fbpx
Acasa LifestyleCarieră Corporate wellbeing sau cum poate fi stimulată productivitatea la serviciu

Corporate wellbeing sau cum poate fi stimulată productivitatea la serviciu

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 342 vizualizari 3 minute timp estimat

Un studiu recent a scos la iveală faptul că 9 din 10 angajații din România ar opta pentru programe de tip wellbeing la locul de muncă, sportul și nutriția fiind pe primele poziții în preferințele acestora.

Este deja o practică comună ca angajatorii să includă facilități de wellbeing în politica de personal, apelând la furnizori specializați în astfel de servicii corporate. De la cultivarea hobby-urilor, dezvoltare personală sau programe de sănătate, opțiunile sunt extrem de variate, iar rezultatele sunt pe măsură, beneficiul fiind de ambele părți: conform unui studiu efectuat de wellbeing.ro arată că „peste 80% dintre angajații din România se simt mai productivi și mai motivați să performeze în perioadele în care participă activ la activități de wellbeing.” Mai mult decât atât, aflăm că „9 din 10 angajați declară că dacă și-ar schimba locul de muncă, ar fi interesați ca la noul job să poată beneficia de programe de tipul wellbeing.” Studiul a fost realizat pe baza programelor desfășurate în cursul anului 2022.

Potrivit aceleiași surse, pe parcursul anului trecut, domeniile de activitate care au apelat cel mai des și în mod regulat programe de wellbeing corporatist sunt companii din domeniul farmaceutic, bănci, retail, IT & Gaming, HoReCa, precum și domeniul auto. Dintre toate activitățile, sportul și nutriția au fost puncte de interes pentru angajați – 68% dintre angajați declară că programele organizate de angajator le-au îmbunătățit considerabil stilul de viață, urmate de programe dedicate echilibrului mental, hobby-urilor și lucrului în echipă.

“Principala nevoie a companiilor identificată în ședintele de consultanță pentru alegerea programului de wellbeing potrivit are la bază preocuparea de a crea un mediu de lucru sigur și prietenos la locul de muncă, mai ales în contextul reîntoarcerii angajaților în birouri după perioada pandemiei. Reconectarea echipei, sudarea legăturilor dintre angajați, cunoașterea noilor colegi după perioada îndelungată de work from home și creșterea engagement-ului angajaților s-au aflat printre prioritățile departamentelor de resurse umane în anul 2022.”, explică Alecsandra Ioniță, specialist în programe wellbeing.

Pandemia a afectat, printre altele, și productivitatea angajaților care au lucrat de acasă, însă programele de wellbeing au putut fi adaptate și pentru a fi organizate în sistem online. Astfel, cu toate că anul 2022 a debutat cu programe desfășurate preponderent în fața computerului, începând cu cel de-al doilea trimestru au  reînceput programele „on-site”, desfășurate la sediul companiilor sau în spații special alese pentru a organiza acest gen de evenimente. Astfel, din iunie 2022, 95% din programele de wellbeing s-au desfășurat cu prezență fizică și doar 5% au rămas în format hibrid. Mai mult decât atât, observă organizatorii, numărul angajaților care au participat la aceste programe a crescut cu aproape 50% față de perioada de dinaintea pandemiei.

Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies