din mine mi-a înșiruit cumva fiecare etapă prin care urma să trecem încă de la început. Nu a fost o surpriză! Nu se preconiza a fi un drum idilic în care lucrurile vor funcționa de la sine și mă bucur că nu am pornit cu astfel de așteptări nerealiste. Am fost convinsă că va fi cel mai dificil lucru din viața mea, am tras aer adânc în piept și mi-am spus: pot să o fac! Și o s-o fac! M-a ajutat enorm de mult experiența căpătată odată cu activitatea mea inițială din industria farmaceutică, mai mult decât îmi puteam închipui. Ce nu mi-am imaginat în schimb, ținând seama de climatul social și uman al unei astfel de instituții spitalicești, a fost lupta inițială cu mentalitatea oamenilor. Da, este ideal să fii primul într-o afacere, dar în egală măsură, ca vârf de lance, tu dai direcția, tu construiești reputația și încrederea oamenilor. Tu trebuie să le arăți celor din jur că se poate și altfel decât bine cunoscutul circuit din domeniul medical.  Acest aspect nu poate izbândi decât în timp, cu răbdare și perseverență.

 

Ce te motivează să activezi în această industrie complicată?

Faptul că văd fericire în fiecare zi. Locul meu de muncă este cel mai fericit loc de pe pământ. La fiecare pas întâlnești viitoare mămici pline de emoție, nerăbdătoare să-și cunoască puiul încă nenăscut, tătici sau viitori tătici cărora li se umplu ochii de lacrimi de fericire, proaspete mămici care te privesc cu o împlinire nemărginită ce li se citește pe chip, în ochi și pe buze. Iar atunci când realizezi că au ales să împărtășească cu tine minunea nașterii copilului lor, nu e nimic mai măgulitor. Te încarcă cu o energie fantastică, energia vieții. 

La Spitalul MaDonna Maria, în fiecare zi celebrăm femeia, eternul mister al Universului. Femeile au o putere fantastică ce vine doar de la Divin și fiecare dintre noi ne naștem cu ea pentru că noi, femeile, naștem Universul întreg. 

 

Lipsa standardelor sistemului național de sănătate este cunoscută. Cum reușește un business privat să suplineasă necesitatea unor servicii atât de importante pentru populație? Cu ce responsabilitate vine această misiune? 

Întocmai, primul pas este să cunoști și să admiți lipsurile din sistem. Doar atunci putem lua cele mai bune decizii legate de bunul mers al activității noastre. Pentru orice femeie, binecuvântarea de a deveni mamă sau tot ce înseamnă rigurozitatea în prevenție pentru diferite afecțiuni trebuie să aibă loc într-un mediu de spital sigur. Vorbim de responsabilitatea a două vieți concomitent, mama și bebelușul, și de siguranța unui act medical. Spitalul MaDonna Maria Craiova furnizează atât servicii de obstetrică, prin structura de maternitate, cât și servicii ginecologice în vederea diagnosticării și tratării oricăror afecțiuni din sfera genitală feminină – aici exemplific prin efectuarea de intervenții chirurgicale și non-chirurgicale pentru femei de toate vârstele. Din perspectiva mea, acestea pot fi oferite doar într-un cadru cu personal medical ultraspecializat ce are la dispoziție cea mai bună și nouă aparatură, inclusiv cele mai performante ecografe la nivel mondial, unice în zona noastră, întrun mediu spitalicesc fără cusur. Avem multiple contracte cu depozite farmaceutice atât din țară, cât și din străinătate pentru a putea asigura necesarul de medicamente chiar și atunci când acestea lipsesc de pe piața din România. Acest aspect ne-a ajutat de multe ori să schimbăm destine, să salvăm vieți. Faptul că ai la dispoziție toate pârghiile necesare atât în privința personalului, al dotărilor, al stocurilor de medicamente și material sanitar, al unui mediu steril,  sigur și curat îți dă toată încrederea. Chiar dacă este o afacere, nu uităm niciodată că lucrăm cu vieți omenești, iar în cei 12 ani de activitate am reușit să demonstrăm că niciodată nu s-a făcut rabat la calitate. 

Statul român se chinuie de ani de zile să pună pe picioare unități spitalicești moderne, iar rezultatul este aproape zero, în schimb, mediul privat reușește. Care este secretul?

Investiții constante. La Spitalul MaDonna Maria se fac în fiecare an investiții majore în tot ceea ce înseamnă dotările cu aparatură medicală ultraperformantă, în formarea continuă a personalului nostru medical, în schimburi de experiență prin participarea la congrese și cursuri de supraspecializare internaționale, dar și protocoale updatate anual după ultimele ghiduri și traiectorii internaționale. Autosuficiența este cel mai mare pericol pentru domeniul nostru. Atunci când îți imaginezi că ai totul, de fapt, gândește-te mai bine! Mai ai mult până să ajungi acolo! În plus, personal, nu cred că vreodată ai cum să ai totul în acest domeniu. Medicina este o știință în continuă metamorfoză. În fiecare zi se descoperă tratamente noi, proceduri, practici și tehnici noi din care pacientul are numai de câștigat. Atât pacientul, cât și noi toți cei care activăm în acest domeniu incredibil, care îți aduce noi provocări în fiecare zi.

 

Care sunt cele mai importante realizări legate de MaDonna Maria?

Cele mai importante realizări legate de MaDonna Maria sunt date în primul rând de mulțumirea zecilor de mii de paciente care ne-au trecut pragul în toți acești ani, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată. În al doilea rând, sunt date de reușitele echipei noastre medicale, pentru că avem paciente care traversează granițele țărilor pentru a efectua o consultație la unul dintre medicii noștri. Apoi, în al treilea rând, cele mai importante realizări sunt date și de multiplele recunoașteri pe care le-am obținut odată cu trecerea timpului. Amintesc doar unele dintre ele: faptul că spitalul MaDonna Maria este singurul spital privat din sud-vestul țării care dispune de Unitate de Transfuzie Sangvină proprie, structură care în mod cert face diferența dintre viață și moarte mai ales în specialitățile chirurgicale. Suntem și primul și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății. Secțiile noastre de Terapie Intensivă Adulți și ATI nou-născuți au obținut clasificarea dată de Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă. Totodată, structura de maternitate este clasificată în top 3 unități din zonă, incluzând desigur și unitățile de stat. În anul 2019, Spitalul MaDonna Maria Craiova a obținut acreditarea cu cel mai înalt grad de încredere oferit în România, respectiv gradul II, acordat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, ANMCS. În ultimul an, prin multiple investiții, am introdus servicii noi de consultații în specialitatea de chirurgie pediatrică, efectuarea de amniocenteze, prelevare de vilozități coriale, dar și posibilitatea efectuării de ecografie mamară și elastografie. Aceste investigații sunt făcute cu cele mai noi aparate de ecografie, vârful de gamă la nivel mondial la ora actuală și de către medici primari recunoscuți, cu o vastă experiență în domeniu.

Pentru noi, siguranța pacientelor noastre este cea mai importantă și mereu facem eforturi susținute pentru a o putea garanta. 

 

„Spitalul MaDonna Maria Craiova a demarat Campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” încă de acum un an. Deja la a doua ediție, anul acesta, campania noastră, de altfel unica la nivel național, se bucură de un real succes.”

 

Ce dă valoare afacerii tale? Ce o diferențiază, astfel încât să devină un reper în domeniu? 

Indiscutabil, cea mai mare valoare a Spitalului MaDonna Maria e dată de oamenii care activează aici. O spun ori de câte ori am ocazia și le mulțumesc necontenit. Cu toții sunt niște profesioniști desăvârșiți și în esență niște oameni buni. Mă mândresc cu faptul că nucleul personalului este același cu cel de acum 12 ani, doar că între timp am mai cooptat și membri noi. Oamenii fac totul. Oamenii sfințesc locurile. Cu toată anduranța lor, cu toată dragostea de meserie pe care o manifestă chiar și în cele mai grele zile sau în nopțile de gardă ce uneori pare că nu se mai încheie. Sunt medici, asistente, infirmiere, personal medical și non-medical care nu au sărbători, nu au Crăciun în familie sau Paște, a căror mulțumire sufletească vine doar odată cu rezolvarea cazurilor cu succes. Pentru noi toți, meseria vine înaintea oricărei probleme, oricărei angoase interioare pentru că ne găsim legați într-un lanț imaginar în care dacă o verigă se zgârie sau se erodează, lucrurile nu mai merg bine. Fiecare dintre noi suntem ca o piesă dintr-un lung joc de domino, care dacă nu e așezată cu cea mai mare măiestrie, rupe ciclul și, odată cu el,  desăvârșirea obținută odată cu aplauzele la scenă deschisă de la finalul reprezentației. 

 

La ce costuri se ridică o naștere naturală, dar una cu cezariană în Spitalul MaDonna Maria?

Punem la dispoziția viitoarelor mămici mai multe pachete de servicii medicale de naștere. Primul pachet are prețul de 4.800 de lei pentru nașterea naturală, respectiv 5.100 de lei pentru nașterea prin operație cezariană. Următoarele două pachete au prețuri crescătoare, în funcție de serviciile suplimentare oferite. Acestea se regăsesc pe site-ul nostru www.maternitateamadonna.ro. Toate pachetele noastre cuprind patru zile de spitalizare, trei nopți, cu toate costurile incluse atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, în cele mai bune și sigure condiții. La Spitalul MaDonna Maria nu există mult mediatizatul „bagaj al pacientei”, fie că este vorba de o naștere sau de orice alt tip de intervenție chirurgicală ginecologică. Pacientele se prezintă la biroul de internare doar cu buletinul. Tot necesarul pentru perioada de spitalizare este asigurat de către spitalul nostru.

 

A fost și încă mai este la modă în România să se facă cezariană la cerere – toți se ascund de acest subiect. Beneficiile nașterii naturale sunt clare, dar frica lasă urme. Ce sfătuiți viitoarele mămici? Există proceduri care ameliorează durerile nașterii, care fac tranziția fătului mai puțin traumatizantă și ne ajută să ne bucurăm de o naștere naturală ușoară?

 Într-adevăr, este un subiect delicat, dar doar prin faptul că nu sunt făcute pe deplin cunoscute beneficiile și riscurile fiecărui tip de naștere. Desigur, există temeri perfect explicabile indiferent de modalitatea de naștere, mai ales la prima sarcină. Este teama de necunoscut, teama de durere, teama de a nu face ceva greșit tu ca pacientă, ceva care posibil ar putea aduce riscuri pentru bebelușul tău. Pentru toate acestea există însă soluții, iar cea mai la îndemână este comunicarea. În Spitalul MaDonna Maria Craiova punem la dispoziția pacientelor noastre mai multe tipuri de anestezie aplicabilă la nașterile naturale:

a) Anestezia epidurală

b) Terapia-Durerii – o tehnică implementată de noi încă de acum 9 ani prin care se asigură un confort sporit pentru un timp îndelungat și lipsa aproape în totalitate a durerii resimțite în travaliu și nu numai, c) analgezia cu gaz medical Entonox. La MaDonna Maria pacientele pot naște cu acest gaz încă din anul 2019, atunci când el a fost introdus în Protocolul Național de Anestezie și Terapie Intensivă de la noi din țară. În străinătate este folosit cu mare succes de zeci de ani. Se spune chiar că Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a născut pe prințul Charles în anul 1948 cu acest gaz. Este un gaz medical perfect sigur,  ce are în compoziție părți egale de oxigen și protoxid de azot care se metabolizează doar la nivel pulmonar la viitoarea mămică și care aduce o stare de relaxare, chiar de ușoară euforie. În România, Agenția Națională a Medicamentului l-a numit  „gaz medical ilariant”. 

Aplicăm mereu cele mai noi tehnici pentru că cel mai mult cântărește confortul psihic al unei paciente. Sunt și femei care nu doresc niciun fel de anestezie la naștere, la care putem aplica cromoterapia, aromaterapia sau chiar și meloterapia. Se cunoaște faptul că muzica acționează ca un medicament atât pentru creier, cât și pentru suflet. Totodată, permitem accesul unui membru al familiei în sala de nașteri dacă pacienta își dorește acest lucru și dacă starea ei
de sănătate ne dă voie.

 

Ce vă sfătuiți pacientele? Care sunt procedurile/analizele obligatorii anuale pentru sănătatea femeii?

Spitalul MaDonna Maria Craiova a demarat Campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” încă de acum un an. Deja la a II-a ediție, anul acesta, campania noastră, de altfel unică la nivel național, se bucură de un real succes. Ea constă în oferirea de consultații ginecologice gratuite și recoltare de analize specifice pentru toate femeile pe toată durata lunii martie,  luna Femeii. Sute de femei iau parte la această campanie anual. Tot ce trebuie să facă este să-și manifeste intenția printr-o programare telefonică efectuată în prealabil în luna februarie și să se prezinte la noi cu buletinul. Nu există niciun cost ascuns. Totul este gratuit, pentru că încă de la început, în acest fel am configurat acest program. Este o campanie de educare, conștientizare și diagnosticare a posibilelor infecții feminine prin care încercăm să anulăm efectele automedicației și teama de a merge la medic. În România, rata cancerului de col uterin este una alarmantă și cum cancerul nu doare, femeile au tendința să amâne acest gen de consultații uneori pe termen nedefinit. Am avut paciente care nu mai trecuseră pragul medicului ginecolog de 15, 20 sau chiar 30 de ani care au participat la această campanie. În primul an, rata infecțiilor a fost de peste 82% din totalul numărului de participante. Un procent extrem de îngrijorător. Fiecare femeie ar trebui să știe că măcar o dată pe an trebuie să ajungă la medicul ei ginecolog pentru un control de rutină și efectuarea de analize minime. Prevenția salvează vieți. O mamă, o soție, o soră, o prietenă sănătoasă sunt tot ce ne dorim!

„Pentru noi toți, meseria vine înaintea oricărei probleme, oricărei angoase interioare pentru că ne găsim legați într-un lanț imaginar în care dacă o verigă se zgârie sau se erodează, lucrurile nu mai merg bine. Fiecare dintre noi suntem ca o piesă dintr-un lung joc de domino, care dacă nu e așezată cu cea mai mare măiestrie, rupe ciclul și, odată cu el,  desăvârșirea obținută odată cu aplauzele la scenă deschisă de la finalul reprezentației.”

 

Infecțiile nosocomiale ridică probleme grave în spitale, în general, dar spitalul MaDonna Maria ne dă speranțe. Deci, se poate ține în frâu acest fenomen, mai ales într-o specialitate atât de delicată. Care e secretul?

În spitalul MaDonna Maria niciodată nu am avut infecții nosocomiale în toți cei 12 ani de când am deschis. Adresabilitatea noastră este una foarte ridicată, noi având paciente din toată România, dar în special din regiunea de sud a țării. Întotdeauna s-au respectat protocoalele de curățenie, dezinfecție și sterilizare cu sfințenie. Secretul constă în rigurozitate și în consecvență. De altfel, personal recoltez probe de autosanitație de câteva ori pe lună și nu doar din zonele critice ale spitalului cum ar fi blocul operator sau compartimentele de anestezie și terapie intensivă. Zilele le aleg aleatoriu, iar premergător acestui proces nu anunț pe nimeni. Tot personalul s-a obișnuit cu această practică a mea și chiar și pacientele, pentru că recoltez și din rezerve. Fac asta pentru că dacă există o problemă, eu vreau să fiu prima care află de ea, pentru a putea să iau măsuri în timp util. Nu-mi place doar să pretind că totul este bine când pot să știu sigur că totul este bine, astfel având și dovada susținerii acestor afirmații. În plus, avem și un sistem performant de sterilizare a aerului cu ultraviolete și ventilare forțată instalat încă de la deschidere, cu care neam putut păzi cu succes atât pacientele, cât și personalul medical, chiar și în timpul pandemiei de Covid.

 

Care sunt atuurile unei femei în antreprenoriat? Rutina din zona de business îi știrbește din feminitate? 

Fetele și femeile nu trebuie să fie doar soția cuiva, fiica cuiva sau cineva al cuiva. Nu mai trăim într-o societate în care nimeni nu te aude dacă ești de sex feminin sau nimeni nu îți cunoaște prenumele ca și cum tu nu ai identitate, ca femeie. 

Atuurile unei femei în antreprenoriat sunt date întocmai de faptul că este femeie. Și nu e nimic mai frumos pe lume decât asta. Chiar dacă uneori da, nu am de ce să mă ascund după deget, trebuie să muncești mai mult decât un bărbat pentru a obține și a menține o pozițiecheie într-o companie. Ține în continuare de mentalitățile învechite care într-o bună zi se vor schimba și ele. Feminitatea nu ți-o poate lua nimeni și nimic pentru că feminitatea este, de fapt, o stare. Și ar fi păcat să renunțăm la ea doar pentru că uneori purtăm și ne purtăm în concordanță cu o pereche de pantaloni cu vipușcă, cămăși sau sacouri croite în stil masculin. Doar noi ne putem schimba în cea mai glamour rochie, purta cea mai frumoasă pereche de pantofi cu toc, desprinde părul și… zâmbi în cel mai frumos mod în care numai o femeie o poate face. Iată câte valențe avem de fapt, câte roluri însumăm, câte subpersonalități se află ascunse în aparenta noastră fragilitate. Dumnezeu chiar ne-a arătat o iubire nemărginită prin toate aceste daruri oferite numai nouă, femeilor. 

 

Ești mamă, unde a venit pe lume micuța ta minune? 

Sunt mamă și aceasta este cea mai magică componentă a mea. Fetița mea, Maria, este cea mai bună parte a sufletului meu, ca o carte deschisă despre mine pe care toată lumea o poate citi fără să trebuiască să-și ascundă privirea. În ochii ei văd în fiecare zi minunile acestei lumi și doar odată cu ea am înțeles motivul pentru care eu m-am născut: să o nasc pe ea. Într-o zi de iarnă cu ger și soare de acum mai bine de șase ani, Maria a văzut primele raze de lumină la Spitalul MaDonna Maria. Fericirea ce ne-o dă atât mie, cât și soțului meu este una infinită, iar dacă ar fi să-mi doresc ceva în această viață pentru ea, ar fi să fie fericită! Sănătoasă,  fericită și norocoasă, mereu!

 

Cum reușești să împaci cariera cu viața de familie?

Mereu am recunoscut că eu muncesc în salturi. Am zile și nopți legate în care nu dorm, pe care de cele mai multe ori mi le petrec la birou sau punând pe hârtie strategii pentru viitor. Desigur că sentimentul de vinovăție nu dispare niciodată atunci când sunt departe de fetița mea și cred că fiecare mamă simte asta mereu când suntem puse în astfel de ipostaze. În același timp, sunt o norocoasă să mă bucur de întregul sprijin al soțului meu cu care fac o echipă fantastică. Oricât am fi de ocupați în anumite perioade, mereu ne retragem cu cel mai mare drag acasă, acolo unde toate situațiile neplăcute dispar. Casa este sanctuarul nostru. Casa și vacanțele pe care le așteptăm cu nerăbdare pe tot parcursul anului.

 

Trăgând o linie de parcurs, ai regrete? Ce ai face altfel?

Nu! Cu toată tăria o spun. Nu am niciun fel de regret. Consider că tot ce am făcut m-a adus în punctul în care sunt acum. Chiar dacă cu greu am învățat să fiu mai tolerantă cu mine însămi, să nu mai cer imposibilul de la mine astăzi… mai este și mâine o zi. Iar pentru mine imposibilul va deveni posibil mereu. Poate astăzi sau, dacă nu astăzi, mâine sigur va fi… Îi mulțumesc lui Dumnezeu din tot sufletul meu, pentru tot ce mi-a dat să trăiesc până acum, cu bune și cu rele. Toate acestea reprezintă persoana mea, femeia ce am devenit.

 

Ce îți dă încredere pentru a continua ceea ce faci?

Mereu mi-am dorit să știu că fac ceva pentru oameni, ceva care să aibă însemnătate și forța de a schimba mersul lucrurilor. Pentru toate acestea a trebuit să construiesc relații de lungă durată cu parteneri, cu colegi, cu clienți, cu pacienți. Mi-am dorit să am un impact cât de mic chiar și asupra unui număr restrâns de oameni și iată că am reușit. Îmi place să cred că am impactat schimbarea într-un mod pozitiv în viața unor persoane și asta face toată diferența din lume pentru mine. Motivația mea va fi mereu reprezentată de acest aspect pentru că asta îmi doresc să fac în continuare. 

Pasiuni?

Călătoriile, beletristica, muzica, sportul,  dansul modern și, în ultimul timp, yoga.

 

Ce muzică preferi?

Jazz, în special Bossa Nova.

 

Ultimul film care ți-a stârnit emoții?

Prefer întotdeauna o carte bună în locul unui film. Iubesc toate scrierile lui Mircea Eliade, Octavian Paler, Ileana Vulpescu, ca și alți autori români.

 

Cartea care te-a inspirat?

Sunt atât de multe, dar cel mai mult am inima prinsă pentru totdeauna în toate titlurile autorilor de mai sus și în: „La răscruce de vânturi” de Emily Brontë, „Lupul de stepă” și „Siddhartha” de Herman Hesse, „Maestrul și Margareta” lui Bulgakov, „La răsărit de Eden” de J.E. Steinbeck și aș putea continua la infinit.

 

Vacanța ideală? 

Plajă, mare, soare, locuri în care agitația lipsește cu desăvârșire, soțul meu și fiica noastră.

 

Orașul preferat pentru un city break?

Paris, toujours.

 

Atuul tău? 

Tenacitatea.

 

Ziua perfectă?

Zilele de duminică în familie.

 

Plăceri vinovate?

Pantofii și ciocolata.

 

Refuz total! Niciodată nu…

Niciodată nu aș renunța la mine!

 

 

Interviu de: Mihaela Rada    

Foto: marius bărăgan     

make-up artist: denisa matei   

hair stylist: eliza tănasie

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies